Android İçin Gazete Uygulamaları

Kitap okumak gibi gazete okumak da kimi insanlar için vazgeçilmez bir alışkanlık. Her ne kadar artık bütün haberleri televizyon ve internetten alabilsek de, gazetenin verdiği zevkten vazgeçmek o kadar kolay değil. Sabahları kalktığımızda, kahvaltı yaparke

Android İçin Gazete Uygulamaları

Kitap okumak gibi gazete okumak da kimi insanlar için vazgeçilmez bir alışkanlık. Her ne kadar artık bütün haberleri televizyon ve internetten alabilsek de, gazetenin verdiği zevkten vazgeçmek o kadar kolay değil. Sabahları kalktığımızda, kahvaltı yaparken ya da işe giderken bizi oyalayan ve artık günün en önemli ritüeli haline gelmiş olan gazete okuma aktivitesi hayatımızın vazgeçilmez parçalarından biri.

Fakat yine de teknolojideki gelişmelere de ayak uydurmak gerekli. Hayatımızın her alanına girmiş olan internet, gazete okuma konusunda da bir çok değişikliğe yol açtı. Artık bütün gazetelerin hem internet sayfaları hem de birer mobil uygulamaları bulunmakta. Elbette kağıdın verdiği zevki size vermiyor olabilir, fakat koca koca gazete sayfalarıyla uğraşmaktansa, inadı bırakıp telefonlarınızdan okumak size çok zaman kazandırabilir.

Günlük ritüelinizi devam ettirmeniz fakat bunu çok daha kolay bir yolla, akıllı telefon ve tabletlerinizle yapabilmeniz için, biz de bugün gazete uygulamalarını derledik. Eğer siz de sıkı bir gazete okuruysanız, bu uygulama listemize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Bugün Gazetesi

Yukarıda da belirttiğimiz gibi basılı olarak yayın yapmanın yanında web sayfasını çıkaran gazeteler artık mobil uygulamalarını da geliştiriyor. Bugün gazetesi de bunlardan biri.

Gazetenin uygulaması ile son dakika haberlerine, gündemdeki en son gelişmelere anında ulaşabilir, her şeyden haberdar olabilirsiniz. Ayrıca köşe yazarlarının yazılarına da bu uygulama aracılığıyla erişebilirsiniz.

Yine fotoğraf ve video galerilerine bakabilir, hatta Bugün TV canlı yayınını bile uygulama üzerinden izleyebilirsiniz.

Cumhuriyet

Türkiye'nin en kökü ve en önemli gazetelerinden birisi olan Cumhuriyet de teknolojiye ayak uyduran gazetelerden. Android uygulaması ile gazetenizi artık istediğiniz yerde ve istediğiniz zaman okuyabilirsiniz.

Telefon ve tabletler için özel olarak optimize edilmiş bu uygulama ile web sayfasında bulabileceğiniz her türlü içeriğe erişebilirsiniz.

Yazarların köşe yazılarını okuyabilir, ayrıca Türkiye, dünya, ekonomi, kültür sanat, spor, yaşam gibi bir çok kategoriye ait haberleri bulabilir ve okuyabilirsiniz.

Evrensel

Evrensel gazetesi bildiğiniz gibi Türkiye'nin en önemli siyasi gazetelerinden bir tanesi. Günlük yayınlanan bu gazeteyi hem yazılı olarak hem de web sitesinden takip edebiliyorsunuz. Artık bir de mobil uygulaması var.

Bu uygulama ile gazetenin eski sayılarını kolayca indirip okuyabilirsiniz. Ayrıca yeni sayılar için aylık sadece 20.99 TL gibi bir fiyatla abone olabilir, günlük siyasi haberleri tarafsız bir kaynaktan okuyabilirsiniz.

Bu uygulama ile güncel haberler, işçi-sendika, politika, bölge, ekonomi, dünya ve kadın gibi kategorilerden oluşan bütün haberlere istediğiniz anda ulaşabilirsiniz.

Fanatik Egazete

Fanatik gazetesi bildiğiniz gibi Türkiye'nin en popüler spor gazetelerinden bir tanesi. Artık mobil uygulaması aracılığıyla da gazeteyi okuma şansına sahipsiniz.

Spor dünyasındaki en son gelişmelerden haberdar olabilmek istiyorsanız bu uygulamayı indirmenizi tavsiy ederim. Ayrıca tarafsız spor haberlerine ve köşe yazılarına da bu uygulama sayesinde ulaşabilirsiniz.

Sadece futbol değil her spor dalıyla ilgili haberleri bulabileceğiniz uygulamayı 30 gün için denemek amacıyla ücretsiz indirerek geçmiş 30 güne ait Fanatik gazetelerini ve eklerini görüntüleyebilirsiniz. Ardından ise uygun bir fiyata abone olabilirsiniz.

