Akıllı Telefonlarda Silinen Numaralar Nasıl Geri Getirilir?

Akıllı Telefonlarda Silinen Numaralar Nasıl Geri Getirilir?
Erkan Calp
Erkan Calp nasıl yapılır
YORUM YAZ

Telefondan, rehberden yanlışlıkla numara silme çoğumuzun başımıza gelmiştir. Bazen kendi yaptığımız yanlışlık sonucunda bazen de bir yazılım güncellemesiyle isteğimiz dışında rehberimizdeki kişiler silinebilir veya son kaydettiğimiz kişileri göremeyebiliriz. Bu durumda ne yapmak gerekir? sorusunun yanıtını bu blog yazımızda veriyoruz.

İster Android telefon kullanıcısı olun isterseniz de iPhone sahibi olun rehberdeki kişilerinizin silinmesi durumuyla en az bir kere karşılaşmışsınızdır. Rehberden silinen kişileri geri getirmek her iki platformda da oldukça basit olmasına karşın bunun nasıl yapılacağına dair sorular soruluyor. Biz de bu noktada yeni akıllı telefon kullanıcıları için silinen numaraları geri getirmenin en kolay yolunu gösteren kısa bir rehber yazı hazırlayalım dedik.

Android Telefonda Silinen Numaraları Geri Getirme:

Android telefon kullanıcısı iseniz hangi marka telefonu kullanırsanız kullanın kişileriniz Google hesabı ile senkronize olduğundan kendi bilgisayarınızın başında olmasanız dahi herhangi bir tarayıcıdan Google hesabınıza giriş yaparak rehberinizi olduğu gibi görme ve kişilerinizi geri yükleyerek rehberden yanlışlıkla sildiğiniz veya yazılım güncellemesi sonrası silinen numaraları geri getirmeniz mümkün. İzlemeniz gereken adımlar oldukça basit:

  • Google Kişiler sayfasına giriyorsunuz. (Google ana sayfada açılır menüden Kişileri seçerek veya Gmail’de sol menüde Rehberi seçerek kişiler sayfasına erişebilirsiniz.)

  • Profil resminizin olduğu sol panelde Daha fazla – Kişileri Geri Yükle yolunu izliyorsunuz.

  • Geri yüklenme anını seçiyorsunuz. Son 1 aya kadar kişilerinizi kurtarma şansına sahipsiniz. Geri yükle butonuna tıkladığınızda kısa bir bekleme sürecinin ardından kişileriniz telefonunuzdaki eski yerini alıyor.

Not: Telefondan silinen kişilerinizi Gmail üzerinden kurtarabilmeniz için öncesinde kişilerinizi Google hesabınıza bağlamış olmanız başka bir deyişle rehberinizdeki kişileri Google’a göndermiş olmanız gerekiyor.

iPhone'da Silinen Numaraları Geri Getirme:

iPhone kullanıcısı olarak rehberden silinen numaraları geri getirmek veya silinen rehberi getirmek için iCloud’ı kullanmak en hızlı ve sorunsuz yöntem. Kişilerinizi kolaylıkla geri getirmek için aşağıdaki adımları izlemeniz kafi.

  • Telefonunuzdan Ayarlar – iCloud’a giriyorsunuz. Kişiler’i kapalı değilse kapatıyorsunuz.

  • Çıkan uyarı ekranında “iPhone’umda Tut”a dokunuyorsunuz.

  • Kişileri’i açık konuma getiriyorsunuz ve uyarı ekranını “Birleştir”e dokunarak kapatıyorsunuz.

  • Artık rehberden silinen kişileriniz geri yüklenecek, bomboş rehber yerine kişileriniz çıkacak. Dilerseniz bilgisayarınızdan iCloud.com’a giriş yaparak Kişilerinize göz atabilir, düzenleyebilir, vCard formatında bilgisayarınıza yedekleyebilir ve geri yükleyebilirsiniz.

Not: Gmail’de en fazla 30 güne kadar silinmiş kişilerinizi geri yükleyebilirken, iCloud’da sınırlama bulunmuyor.

YORUMLAR