Stockholm Üniversitesi Türk Öğrenciden Özür Diledi!

Almış olduğu ret mailinin nedeni yüzünden viral olan konuyla ilgili Stockholm Üniversitesi açıklama yaptı. İşte detaylar!

Stockholm Üniversitesi Türk Öğrenciden Özür Diledi!

Fatma Zehra S. isimli Türk bir öğrenci, Erasmus ile 2023 yazı için Stockholm Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Per Calbring'e bir mail göndermişti. Yaz stajını Stockholm Üniversitesi'nde yapmak isteyen öğrenci üniversiteden ret cevabı almıştı ancak asıl dikkat çeken nokta aldığı ret cevabı değil, nedeniydi.

Prof. Per Calbring, Fatma Zehra S.'ye göndermiş olduğu ret mailinde Türkiye, İsveç'in NATO'ya katılmasına onay vermediği için Fatma Zehra S.'yi üniversitelerine kabul edemeyeceğini belirtmişti. Bu mailin paylaşılması sonrası iyice viral olan konuyla ilgili Stockholm Üniversitesi'nden açıklama geldi.

Fatma Zehra S.'den özür dileyen Stockholm Üniversitesi, öğretim görevlisi Prof. Per Calbring'in bu tutumunu "profesyonellik dışı ve kabul edilemez" olarak yorumladı. Öğrenciden özür dilemesinin yanı sıra öğrenciye staj konusunda yardımcı olmaya çalışacağının da sözünü verdi.

Stockholm Üniversitesi, Fatma Zehra S.'den Özür Diledi

Stockholm Üniversitesi Türk Öğrenciden Özür Diledi!

Stockholm Üniversitesi web sitesinden yayınlanan açıklama şu şekilde:

"Türkiye ve İsveç medyasında bir kişinin staj için başvuruda bulunduğu haberleri çıktı. Başvurunun reddine bağlı olarak İsveç’in NATO üyeliği başvurusuna ilişkin bağlantılar kuruldu. 

Üniversitemiz herkese eşit ve saygılı davranmalı ve hiçbir zeminde ayrımcılığı kabul etmemelidir.

Üniversite, bizi stajyer olarak ziyaret etmekle ilgilenen öğrencilerden çok sayıda soru alıyor. Ne yazık ki, herkesi kabul edemiyoruz, ancak herhangi bir talebin profesyonel bir şekilde yanıtlanmasını bekliyoruz. Bu durumda, bir çalışan kendini profesyonel olmayan ve kabul edilemez bir şekilde ifade etti ve bu konuyu öğrenir öğrenmez rutin uygulamalarımıza göre hareket ettik ve ele aldık. Söz konusu çalışan çok pişman ve durumu doğru olmayan bir biçimde ele aldığının farkında. 

Üniversite ayrıca bu kişiden acilen özür diledi ve geçen yıl Aralık ayında üniversitemizde başka bir staj yeri bulma konusunda yardım teklif etti."

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kadıköy'de Kaldırımı İşgal Eden Elektrikli Scooterlar Kaldırılıyor
Yaşam

Kadıköy'de Kaldırımı İşgal Eden Elektrikli Scooterlar Kaldırılıyor

İstanbul trafiğinin günden güne keşmekeş haline gelmesi sebebiylebirçok yaya, toplu ulaşımlar yerine elektrikli scooterları tercih ediyor.

WhatsApp ve Twitter Kullanan Akademisyene Ölüm Cezası Verildi!
Yaşam

WhatsApp ve Twitter Kullanan Akademisyene Ölüm Cezası Verildi!

Suudi Arabistanlı akademisyen Awad Al-Qarni, sosyal medya platformlarında var olması sebebiyle korkunç bir ceza ile karşı karşıya kaldı.

YORUMLAR