Fotomac

Bir diğer Türkiye'nen en eski ve popüler spor gazetesi olan Fotomaç gazetesi şu anda yayın hayatına hem yazılı basın hem de web sitesi olarak devam ediyor. Fakat artık bir de mobil uygulaması var.

Uygulamada öncelikle futbol ve öncelikle dört büyükler olmak üzere bir çok haber başlığına göz atabilirsiniz. Yine basketbol ve Ziraat Türkiye Kupası başlıklarından çeşitli haberleri okuyabilirsiniz.

Ayrıca canlı skor özelliği ile anında oynanan maçların skorlarını görebilir, anlık gelişmelere, transflerlere ve daha pek çok habere anında ulaşabilirsiniz.

Habertürk

Habertürk, görece daha yeni bir gazete olmasına rağmen önemli gazeteler arasında yerini aldı. Artık televizyon, yazılı basın ve web sayfası dışında bir de mobil uygulaması olan Habertürk ile en yeni haberlere anında ulaşabilirsiniz.

Uygulama içerisinde kategorilendirilmiş bir çok haberi görebilir, görselleri görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca okuyucu yorumlarını görebilir, yorum yapabilir, sosyal ağlardan ve e-mail yoluyla haberleri paylaşabilirsiniz.

Son olarak aradığınız ve merak ettiğiniz herhangi bir konudaki haberi arama butonu ile kolayca bulma şansına da sahipsiniz.

Hürriyet

Gelelim bir diğer önemli gazeteye. Hürriyet gazetesi de en eski gazetelerden biri ve o da teknolojiye ayak uyduran bir gazete oldu. Web sitesiyle birlikte kullanıcılar bir de mobil uygulama sunan Hürriyet ile en son haberlere ulaşabilirsiniz.

Telefon ya da tabletinizde kullanabileceğiniz uygulama ile hem Hürriyet gazetesine hem de eklerine ulaşabilirsiniz.

Her gün yeni çıkan haberleri anında okuyabilir, yeni gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. Ayrıca uygulama sayesinde geçmiş 45 güne ait gazetelere de ücretsiz olarak 30 gün boyunca ulaşabilirsiniz.

Milliyet

Milliyet gazetesi, bildiğiniz gibi, günümüzde tirajı en yüksek gazetelerden birisi. Aynı zamanda Türkiye'nin en eski gazetelerinden biri olan Milliyet, teknolojiye ayak uydurarak önce internet sitesini daha sonra da mobil uygulamalarını piyasaya sürdü.

Özellikle internet sitesi en çok ziyaret edilen sitelerden biri olan Milliyet'in mobil uygulaması ile web sayfasında bulabileceğiniz her şeye ulaşabilirsiniz.

Türkiye ve Dünya'dan haberler, son dakika haberleri, ekonomi, spor, sinema, kültür sanat ve daha pek çok kategorideki habere bu uygulamadan erişebilir, en son gelişmeleri dakika dakika takip edebilirsiniz.

Posta eGazete

Posta gazetesi de Türkiye'de en son haberleri takip edebilmek için kullanabileceğiniz Android uygulamalarından bir tanesi. Hem telefon hem tabletlerinizden en son gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Ayrıca yine fotoğraf galerileri ile videolara göz atabilir, köşe yazarlarının yazılarını okuyabilirsiniz. Fanatik gazetesi ile aynı tarzda bir arayüze sahip olan uygulama ile her gün Posta gazetesini okuyabilirsiniz.

Yine bu gazeteyi de ücretsiz olarak indirdikten sonra 7 gün süreyle kullanabilirsiniz. Ardından ise okumaya devam etmek için abone olmanız gerekmekte.

Radikal

Teknolojinin gelişmesine ayak uyduran bir diğer gazete ise Radikal oldu. İnternet sitesinin ardından mobil uygulamalarını da kullanıcıların beğenisine sunan Radikal gazetesi de Türkiye'nin en büyük gazetelerinden biri.

Radikal uygulamasıyla  türkiye, politika, spor, hayat, kültür sanat gibi bir çok kategorideki habere ulaşabilir, videoları izleyebilir, fotoğraf galerilerinde gezebilirsiniz.

Ayrıca uygulama ile önemli yazarların köşe yazılarını okuyabilir, gündemi en doğru kaynaklardan takip etme şansını yakalayabilirsiniz.

Sabah

Son olarak bir diğer önemli gazete, Sabah gazetesinden bahsedelim. Diğerlerine göre daha yeni bir gazete olmasına rağmen diğerleriyle yarışmayı başarabilen Sabah da diğerleri gibi hem yazılı hem web sitesinden yayın yapıyor.

Artık bir de mobil uygulaması bulunan Sabah gazetesi ile günlük en önemli haberleri takip edebilir, yazarların köşe yazılarını okuyabilirsiniz.

Ayrıca manşetleri görebilir, spor haberlerine ulaşabilir, bütün son dakika haberlerinden anında haberdar olabilir, en yeni video ve fotoğraf galerilerini görüntüleyebilirsiniz.

