Responding Heads

Responding Heads

kullanıcı
  • Lisans ÜCRETSİZ
  • TOPLAM İNDİRME 47,692
  • DOSYA BOYUTU 50.02 MB
  • EDİTÖR PUANI
  • Üretici Adsa Software Development

Bilgisayarınıza hiç sesle komut verme şansına sahip oldunuz mu? İşte bu işlemi yapabileceğiniz ve bilgisayarınızı mikrofonunuz üzerinden yönetebileceğiniz ücretsiz bir yazılım karşınızda.

Bilimkurgu filmlerinin en göz dolduran kısmı, günümüze oldukça uzak olan süper bilgisayarlarıdır. Sesle komut alır, sesle yanıt verir hatta sahip oldukları yapay zekaları sayesinde sizin işlerinizin büyük bir kısmını üstlenebilirler. Elbette ki günümüz işletim sistemleri bunlara oldukça uzaklar; tabiki şimdilik ... Ama en azından bu gibi özelliklerin bazılarını Windows üzerinde kullanabiliyoruz. Bunlardan birisi de sesle komut.

Responding Heads Windows'u sesle yönetmenize olanak sağlayan ücretsiz bir yazılım. Yazılımın kullanımı oldukça kolay. Kurulum sonrası yapacağınız basit ayarların ardından yazılımlarınızı sesle çalıştırabilir, kapatabilir ya da internette gezinebilirsiniz.

Programın tek eksi tarafı İngilizce komutları algılayabiliyor olması fakat bu pek bir sorun yaratmıyor çünkü vereceğiniz komutlar "open Outlook Express" benzeri basit sözcüklerden ibaret. Bizde programa Tamindir'i otomatik olarak ziyaret edebileceği bir komut hazırladık. Edit Brain bölümünden yeni bir komut eklyerek "open site" kelimeleri ile Firefox'u çalıştırtmayı tanımladık ve ana sayfamızı ziyaret etme işlemini mikrofona bu iki kelimeyi söyleyerek programa yaptırabildik.