Android İçin En İyi 10 Minecraft Alternatifi

Minecraft bildiğiniz gibi son on yıla damga vurmuş ve inanılmaz bir başarı yakalamış bilgisayar oyunlarından bir tanesi. Basit görünmesine rağmen bu kadar sevilmesi, bir oyunun başarılı olmak için yüksek kalite grafiklere ve özel tasarımlara gerek olmadığ

Android İçin En İyi 10 Minecraft Alternatifi

Minecraft bildiğiniz gibi son on yıla damga vurmuş ve inanılmaz bir başarı yakalamış bilgisayar oyunlarından bir tanesi. Basit görünmesine rağmen bu kadar sevilmesi, bir oyunun başarılı olmak için yüksek kalite grafiklere ve özel tasarımlara gerek olmadığının kanıtı gibi.

Minecraft bildiğiniz gibi piksel art grafiklere sahip, açık alanda oynadığınız ve hayal gücünüzün yettiği yere kadar istediğiniz her şeyi tasarlayıp yaratmanıza imkan tanıyan bir oyun. 35 milyondan fazla kopya satan bu oyunun bu kadar bağımlılık yaratmasının sebebi belki de klasik legolardan esinlenmiş olması. Küçükken en çok sevdiğimiz oyuncaklarımız hatırlarsınız ki legolardı. Onlarla hayvanlar, binalar ve çok daha fazlasını yaratır ve çok eğlenceli zamanlar geçirirdik. Haliyle bunu bilgisayara dökünce tutulması kaçınılmazdı.

2009'da ilk kez piyasaya sürüldüğünden beri pek çok oyuna ilham kaynağı olan oyundan sonra, Minecraft benzeri yüzlerce belki binlerce oyun geliştirildi. Bilgisayarlardan sonra elbette sıra mobil cihazlara da geldi. Şu anda Android cihazlarınızda oynayabileceğiniz pek çok Minecraft benzeri oyun var.

Biz de bugün sizler için Tamindir olarak Android için geliştirilmiş en iyi Minecraft alternatiflerini derledik.

Block Ops II Free

Block Ops II oyunu Minecraft benzeri oyunlarımız arasında en çok aksiyona doyacağınız oyun diyebilirim. Adından da anlaşıbileceği gibi oyunda elinizde silah, Minecraft benzeri bir dünyada dolaşıyorsunuz.

Counter Strike benzeri bir oyun diyebileceğim Block Ops'un ikinci oyununda birincisine göre çok daha gelişmiş grafikler ve kapsamlı özellikler bulunuyor. Oyunda silahınızla ilerlerken yine bloklardan istediğiniz oluşturabiliyorsunuz.

Oyunun bilgisayara karşı oynayabildiğiniz tekli oyunculu modu olduğu gibi bir de çevrimiçi oynayabileceğiniz çoklu oyunculu modu var. Oyunda sayısız silah çeşidi de sizleri bekliyor.

Block Story

Bir diğer Minecraft benzeri oyunumuz olan Block Story ise yine aksiyon dolu fakat farklı bir tarzda diyebilirim. Rol yapma oyunlarını seviyorsanız ve Minecraft alternatifi bir oyun arıyorsanız, Block Story tam size göre.

Bu oyunda yine piksel art grafiklere sahip bir açık dünyada oynuyorsunuz fakat bu kez bir hikayeyi takip ediyorsunuz. Nereye gideceğinize, ne yapacağınıza, nereye ne inşa edeceğinize siz yön veriyorsunuz.

Sandbox tarzı blok oyununu rol yapma ile birleştiren bu oyunda ejderhalar dahil 30 farklı yaratık ve tamamlamanız gereken pek çok görev sizleri bekliyor.

The Blockheads

Bir diğer Minecraft benzeri macera oyunu da The Blockheads. Pek çok başarılı oyunun yapımcısı olan Noodlecake firması tarafından geliştirilen bu oyunda Minecraft'in aksine bir amacınız bulunuyor.

Buradaki amacınız ise hayatta kalmaya çalışmak. Bunun için elbette ne yapılması gerekiyorsa onu yapıyorsunuz. Karakterinize barınak inşa ediyor, ateş yakıyor ve yiyecek bulmalarına yardımcı oluyorsunuz.

Oyunda yine açık dünyadasınız ve okyanuslardan dağlara, ormanlardan çöllere her türlü mekan bulunuyor. Elinizdeki imkanlarla karakterinize en iyi dünyayı yaratmaya çalışıyorsunuz.

Blockworld Lite

Blockworld Lite da yine Minecraft benzeri bir oyun. Ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz oyun aslında tam versiyonun ücretsiz hali, bu yüzden bazı kısıtlamalarla karşılaşabilirsiniz.

BlockWorld Lite'da tıpkı Minecraft gibi yaratılabilir ve yok edilebilir bloklardan oluşan bir dünyadasınız. Fakat Minecraft'in aksine olarak burada bazı görevler ve tehlikeli yaratıklar sizleri bekliyor.