Türkiye Gazetesi

Türkiye gazetesi size her gün en son haberleri sunan gazetelerden bir diğeri. Artık sunduğu bütün içeriklere Android cihazınıza indirebileceğiniz uygulaması aracılığıyla da erişme şansına sahipsiniz.

Son dakika, politika, dünya, ekonomi, spor, magazin, teknoloji ve daha pek çok kategori altındaki haberlere erişebilir ve okuyabilirsiniz. Yine fotoğraf ve video galerilerine de göz atma imkanı burada da bulunmakta.

Ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz uygulama ile haberleri paylaşabilir, detaylarına ulaşabilir ve kategorileri istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

Gazete Keyfi

Eğer "Ben bütün gazeteleri takip etmeyi seviyorum ve tek tek uygulamalarını indirmek istemiyorum" diyorsanız, bundan sonraki üç uygulamamız da bu amaca yönelik. Gazete Keyfi uygulaması nerede olursanız olun bütün gazetelere erişebileceğiniz bir uygulama.

Siyaset, spor, gündem gibi bir çok farklı kategorideki habere en kısa sürede erişmenizi sağlayan uygulama, benzer diğer kaynaklardan çok daha hızlı.

Ayrıca uygulama ile beğendiğiniz farklı internet kaynaklarına da kolayca ulaşabilir ve favorilerinizi oluşturabilirsiniz. Yine bir çok yerel ve yabancı gazeteleri de bu uygulamada bulabilirsiniz.

Gazeteler

Bir diğer benzer uygulama ise Gazeteler. Birden çok gazeteyi takip ediyorsanız ve tek tek hepsinin uygulamalarını indirmek istemiyorsanız, Gazeteler uygulamasını deneyebilirsiniz.

Uygulama ile ulusal gazetelere ve internet gazetelerine rahatça erişebilir, bütün günlük haberleri anında görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca uygulamada eksik olan gazeteleri manuel olarak ekleme şansına da sahipsiniz.

Arkadaşlarınızla istediğiniz haberi rahatça paylaşabileceğiniz uyuglamada bir de sık kullanılanlar menüsü mevcut. Böylece en çok okuduğunuz gazetelere çok daha hızlı bir şekilde erişebilirsiniz.

Gazeteler Manşetler

Bir diğer toplu gazete uygulaması olan Gazeteler Manşetler uygulaması ile tüm gazeteleri tek tek telefonunuza indirmek zorunda kalmadan hepsine erişme şansına sahip olabilirsiniz. Bu sayede sadece ilginizi çeken haberleri okuyabilirsiniz.

Gazeteler Manşetler, diğer uygulamaların aksine size çok zaman kazandıracak çok kullanışlı bir uygulama. Eğer gündemden haberim olsun fakat bütün haberleri okumak zorunda kalmayayım diyorsanız bu uygulama tam size göre.

Size gazetelerin ilk sayfalarını sunan uygulama ile sadece manşetlere göz atarak zaman kazanabilirsiniz. Ayrıca uygulama bundan çok daha fazlasını sunuyor. Köşe yazılarını ve popüler haber sitelerini de bu uygulama ile takip edebilirsiniz.

Tüm Gazeteler

Bu kategorideki son uygulamamız olan Tüm Gazeteler ile, adından da anlaşılacağı üzere, bütün gazeteleri okuyabilirsiniz. Gazete listesini istediğiniz gibi düzenleyebilir, en çok okuduklarınızı en üste alabilirsiniz.

Ayrıca uygulamada bulunmayan gazeteyi kendiniz de ekleyebilirsiniz. Gazetelerin sadece manşetlerine göz atarak zaman kazanmak da yine sizin elinizde.

Otomatik bellek temizleme özelliği sayesinde telefonunuzda çok yer kaplamayan uygulama ile başka bir uygulamaya geçiş yapsanız dahi kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Tüm Gazeteler

Fobito tarafından geliştirilmiş olan bu Tüm Gazeteler uygulaması, Android cihazınızda kullanabileceğiniz en kullanışlı uygulamalardan bir tanesi. Kişisel olarak favorim olan bu uygulama ile düzenli olarak takip ettiğiniz gazetelere tek bir tıkla ulaşabilirsiniz.

Modern tasarımı ve kolay kullanılan arayüzü ile bütün gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. Eğer takip ettiğiniz yerel bir gazeteyi uygulamada bulamazsanız manuel olarak ekleme şansına bile sahipsiniz.

Aklınıza gelebilecek her gazeteyi bulabileceğiniz uygulamada ayrıca Avrupa ve Dünya ülkelerinin gazetelerine de ulaşabilirsiniz. Eğer gazete takip etmeyi seviyorsanız bu uygulamayı kesinlikle indirip denemelisiniz.

YORUMLAR