Android Cihazlar İçin En İyi Dijital Temizlik Uygulamaları

Android platformu için geliştirilen dijital temizlik uygulamaları, akıllı telefon ve tabletlerde gereksiz verilerin kolayca temizlenmesine imkân tanıyor.

Çoğu insan telefonunu yalnızca bir şeyler ters gitmeye başladığında temizlemeyi düşünür. Android cihazlar, düzenli bakım gerekmeyecek kadar akıllıdır ancak arada bir temizlik yapmak hâlâ iyi bir fikirdir. Peki, en iyi dijital temizlik uygulamaları hangileri?

İşin püf noktası, cihazınızı gerçekten temizleyen android uygulamaları bulmaktır. En iyi ihtimalle kötü bir temizleyici uygulaması depolama alanını boşa harcar; en kötüsü, sizi kötü amaçlı yazılımlara bulaştırabilir ve sizi reklamlarla spam yapabilir. Bu yüzden kullanmaya değer olanları bulmanıza yardımcı olacağız.

Android Cihazlar İçin En İyi Temizlik Uygulamaları Listesi

  • Avast Cleanup
  • AVG Cleaner
  • CCleaner
  • Phone Master
  • Zero Cleaner
  • 1Tap Cleaner
  • SD Maid
  • Norton Clean

Android Cihazlarda Bellek Tasarrufu Nasıl Sağlanır?
MOBİL

Android Cihazlarda Bellek Tasarrufu Nasıl Sağlanır?

Android cihazlarda bellek tasarrufu yapmanın birden fazla yöntemi bulunuyor. Bu yöntemler sayesinde akıllı telefonda ve tablette kasma ve donma gibi problemlerin düzelmesini sağlayabilirsiniz.

Android telefon ve tablet üzerinden kullanılabilecek dijital temizlik uygulaması önerileri listesinde yer alan hizmetlerin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Avast Cleanup

Mobil cihazın depolama alanını analiz eden Avast Cleanup, gereksiz verilerin temizlenmesine imkân tanıyor. Elde edilebilecek boş alan miktarını da görebilirsiniz. Bunun yanı sıra gizli önbellek, artış dosyalar, boş klasörler ve dahasını silebilirsiniz. Hizmet ayrıca benzer ve kalitesiz fotoğrafları tespit ediyor.

Android Telefon Hızlandırma Yöntemleri Nelerdir?
MOBİL

Android Telefon Hızlandırma Yöntemleri Nelerdir?

Android telefon hızlandırma işlemi, çoğu kullanıcı tarafından en fazla merak edilen konuların başında geliyor çünkü Android işletim sistemine sahip olan mobil cihazlar kullanılmaya başlandıktan bir süre sonra performans kaybı yaşanabiliyor.

AVG Cleaner

cihaz ile ilgili sistem bilgilerinizi görüntüleyebilmenize imkân tanıyan AVG Cleaner üzerinden  gereksiz verileri hızlıca temizleyebilirsiniz. Benzer ve kalitesiz görselleri listeleyen uygulama ayrıca elde edilebilecek boş alan miktarını da gösteriyor. Hizmet üzerinden Aşırı kaynak tüketen uygulamalara da bakılabiliyor.

Android 14 Güncellemesi ile Gelen Tüm Özellikler
MOBİL

Android 14 Güncellemesi ile Gelen Tüm Özellikler

Akıllı telefonlarda kullanılan başlıca işletim sistemlerinden biri olan Android, Google’ın desteğiyle gün geçtikçe daha çok gelişmeye ve tercih edilmeye devam ediyor.

CCleaner

Gereksiz dosyaların kolayca silinebilmesini sağlayan CCleaner, böylece depolama alanında kullanılabilir alan miktarının artırılmasına imkân tanıyan tanıyor. Çok fazla pil tüketen ve kullanılmayan uygulamaları listeleyen hizmet işlemci ve RAM kullanımını gösteriyor.

