23 Nisan'a Özel En Eğlenceli Çocuk Oyunları

Çocuklar için özel olarak derlediğimiz yazımızda, en eğlenceli iOS ve Android oyunlarını bulabilirsiniz.

23 Nisan'a Özel En Eğlenceli Çocuk Oyunları

Yazıma başlamadan önce tüm Türkiye'nin ve dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Geleceğin mimarı olan çocuklara hediye edilen bu bayram, bildiğiniz gibi dünyada kutlanan ilk çocuk bayramı olma özelliğini taşımakta.

Günün anlam ve önemi gereğince, Tamindir ekibi olarak çocuklara özel bir içerik derlemek istedik. Çocukların olduğu kadar ebeveynlerin de dikkatini çekeceğini düşündüğüm bu yazıda çocukların severek ilgilenecekleri oyun ve uygulamaları bulabilirsiniz.


The Amazing Spiderman 2

Çocukların en çok sevdiği karakterlerden olan Örümcek Adam'ın bu macerasında her zamanki gibi masumlara zarar veren suçluların peşine düşüyoruz. Sinema filminden uyarlanan bu oyunda açık dünyada mücadele vermekteyiz.

Üç boyutlu grafiklerin, gelişmiş görsel efektlerin, akıcı animasyonların ve yepyeni karakterlerin yer aldığı oyunda, kötü adamları özel güçlerimiz ile alt etmeliyiz. Mücadele ettiğimiz karakterler arasında Venom, Green Goblin ve Electro gibi güçlü rakipler de mevcut. Rakiplerinizi alt edip bölümleri geçtikçe Sembiyot Örümcek Adam, Demir Örümcek Adam, Ultimate Comics Örümcek Adam ve diğer Örümcek Adam kostümlerini kullanabilir hale geleceksiniz.

Gelişmiş grafik ve ses efektleri ile büyükten küçüğe herkesin dikkatini çeken bu oyunda çok sayıda zorlu görev sizi bekliyor. Eğer siz de Örümcek Adam oyunlarını oynamaktan keyif alıyorsanız, The Amazing Spiderman'i mutlaka denemenizi öneriyorum.

Afacan

Afacan isimli bu Android uygulaması, çocukların okul öncesi eğitim dönemi için özel olarak geliştirilmiştir. Çocukların görsel ve işitsel zekasını geliştirmeye yönelik içerikler barındıran
Afacan'da farklı kategorilerde listelenmiş farklı nesneler bulunmakta.

Sebzeler, mevsimler, taşıtlar ve hayvanlar olmak üzere toplamda dört farklı kategoride sunulan nesnelere tıklandığında uygulama o nesnenin adını söylemekte ve ekrana o nesnenin fotoğrafını getirmektedir. Sevimli bir arayüzde sunulan tüm bu fonksiyonların yardımı ile çocuğunuz mevsimleri, taşıtları, hayvanları ve sebzeleri kolayca ayırt edebilecek ve isimlerini söyleyebilecek seviyeye kısa sürede ulaşacaktır.

Uygulamada tüm bu özelliklere ek olarak bir de serbest çizim bölümü bulunmaktadır. Mavi, yeşil, beyaz, kırmızı ve siyah renklerin dahil edildiği bu kısımda çocuklar diledikleri gibi çizim ve boyama yapabiliyorlar. Çocuklar bu bölümde yaratıcılıklarını kolayca dışa vurabilecekler ve eğlenceli zaman geçireceklerdir.


Talking Tom Cat 2

Çocuklar kadar yetişkinlerin de yoğun ilgi gösterdiği Talking Tom Cat'i iOS ve Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Sevimli hareketleriyle herkesin beğenisini toplayan Tom, tüm söylediklerinizi dinliyor ve kendi ses tonunda tekrar ediyor.

Tom'un tek yeteneği söylediklerinizi tekrar etmesiyle sınırlı değil. Ekrana dokunduğunuzda farklı tepkiler verebilen Tom'u adeta evcil hayvanınız olarak benimseyeceğinize eminim. Kendisine hafif tokatlar atarak sinirlendirebilir, gıdıklayabilir ve en sonunda başını okşayarak sevimli mırıltılar eşliğinde sergilediği sevgi gösterisini izleyebilirsiniz.

Her ne kadar basit görünse de Talking Tom Cat 2, özellikle çocuklar tarafından çok sevilecektir. Bu uygulamanın çocuklara hayvan sevgisi aşılama konusunda ebeveynlere yardım edeceğini düşünüyorum.

--

Draw Something

En popüler uygulamalar arasında gösterilen Draw Something hem iOS hem de Android cihazlarda kullanabileceğiniz eğlenceli bir çizim oyunudur.

Çocukların çizim yeteneklerini geliştirebilecekleri ve renkleri daha iyi tanıyabilecekleri bir oyun olan Draw Something'deki amacımız, karşıdakinin çizdiği nesneleri doğru bir şekilde tahmin etmektir. Aynı şekilde sıra bize geldiğinde karşıdakinin tahmin etmesi için herhangi bir nesneyi çizip yollamamız gerekiyor.

Çizim yaparken kullanabileceğiniz farklı renklerin ve fırça kalınlıklarının bulunduğu oyunda farklı rakiplerle aynı anda mücadele edebilirsiniz. Dahası, çizdiğiniz ve hoşunuza giden görselleri cihazınıza kaydedebilir ve sosyal medya platformlarında paylaşabilirsiniz. Komik ve yaratıcı bir oyun olan Draw Something, tüm çocukların seveceği türden bir yapım.

--

Subway Surfers

Hem Android hem de iOS cihazlarınızda ücretsiz olarak oynayabileceğiniz heyecanlı bir oyun olan Subway Surfers, etkileyici grafik ve ses efektleriyle dikkat çekiyor. En popüler kaçış oyunları arasında yer alan Subway Surfers'taki asıl amacımız, peşimizden gelen polis ve köpeğinden kaçmak.

İstasyon duvarlarına grafiti yaparken kendini birden polis ve köpeğinin önünde bulan kahramanımız Jack'in yardıma ihtiyacı var. Tren vagonlarının arasında geçen bu soluksuz macerada başarılı olmak için önümüzdeki engelleri hızlı reflekslerle aşmalıyız. 3 boyutlu grafiklerle donatılan bu oyunda Jack'i yönlendirmek için parmağımızı sağa, sola, aşağı ve yukarı kaydırmamız gerekiyor.

Oyundaki tek amacımız peşimizdeki polis ve köpekten kaçmak değil. Soluksuz macerada aynı zamanda altınları da toplamamız gerekmekte. En yüksek skoru elde etmek için mümkün olduğunca uzağa gitmek gerekiyor.

Siz de Android veya iOS cihazlarınız üzerinde ücretsiz olarak oynayabileceğiniz heyecanlı bir kaçış oyunu arıyorsanız, Subway Surfers'a mutlaka göz atmalısınız.

YORUMLAR