Akıllı Telefonlarda Silinen Numaralar Nasıl Geri Getirilir?

Herhangi bir sebepten dolayı rehberinizdeki kişiler silindiyse iPhone (iOS) ve Android telefonda silinen numaraları geri getirme yöntemleri ile karşınızdayız.

iPhone (iOS) ve Android telefondan silinen numaraları geri getirme işleminin aslında çok basit olduğunu biliyor muydunuz? Hazırladığımız rehber sayesinde yanlışlıkla ya da bir hata sonucunda silinmiş olan numaraları çok pratik bir şekidle geri getirebilirsiniz.

Hemen hemen her akıllı telefon kullanıcısı, en az bir kere de olsa telefon rehberinden istemeden birini silmiştir. Siz de bunu yaşadıysanız endişe etmenize gerek yok çünkü hem iPhone hem de Android'de numaraları kurtarmak ve geri yüklemek size sunacağımız çözüm yollarıyla mümkün. Peki, rehberden silinen numarayı geri getirme nasıl yapılır?

Akıllı Telefonlarda Silinen Numaraları Geri Getirme Nasıl Yapılır?

Öncelikle kişileriniz aslında silinmemiş olabilir, yalnızca görünümünüzden gizlenmiş olabilir. Kişiler uygulamanızın telefonunuzda sakladığınız tüm kişileri gösterdiğinden emin olmanız gerekir. Kişiler uygulamasını açın, sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun ve Ayarlar'ı seçin.

Tüm kişileri görüntülemek ve işaretlemek için Kişiler'e dokunun. Bunun dışında kaybolan kişilerinizi kurtarmak için deneyebileceğiniz şeylerden biri, Google Contacts yani Google Kişiler hizmetindeki değişiklikleri geri alma özelliğini kullanmaktır.

Bu seçenek, yaptığınız değişiklikleri geri almanızı sağlar ve bu, silinen kişilerinizin telefonunuzda geri yüklenmesine yardımcı olur. Hemen aşağıda Google Kişiler ile Android telefonda silinen numaraları bulma adımları bulunuyor.

Android'de Silinen Numaraları Geri Getirme

  • Google Kişiler sitesini ziyaret edin.
  • Soldaki menüden "Çöp Kutusu" sekmesine tıklayın.
  • Kurtarmak istediğiniz kişilerin yanındaki kutucukları seçin.
  • Üst kısımdaki "Kurtar" butonuna basın.
  • Kısa süre içerisinde silinen numaralar çıkacaktır.

Android telefonda silinen numaraları kurtarma işlemi için ilk olarak Google Kişiler'in web sitesini ziyaret edin. Telefonunuzda kullandığınız Google hesabına giriş yapmadan kişilerinize erişmeniz mümkün değildir. Bu nedenle doğru hesaba giriş yaptığınızdan emin olun.

Başka bir hesaba giriş yapmışsanız öncelikle o hesaptan çıkmalısınız. Hesabınıza girdikten sonra sol menüden "Çöp Kutusu" sekmesine girin. Sayfada son 30 gün içerisinde sildiğiniz numaraları kişileri görüntüleyeceksiniz. Kurtarmak istediğiniz kişilerin yanındaki kutucukları işaretleyin.

Eğer kişilerin tamamını kurtarmak istiyorsanız sol üst kısımda bulunan "Seçim İşlemleri" kısmından hemen ardından "Tümü" seçeneğini seçin. Bunu yaptığınızda tüm kişiler işaretlenmiş olacak. Bir sonraki adımda sayfanın üstünde yer alan "Kurtar" butonuna basın. Kısa sürede numaralara tekrar erişebileceksiniz.

Telefonunuza Samsung hesabı eklediyseniz kişileriniz bu hizmetle senkronize edilmiş olabilir. Samsung telefonda silinen rehberi geri getirme işlemi için Ayarlar > Bulut ve hesaplar > Samsung Cloud'a gidin ve telefonunuzda Geri yükle'ye dokunun. Telefonunuza geri yüklenecek Kişiler'i seçin.

Kişilerinizi hiç yedeklemediyseniz ve cihazınızı köklendirerek kişileri kurtarmaya yardımcı olacak herhangi bir yöntem kullanmak istemiyorsanız, Android telefonunuzda root işlemi yapmadan kişileri bulmak ve kurtarmak için Android için Tenorshare UltData'yı kullanabilirsiniz.

