Açık Kaynak Kodlu ve Ücretsiz En İyi 11 Android Uygulaması

Android telefon ve tabletleriniz üzerinde açık kaynak kodlu uygulamalar kullanmak istiyorsanız sizler için listelediğimiz açık kaynak kodlu ve ücretsiz uygulamaları kaçırmayın.

Açık Kaynak Kodlu ve Ücretsiz En İyi 11 Android Uygulaması

Mobil cihazlar üzerindeki en popüler işletim sistemi olan Android, açık kayna kodlu olmasına karşılık Android üzerinde kullanabileceğiniz açık kaynak kodlu uygulamaların sayısı oldukça az. Popüler uygulamaların hemen hemen hepsinin açık kaynak kodlu olmayışı da bazı kullanıcıları sıkmakta ve bundan dolayı kendilerine açık kaynak kodlu ve aynı zamanda ücretsiz uygulamalar aramaya başlamaktalar. Biz de bu kullanıcıları düşünerek güzel bir liste hazırlamak istedik.

Eğer Android cihazlarınız üzerinde açık kaynak kodlu yani dilediğinizi yapabileceğiniz uygulamalar arıyorsanız listemize kesinlikle göz atmalısınız. Aslında aradığınız zaman sayamayacak kadar çok sayıda açık kaynak kodlu uygulama olduğunu farkediyorsunuz fakat resmi uygulama mağazası Google Play'e girerek teker teker bu uygulamaları bulmak oldukça zor. Bu nedenle de açık kaynak kodlu uygulama arayanlar için hazırladığımız bu blog son derece yararlı olacak diye düşünüyorum.

Aşağıdaki listemize farklı konu ve kategorilerde işinize yarayabilecek pek çok açık kaynak kodlu Android uygulaması bulunuyor. Üstelik hepsi resmi uygulama mağazası Google Play üzerinde de bulunduğu için kolayca indirerek Android mobil cihazlarınıza kurabilirsiniz. Gelin hep birlikte listemize göz atalım.

1. DuckDuckGo

Günümüzde her türlü bilgimizi toplama özelliğine sahip olan internetten bizi kurtaran ve Google'ın yerini alabilecek olan bir arama motoru DuckDuckGo. Kullanıcıların özel yaşantılarına hassas yaklaşan bu uygulama bilgilerinizi toplayarak sizleri reklamcılar ile buluşturmuyor. Yani bir nevi internette dilediğiniz gibi ve rahatsız edilmeden dolaşabiliyorsunuz. Hani kendinize bir saat almak isteyip araştırdıktan sonra günlerce saat reklamları görürsünüz ya, DuckDuckGo'da bu olay yok. Bilgilerinizi alıp saklamadıkları için sizin saat almak istediğinizi bilmiyorlar.

Kişisel yaşama önem veren uygulama aynı zamanda içerisine entegre edilen tarayıcı sayesinde internette neler olup bittiğini ve okumak istediğiniz makaleleri de sizlere gösteriyor. Google'dan sıkıldıysanız DuckDuckGo ile yeni bir deneyim yaşamanızı tavsiye ediyorum.

2. AntennaPod

Podcast uygulamaları kullanıyorsanız ve son zamanlarda yeni bir podcast uygulaması arayışındaysanız AntennaPod hem ücretsiz hem de açık kaynak kodlu olarak karşımıza çıkan iyi uygulamalardan bir tanesi. Çok fazla zengin ve güçlü özelliklere sahip olmamasına rağmen modern ve şık tasarımı sayesinde dikkat çeken uygulama, podcast yayın akışınızın mobil veri kullanarak otomatik güncellenmesini engelliyor. Böylelikle gereksiz yere mobil veri paketinizi harcamamış oluyorsunuz.