Hemen Değiştirmeniz Gereken 8 Android Ayarı
MOBİL

Hemen Değiştirmeniz Gereken 8 Android Ayarı

Dünyanın en popüler mobil işletim sistemi Android'in yer aldığı mobil cihazlarda kullanım deneyimini üst seviyeye taşıyacak çeşitli ayarlar bulunuyor.

Phone Master

Phone Master mobil cihazda yer alan gereksiz dosyaları temizliyor ve depolamayı optimize ediyor. Bellek kullanımını optimize edilmesine imkân tanıyan uygulamada dosya yönetimi kolayca yapılabiliyor. Hizmette uygulama kilidi ekleme özelliği de mevcut.

Zero Cleaner

Uygulamanın önbelleğini analiz eden Zero Cleaner, uygulamaların önbelleğini manuel ya da otomatik olarak temizliyor. Çeştili tema seçenekleri sunan hizmet, depolama alanında uygulamaların, uygulama verilerinin, önbelleğin ve diğer verilerin ne kadar alan kapladığını gösteriyor.

1Tap Cleaner

Çeşitli tema seçenekleri sunan 1Tap Cleaner önbelleği, arama geçmişini ve dahasının temizlenebilmesini sağlıyor. Sade arayüze sahip olan ve böylece kolay kullanım imkânı tanıyan hizmette widget desteği mevcut. Widget'lar bazı bilgilere ana ekrandan bakılabilmesini olanak tanıyor.

SD Maid

SD Maid, Android telefonunuz için dijital temizleyici olarak hizmetinizde olduğunu iddia ediyor. SD Maid’de cihazınızı düzenlemek için kullanabileceğiniz dört hızlı işlem özelliği bulunuyor. İlki, CorpseFinder, bir uygulamayı sildikten sonra kalan artık dosyaları veya klasörleri arar ve siler.

SystemCleaner başka bir temizlik aracıdır. SystemCleaner, SD Maid'in güvenle silebileceğine inandığı ortak dosya ve klasörleri arar. AppCleaner, uygulamalarınız için aynı işlemi gerçekleştirir. Bununla birlikte, bu özelliği kullanmak istiyorsanız, SD Maid Pro'ya yükseltmeniz gerekir.

Ek olarak, Databases, kullanılan uygulama veritabanlarının optimize edilmesine yardımcı olur.

Hiç Bilmediğiniz 19 Android Ayarı
MOBİL

Hiç Bilmediğiniz 19 Android Ayarı

Android telefonlar sosyal medya uygulamalarında gezinme, video izleme, oyun oynama gibi eylemlerin çok ötesinde işlemler yapabilen cihazlardır.

Norton Clean

Diğer temizleme uygulamaları gibi Norton Clean, cihazınızın önbelleğini temizleyecek, gereksiz dosyaları silecek ve kullanılmayan uygulamaları hızlı bir şekilde kaldırmanıza yardımcı olacaktır. Norton Clean en şık ve en modern görünümlü kullanıcı arayüzüne sahiptir.

İhtiyacınız olan her şey bir ya da iki dokunuş ötededir, yani uygulamayı kullanabilmek için Android’e aşina olmanız gerekmez. "Uygulamaları Yönet" bölümü tüm uygulamalarınızı listeler. bunları son kullanım, yükleme tarihi veya ne kadar depolama alanı kullandıklarına göre sıralamanıza olanak sağlar.

Android'de ChatGPT Nasıl Kullanılır? Neler Sunuyor?
Yapay Zeka

Android'de ChatGPT Nasıl Kullanılır? Neler Sunuyor?

Mobil cihazlarda ChatGPT tarayıcı aracılığıyla uzun bir süredir kullanılabiliyor. Uygulama kısmına baktığımızda ise iPhone kullanıcılarının daha erken tanıştığı ChatGPT uygulaması için Android kullanıcılarına da güzel haber gelmiş bulunuyor.

Bu rehberde Android cihazlar için dijital temizlik uygulaması önerileri listesi hazırladık. Peki, sizce en başarılı uygulama hangisi? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR