Trump Çileden Çıktı: Spotify ve Daha Pek Çok Şirket Tehlikede

Trump yönetimi, AB'nin ABD merkezli şirketlere uyguladığı para cezalarına karşı Avrupa'yı misilleme yapmak ile tehdit etti. İşte tüm ayrıntılar!

Akıllı Özetleme Bu içeriği saniyeler içinde ChatGPT ile özetleyin.

⚡ Önemli Bilgiler

  • Avrupa Birliği, son zamanlarda ABD merkezli teknoloji devlerine birçok para cezası kesti.
  • Trump yönetimi, bu yaptırımların haksız yere uygulandığını ve bu tutumun sürdürülmesi hâlinde misillemenin geleceğini açıkladı.
  • Spotify da dahil olmak üzere pek çok Avrupalı şirket, hedef gösterildi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın yönetimi, AB'nin (Avrupa Birliği) yaptırımları hakkında önemli bir açıklamada bulundu. Bu açıklamada AB'nin ABD merkezli teknoloji devlerine karşı ayrımcı bir politika izlediğini belirtilip bu şekilde devam edilmesi hâlinde ciddi yaptırımların kapıda olduğuna işaret edildi.

Spotify ve Birçok Avrupalı Şirket Tehdit Altında

ABD Ticaret Temsilciliği, X (eski adıyla Twitter) hesabı üzerinden yaptığı açıklamada AB'nin ABD merkezli şirketlere karşı sürekli olarak para cezası uyguladığını ileri sürdü. Geçtiğimiz günlerde X platformuna AB Dijital Hizmetler Yasası (DSA) kapsamında verilen 140 milyon dolarlık para cezası ve son birkaç yıldır Google, Microsoft ve Amazon gibi ABD merkezli teknoloji devlerine de benzer yaptırımların uygulanması örnek olarak gösterildi.

Trump yönetimi, Amerikan şirketlerinin Avrupa'da milyarlarca dolarlık yatırım yaptığını ve çok büyük istihdam yarattığını ifade etti. AB'nin bu tutumuna karşı ise elindeki her türlü imkânı kullanacağını ifade etti. ABD yasalarının yabancı hizmetlere karşı kısıtlama ve ek ücret getirilmesine izin verdiği de hatırlatıldı.

Benzer bir açıklama, Trump tarafından geçtiğimiz aylarda da yapılmıştı. ABD yasaları, bu tür kritik durumlarda diğer ülkelere misilleme ile karşılık verme fırsatı sunuyor ancak bu sefer öncekinden farklı olarak doğrudan Avrupalı şirketlerin ABD pazarında çok rahat hareket ettiğine dikkat çekildi ve o şirketlerden birkaç tanesi örnek olarak gösterildi: Spotify, Capgemini, Amadeus, Publicis, DHL, Accenture, SAP, Mistral, Siemens.

Telefon Fiyatına İnsansı Robot! Satışlar Yakında Başlayacak
TEKNOLOJİ

Telefon Fiyatına İnsansı Robot! Satışlar Yakında Başlayacak

Çin, insansı robotları günlük hayata entegre etme yolunda büyük bir adım attı. Yeni duyurulan insansı robot Bumi, bir telefon fiyatına satılıyor.

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Thomas Regnier, bu iddialarla ilgili çok geçmeden açıklama yaptı. Regnier, söz konusu yaptırımların Avrupa'da faaliyet gösteren bütün şirketlere eşit ve adil bir şekilde uygulandığını iddia etti. Ayrıca AB'nin ayrımcılık yapmadığını, kuralları herkes için eşit bir şekilde uygulamaya devam edeceğini ifade etti.

Tamindir'i Google'da takip et Tamindir'i Google'da takip et

Haber Editörü

Arda Özünaldım, 2023’ten bu yana teknoloji yayıncılığı alanında çalışan, 2025 yılında ise Tamindir ekibine katılan bir editördür. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Gazetecilik Bölümünden mezun olan Özünaldım, haber yazımı ve kaynak doğrulama konusundaki eğitimini teknolojiye duyduğu ilgiyle bir araya getiriyor. Otomobiller, akıllı telefonlar, kulaklıklar, akıllı saatler ve oyun dünyası başta olmak üzere geniş bir konu yelpazesinde içerik üretiyor. Bunun yanında yazılım güncellemeleri, yapay zekâ araçları, dijital platformlar ve tüketici elektroniğindeki güncel gelişmeleri de yakından takip ediyor. İçeriklerinde yalnızca yeni bir ürünün ne sunduğunu değil, kullanıcı açısından neden önemli olduğunu anlatmaya odaklanıyor. Teknik detayları sadeleştiriyor, resmî açıklamaları ve güncel kaynakları karşılaştırıyor, okuyucunun merak ettiği temel sorulara doğrudan yanıt vermeyi amaçlıyor. Özellikle farklı teknoloji kategorileri arasında bağlantı kuran çok yönlü yaklaşımıyla, hızla değişen teknoloji gündemini anlaşılır ve kullanışlı içeriklere dönüştürüyor.