3. OsmAnd Maps & Navigation

Ücretsiz, detaylı ve gelişmiş bir navigasyon uygulaması arıyorsanız OsmAnd karşınıza çıkabilecek ne iyi alternatifler arasında yer alıyor. Açık kaynak kodlu geliştirilen uygulama tamamen ücretsiz elbette. OpenStreeetMaps üzerinden dilediğiniz haritayı indirerek cihazınıza kaydedebileceğiniz uygulama, adres ararken biraz zor kullanıma sahip olsa da navigasyonu sayesinde oldukça işinize yarıyor.

4. Muzei

Android platformu üzerinde bulabileceğiniz en iyi duvar kağıdı uygulamalarından bir tanesi. Arka planı bulanıklaştırarak görsellere odaklanan Muzei'deki bulanıklaştırma ayarlarını kendi beğendiğiniz şekilde kişiselleştirebiliyorsunuz.

Standart olarak hergün farklı bir duvar kağıdı sunan uygulama sizi duvar kağıdı aramaktan ya da değiştirmekten kurtarıyor.

5. DashClock

Android cihazlarınız üzerinde e-posta okuma, hava durumunu kontrol etme, alarm düzenleme, Wifi bağlantı durumu, batarya kontrolü vb. günlük olarak sık sık yaptığınız işleri ister ana ekranınıza isterseniz de kilit ekranına taşıyan yararlı ve açık kaynak kodlu Android uygulamalarından bir tanesi.

6. Clip Stack

İşlem panosunu açarak geçmişte yapmış olduğunuz işlemleri oradan kolayca kopyalamanızı sağlayan pano yöneticisi. Tamamen açık kaynak kodlu olan uygulama sürekli olarak geliştirilmeye devam ediyor ve Android cihazlarınız üzerinde birden fazla pano kullanımına olanak sağlıyor.

7. QKSMS

Android cihazlar üzerinde standart olarak yüklü gelen SMS yani mesajlaşma uygulamasının çok sade ve işlevsiz olduğunu düşünen kullanıcılar için geliştirilen açık kodlu ve ücretsiz bir alternatif mesajlaşma uygulaması. Materyal tasarıma sahip olan uygulamanın görünümü dışında çok efektif özelliklere de sahip olduğunu söyleyebilirim.

8. Swiftnotes

Çok sade bir not alma uygulaması arayan Android kullanıcılarına hitap eden açık kaynak kodlu ve son derece basit bir not alma uygulaması. Başlık, açıklama ve renkten ibaret olan uygulama sayesinde kolayca ve hızlı şekilde dilediğiniz notları almanız mümkün.

9. Mirakel

Android işletim sistemi için kullanabileceğiniz pek çok yapılacaklar listesi uygulaması olmasına rağmen açık kaynak kodlu olarak geliştirilen çok az az sayıda uygulama olduğunu söyleyebilirim. Bunlardan bir tanesi olan Mirakel, sahip olduğu filtreleme, etiketleme, hatırlatıcı ve önem sırası gibi özellikler sayesinde ideal bir not alma uygulaması diyebilirim.

Bu uygulama için varolan DashClock eklentisi sayesinde hazırladığınız yapılacaklar listelerini kilit ekranınız üzerinde görebiliyorsunuz.

10. KISS Launcher

Android telefon ve tabletlerinizin ekranlarında bulunan ve dikkat dağıtan herşeyi kaldırıp tek bir arama çubuğu koyan sade ve kullanışlı bir Android Launcher uygulaması. Fakat bu arama çubuğu üzerinden uygulama açabilir, telefon numarası çevirebilir, ayarlara girebilir ya da dilediğiniz pek çok işlemi kolaylıkla yapabilirsiniz. Sadeliğe önem veren bir Android kullanıcıysanız bu launcher uygulamasını kesinlikle denemelisiniz.

11. Amaze File Manager

Android obil cihazlarınız üzerinde kullanabileceğiniz bir dosya yöneticisi arıyorsanız, Amaze File Manager gerçekten ideal bir uygulama. Hem basit hem de gelişmiş özellikler sunan bu uygulamayı ücretsiz olarak indirip hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

YORUMLAR