7 Basit Adımda Instagram ve Snapchat Takipçi Sayınızı Artırın

Bundan böyle Instagram ve Snapchat takipçilerinizi tatmin etmek için ekstradan bir çaba sarf etmeniz gerekiyor.

İnsanlar ve hedefler değişti. Fotoğraflar artık eskisi gibi sadece güzel anları ölümsüzleştirmek için kullanılmıyor. Öyle ki artık Instagram ve Snapchat takipçilerinizi tatmin etmek için ekstradan bir çaba sarf etmeniz gerekiyor.

İnsanlar, fotoğraf makinelerinin çıkışının ilk dönemlerinde hayatımızın güzel kısımlarını ölümsüz kılmanın en güzel ve en eğlenceli yollarından birinin fotoğraf çekmek olduğunu düşünüyorlardı. Gelişen teknoloji ile birlikte insanların düşüncelerinde de birtakım değişiklikler meydana geldi. Sosyal medyanın getirilerinden çok götürüleri oldu, insanların “beğenilme” isteği ön plana çıktı.

Sosyal medyanın önde gelen isimlerinden nefret ediyor olabilirsiniz ama bir kısmınız da onlar gibi olmak, milyonlarca takipçiye erişmek istiyor. Sosyal medyada tanınmanın eskisine nazaran kolay olmadığı dönemlerde oturduğunuz yerden konuşulan biri olamayacağınızı düşünebilirsiniz ancak sizler için hazırladığımız bu yedi basit adımı doğru bir biçimde yerine getirdiğiniz takdirde gözle görülür bir gelişme kaydettiğinize tanık olacaksınız.

1. adım: Etiketleri yerinde, etkili kullanmayı alışkanlık haline getirin

Instagram’da paylaştığınız fotoğrafların konusunu fotoğrafın altına eklediğiniz etiketler sayesinde belirleyebilirsiniz. Etiketleri insanların arama yapacağı bir şekilde eklerseniz ve hesabınız gizli değilse insanların önlerine çıkabilirsiniz ama etiketlerin fotoğraflarla uyumlu olup olmadığından da emin olmalısınız zira güneşli bir fotoğrafın altına #yağmurgibibirgün ya da #gökyüzündeşimşekleryüreğimdekisenler yazmanız, insanların beğenisinden çok öfkesini ensenizde hissetmenize yol açabilir.

2. adım: İnsanların özgünlük anlayışının dışında farklılıklar yaratın

Takipçinizi artırmak için önce akşam yemeğinde neler yediğinizin kimsenin umurunda olmadığını öğrenmeniz, popüler kitlenin izinden gitmeyi ve onların yaptıklarını tekrar tekrar deneme alışkanlığınızdan kendinizi soyutlaştırmanız gerekmektedir. Bunların size bir getirisi olacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bunlar olsa olsa sizi geriletecek şeyler olur ki buna niçin ihtiyaç duyasınız, öyle değil mi?

Özgünlüğe giden yolda önce kendi stilinizi kendiniz oluşturmalı, ünlüleri örnek alarak saçma hallere bürünmekten vazgeçmelisiniz. İnsanların sizi takip etmesine nedenler üretmeli, takip ettiğiniz kişilerde başlıca bulunması gereken özellikleri kendi hesabınıza enjekte etmelisiniz.

3. adım: Fotoğraflarınız altına ilgi çekecek açıklamalar yazın

Her fotoğrafın arkasında küçük bir hikaye yatar. Bu fotoğrafların ardında gizlenen hikayeleri çözebilmek sanıldığı kadar kolay olmayabiliyor. Fotoğrafların derinliklerinde uyuyan hikayeleri kendinizle birlikte mezara götürmemek için konuyu özetler şekilde açıklamalar yazmalısınız fakat bunu yaparken gereksiz, saçma açıklamalardan kaçınmaya dikkat etmelisiniz.

Saçma sapan sözlerden oluşan açıklamalar yerine fotoğrafın karizmatik bir hale bürünmesinde önemli rol oynayacak cümleler kullanmaya gayret göstermelisiniz.

4. adım: İyi bir aydınlatma, kaliteli bir fotoğrafı beraberinde getirir

Aydınlatma, fotoğrafın kusursuzluğunu sağlayan önemli bir faktördür. Dolayısıyla fotoğrafı çekmeden önce ortamın ışığına, mekanın özelliklerine, fotoğrafın çekileceği zamana dikkat etmeli; yansıyan ışığa uygun araç gereçler seçmelisiniz.

5. adım: Açılara dikkat etmeli, fotoğrafı güzelce konumlandırın

İyi bir selfie için telefonunuzun ön kamerasını yukarıdan aşağıya bakacak şekilde konumlandırmalısınız. Bu konum, sizi olduğunuzdan daha zarif gösterecektir. Fotoğrafı çekerken doğru açıyı yakalamak için de ayrı bir çaba sarf etmeniz gerekiyor. Doğru açıyı yakalamak için deneme yanılma yönteminden faydalanabilirsiniz.

6. adım: Fotoğraflarınızı düzenli bir şekilde paylaşın

Sosyal medyada var olduğunuzu insanlara hatırlatmanın en iyi yolu, istikrarlı fotoğraf paylaşmaktır. Fotoğraflarınızı ne sıklıkla paylaştığınız çok önemlidir. Her gün fotoğraf atabilirsiniz ama her saniye fotoğraf atamazsınız. Fotoğraf yağmuruna tutulmak bir noktadan sonra takipçilerinizi bunaltma derecesine gelebilir.

7. adım: Hikaye paylaşmayı unutmayın

Instagram’da da Snapchat’te de hikaye özelliği bulunuyor. Paylaştığınız hikayeler, yirmi dört saat boyunca takipçileriniz tarafından görüntülenebilir. Hikayelerinizi duyuru amacıyla da kullanabilirsiniz, özel bir anınızı insanlara geçici olarak sunmak için de kullanabilirsiniz.

Hikayelerinizde de estetik ifadelere yer vermelisiniz. Size komik gelen bir başkasına komik gelmeyebilir, sizin hoş bulduğunuz bir şeyi başkası hoş bulmayabilir. Hikayelerinizi paylaşırken takipçilerinizin nelerden hoşlandıklarını, nelerden hoşlanmadıklarını aklınızda bulundurmalısınız zira takipçi sayınızda düşüş yaşayabilirsiniz.

Instagram'da Öne Çıkmanızı Sağlayacak 10 İpucu
SOSYAL MEDYA

Instagram'da Öne Çıkmanızı Sağlayacak 10 İpucu

Bir süredir Instagram kullanıyorsanız ve bir türlü istediğiniz etkileşime, takipçi sayısına ulaşamıyorsanız bu rehberimizde Instagram’da öne çıkmanızı sağlayacak 10 ipucunu paylaşıyoruz.

Instagram Son Görülme Nasıl Kapatılır?
SOSYAL MEDYA

Instagram Son Görülme Nasıl Kapatılır?

Instagram son görülme nasıl kapatılır? Dünya genelinde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan görüntü tabanlı sosyal medya hizmetinde son görülme durumunu nasıl devre dışı bırakabileceğinizi merak ediyorsanız doğru yerdesiniz.

Instagram Deneyiminizi Başka Boyuta Taşıyacak 4 Uygulama
SOSYAL MEDYA

Instagram Deneyiminizi Başka Boyuta Taşıyacak 4 Uygulama

Instagram, son dönemde yaptığı yeniliklerle platformu zenginleştirse de, hala bazı şeyleri yapmamızı kısıtlıyor. Örneğin, akışımızdadaki fotoğrafları indirmek gibi.

YORUMLAR