Oyunda görev sistemi, 4 farklı büyüklükte bloklar, level atlama özelliği, geri alma fonksiyonu gibi özellikler de bulunuyor. Bu yüzden gelişmiş bir oyun diyebilirim.

Freecraft

FreeCraft da yine Android cihazlarınıza ücretsiz indirip oynayabileceğiniz Minecraft benzeri bir oyun. Oyunda yine benzer şekilde bloklardan bir dünya oluşturabiliyorsunuz.

Oyunda hayal gücünüzün izin verdiğince istediğiniz her şeyi oluşturabiliyor ve yıkabiliyorsunuz. Oyunda normal Minecraft gibi özgürce dolaşabildiğiniz bir oyun modunun dışında bir de Zombi modu var.

Zombi modunda ise gece çıkan zombilerden kendinizi korumanız ve hayatta kalmaya çalışmanız gerekiyor.

iLands

Bir diğer Minecraft benzeri keyifli ve eğlenceli oyun olan iLands de yine bütün dünyayı kendi başınıza istediğiniz gibi oluşturabiliyorsunuz. Her şey hayal gücünüzün sınırlarına bağlı diyebilirim.

Oyunda ava çıkma, hayatta kalmaya çalışma gibi çeşitli aktivitelere yer verilmemiş. Yapabildiğiniz tek şey mekanları inşa etmek. Eğer bu tarz tasarımlar yapma, bina inşa etme gibi oyunları seviyorsanız, tam size göre.

Oyunda  taş, kum, toprak ve ahşap gibi kullanabileceğiniz farklı çeşitlerde materyaller mevcut. Oyunun kontrolleri de gayet akıcı ve rahat diyebilirim.

Minebuilder

Bir diğer Minecraft benzeri Android oyunu da Minebuilder. Popüler Minecraft oyununa alternatif bir oyun arıyorsanız bu oyunu beğenebilirsiniz. Pek çok yönden benzediklerini söylemek mümkün.

Oyunda bloklardan istediğiniz her şeyi yaratabiliyorsunuz. Böylece hayal gücünüzü kullanabiliyor ve tasarım yeteneklerinizi test edebiliyorsunuz. Oyun elbette piksel art tarzında dizayn edilmiş.

Oyunda ayrıca yaratıcı mod dışında bir de hayatta kalma modu var. Burada çeşitli yaratıklarla karşı karşıya geliyorsunuz. Bunun dışında çevrimiçi oynayabileceğiniz bir de çoklu oyunculu mod bulunuyor.

The Sandbox

Zaten adı kendi kendini açıklayan bir oyun olan The Sandbox, Minecraft benzeri sandbox tadında bir diğer macera oyunu. Oyunda bloklardan kendinize ait bir dünya oluşturabiliyor ve her şeyi tasarlayabiliyorsunuz.

Oyunda ne yapabileceğiniz tamamen hayal gücünüze kalmış diyebilirim. Zira 200'den fazla element, farklı fiziksel efektler ve çok daha fazlası oyunda sizleri bekliyor.

Ayrıca oyunda 20 bölüm bulunuyor ve 300 adet level sizleri bekliyor. Isterseniz kendi levellerinizi dahi oluşturabileceğiniz bu oyunda çevrimiçi olarak diğer insanların galerilerini de görüntüleyebiliyorsunuz.

Survivalcraft

Adından da anlayabileceğiniz gibi Survivalcraft bir diğer Minecraft alternatifi oyun. Fakat onu Minecraft'tan ayıran en önemli özelliği, Minecraft'ın aksine burada size bir amaç sunulması diyebilirim.

Oyuna başlarken bir gemi sizi terkedilmiş ve tehlikeli bir adaya bırakıp gidiyor. Siz de tek başınıza kalıyorsunuz. Amacınız uzun süre hayatta kalabilmek. Açık bir dünyada oynadığınız oyunda yine her şeyi yaratabiliyorsunuz.

Oyunda tehlikeli bir adadasınız ve kızgın ayılardan tutun da acımasız kurtlara kadar pek çok tehlike sizleri bekliyor. Bu yüzden çok dikkatli hareket etmeniz gerekiyor.

Terraria

Son oyunumuz olan Terraria'nın diğer alternatiflerden kalır yanı yok diyebilirim. Piksel art grafikleri, Minecraft benzeri tarzı ile dikkat çeken oyun ilk önce bilgisayarlar için geliştirilmiş ve daha sonra mobil cihazlarımıza gelmiş.

Oyunda amacınız tıpkı Minecraft gibi içinde bulunduğunuz dünyayı keşfetmek, bu esanda bir şeyler  inşa etmek ve çeşitli yaratıklarla savaşarak oyunda ilerlemek. Bunun için size pek çok imkan veriliyor.

Örneğin oyunda 1200'den fazla silah, büyü ve zırh tarifi, 50'den fazla blok tipi, 75'den fazla canavar, 15 bölüm sonu canavarı, 15 evcil hayvan ve 10'dan fazla karakter sizleri bekliyor.

YORUMLAR