Android tabanlı cihazlarınızda birçok türde kayıp dosyayı kurtarmanıza yardımcı olan bir yardımcı programdır Tenorshare UltData. Bu aracı kullanarak, yanlışlıkla telefonunuzdan sildiğiniz tüm kişileri kurtarabilirsiniz. Aşağıda bu yazılımın nasıl kullanılacağı gösterilmektedir.

  • Programı indirin ve açın. Ardından Kayıp Verileri Kurtar'a tıklayın.
  • Telefonunuzu bir USB kablosu kullanarak bilgisayarınıza bağlayın.
  • Telefonunuzda Ayarlar > Sistem > Geliştirici seçenekleri'ne gidin ve USB hata ayıklamasını etkinleştirin.
  • Yazılımdaki Kişiler seçeneğini işaretleyin ve Başlat'a tıklayın.
  • Kurtarmak istediğiniz kişileri seçin ve alttaki Kurtar'a basın.
  • Bu, Android telefonunuzda kaybolan kişileri geri almak için oldukça kolay bir yöntemdir.
  • Kişilerinizin telefona tekrar tanımlandığını göreceksiniz.

iOS'te Silinen Numaraları Geri Getirme

  • iCloud sitesini ziyaret edin.
  • Hesabınıza giriş yapın.
  • Birden fazla noktanın yer aldığı simgeye tıklayın.
  • "Veri Kurtarma" seçeneğini seçin.
  • "Kişileri Geri Yükle" butonuna basın.
  • Geri yüklemek istediğiniz versiyonun yanındaki "Geri Yükle" seçeneğini seçin.

Ücretsiz ve Hızlı Numara Sorgulama Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Ücretsiz ve Hızlı Numara Sorgulama Nasıl Yapılır?

Ücretsiz numara sorgulama işleminin nasıl yapılacağını merak eden kullanıcılar için bir rehber hazırladık. Hazırladığımız rehberde Vodafone, Turkcell ve Türk Telekom’a kayıtlı SIM kartlar üzerinden nasıl sorgulama yapabileceğinizi öğreneceksiniz.

iPhone modellerde rehberden silinen kişileri kurtarma işlemi için ilk olarak iCloud sitesine girin. Apple tarafından sunulan web sitesini ziyaret ettikten sonra üyelik bilgilerinizi yazarak hesabınıza giriş yapın. Bir sonraki adımda birden fazla noktanın bulunduğu simgenin üzerine tıklayın.

Açılan pencere üzerinden "Veri Kurtarma" seçeneğini seçin. Daha sonra "Kişileri Geri Yükle" seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Son olarak geri yüklemek istediğiniz versiyonun yanında konumlanan "Geri yükle" butonuna basın. Versiyonların tamamını görmek için mouse yardımıyla sayfayı aşağıya kaydırabilirsiniz.

Not: Her iki yöntemi uygulayabilmek için kişi rehberinizin daha öncesinde Gmail ya da iCloud servisi ile yedeklenmiş olması gerekiyor. Eğer halihazırda bulunan bir yedekleme yoksa ne yazık ki rehberinizden sildiğiniz kişiyi kurtarmanız mümkün olmayacak.

Ayrıca her iki yöntemde de silinen kişileri kurtarmak için otuz gün süre sınırı yer alıyor. Eğer sildiğiniz kişiyi silmenizin üstünden otuz gün geçti ise ne yazık ki o kişiyi kurtarma seçeneğiniz bulunmuyor.

Instagram'da Silinen Mesajları Geri Getirme Nasıl Yapılır?
SOSYAL MEDYA

Instagram'da Silinen Mesajları Geri Getirme Nasıl Yapılır?

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulaması olan Instagram’dan mesajlarınızı yanlışlıkla kayıp etmiş ya da silmiş olabilirsiniz. Eğer siz de bu durumu yaşadıysanız Instagram silinen mesajları geri getirme işlemi nasıl yapılır gelin birlikte bakalım.

Bu rehberde Android ve iOS (iPhone) telefonlarında rehberden silinen numaraları geri getirme işleminin nasıl yapıldığını açıkladık. Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

YORUMLAR