Anneler Günü için Annenize Alabileceğiniz Teknolojik Hediyeler

Her yıl olduğu gibi bu yılda Mayıs ayının ikinci pazar günü yaklaşmaya başladı ve eminim ki birçoğunuz şimdiden "Anneler günü için anneme ne hediye alsam?" diye düşünmeye hatta çevrenizdeki insanlara sormaya başlamışsınızdır. Gerçekten de zor bir durum v

Anneler Günü için Annenize Alabileceğiniz Teknolojik Hediyeler

Her yıl olduğu gibi bu yılda Mayıs ayının ikinci pazar günü yaklaşmaya başladı ve eminim ki birçoğunuz şimdiden "Anneler günü için anneme ne hediye alsam?" diye düşünmeye hatta çevrenizdeki insanlara sormaya başlamışsınızdır. Gerçekten de zor bir durum ve kararla karşı karşıya olduğunuzu söylemeliyim. Çünkü bizleri bugünlere getiren, yemeyip yediren, içmeyip içiren, giymeyip giydiren annelerimize kendilerini özel hissettirebileceğimiz bir gün bizleri bekliyor. Böyle bir günde annelerinize alacağımız hediyeler de onları gerçekten mutlu edecek ve kendilerini özel hissedirecek cinsten olmalı diye düşünüyorum.

Peki anneler günü için annenize ne hediye almalısınız?

Teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde annelerinize eski moda hediyeler almaktansa teknolojik ürünlere yönelmek, bu noktada eminim ki çok daha doğru bir tercih olacaktır. Zaten yapılan birçok anket sonucuna göre de artık günümüz annelerinin çoğu teknolojiye ayak uydurmayı başarmış ve eski moda hediyeler yerine teknolojik hediyeler almak konusunda çok daha hevesli oldukları gözler önüne serilmiştir. O zaman kendinize sorduğunuz soruyu değiştirerek "Anneler günü için anneme hangi teknolojik ürünü satın almalıyım?" diye düşünmeye başlayabilirsiniz.

Aslında düşünmenize çok da gerek kalmayacak. Çünkü sizler için bu yazımda anneler günü için annenize satın alabileceğiniz teknolojik hediyeler hakkında bilgiler vermeye ve sizleri yönlendirmeye çalışacağım. Bu noktada sizlerin yapması gereken tek şey; sizler için önereceğim teknolojik hediyeler arasından bütçenize ve annenize uygun olanı seçmek olacak. Sonrası zaten çok da zor olmasa gerek diye düşünüyorum. O zaman teknolojik annelerimiz için alabileceğimiz teknolojik hediyelere sırasıyla göz atmaya başlayalım.

Anneler günü için annenize alabileceğiniz teknolojik hediyeler:

Elektronik veya Dijital Resim Çerçevesi:

Annenize geçmiş güzel günlerinizi ve birlikte geçirdiğiniz en güzel anları hatırlatmak istiyorsanız gerçekten de modern ve şık görünüşe sahip elektronik bir resim çerçevesi mükemmel bir hediye seçimi olacaktır. Almış olacağınız elektronik veya dijital resim çerçevesi sayesinde doğumunuzdan şimdiki zamana kadar çekilmiş olduğunuz ve annenizin de yanınızda olduğu resimlerden oluşan bir slayt gösterisi hazırlayarak annenize duygusal anlar yaşatabilirsiniz.

Peki hangi dijital çerçeveyi seçmelisiniz? İşte bu sorunun cevabı tamamen size kalmış. Çünkü piyasada farklı özelliklere, boyutlara, görünüme ve fiyatlara sahip birçok farklı markaya ait dijital çerçeve satılmakta ve fiyatları ortalama 80 TL'den başlayak 500 TL'ye kadar çıkabiliyor. Bütçenize ve aradığınız özelliklere göre uygun bir dijital resim çerçevesini seçebileceğinize eminim.

MP3 Çalar / Oynatıcı:

Eğer müzik dinlemeyi çok seven bir anneniz varsa hiç düşünmeden ona bir MP3 Çalar veya Oynatıcı satın alabilirsiniz. Böylece anneniz hem iş yaparken hem de yolculukları sırasında almış olduğunuz MP3 Çalar ile en sevdiği şarkıları dinleyebilir. Hatta ona bir güzellik yaparak sevdiği şarkıları MP3 Oynatıcı içerisine atabilir ve ona hediyenizi bu şekilde sunabilirsiniz.

Peki hangi mp3 çalar veya oynacıyı seçmelisiniz? Bu noktada da tercih tamamen size kalmış ama sizlere MP3 Çalar seçerken dikkat etmeniz gereken birkaç özellikten bahsedebilirim. Hatta daha önce yine sizler için yazmış olduğum bir blog yazısı olduğunu hatırladım ve yazı eski de olsa "MP3 Çalar Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?" konusuna sizleri yönlendirerek, doğru kararı vermeniz konusunda sizlere yardımcı olacağımı düşünüyorum. Bu arada 50 TL'den 1000 TL'ye kadar farklı fiyat aralıklarında birçok farklı markaya ait farklı modelde MP3 Çaları piyasada bulabilirsiniz.

Dijital Fotoğraf Makinesi:

Anı yakalamayı seven ve daha sonrasında yakalamış olduğu karelere hem kendisi bakarak hüzünlenen hem de sevdikleriyle paylaşan bir anneniz varsa ona neden bir dijital fotoğraf makinesi almayasınız ki? Bu sayede sizlerle geçirdiği güzel anları ölümsüzleştirebileceği gibi gittiği gezilerde çektiği kareleri dönüşte sizlerle paylaşabilir ve hatta kendisine güzel bir uğraş bile edinmiş olabilir. Şöyle bir gözümün önünde canlandırınca, dijital fotoğraf makinesi gerçekten de güzel bir teknolojik hediye olacaktır.

Peki hangi dijital fotoğraf makinesini almalısınız? Piyasaya baktığımız zaman 150 TL'den 2000 TL'ye kadar değişen geniş bir fiyat aralığında birçok farklı markaya ait dijital fotoğraf makinesi satışta. Dahili depolama alanı ne kadar? Pille mi çalışıyor yoksa şarjlı mı? Kaç megapiksel kamerası var? Video çekiyor mu? HD video çekiyor mu? ve daha birçok farklı soru dijital kameralar söz konusu olduğunda sorulması gerekenler arasındadır ama ortalama olarak 200-300 TL'lik bir djital kemara annenizin işini fazlasıyla görecektir. Bu yüzden bu sorulara çok kafa yormanız gerektiğini düşünmüyorum.

Tablet PC / Bilgisayar:

Gerçekten teknolojiye meraklı, internette gezinmeyi seven ve boş zamanlarında mobil uygulamalarla haşır neşir olan bir anneniz varsa ona verebileceğiniz en güzel anneler günü hediyesi şüphesiz ki bir tablet pc / bilgisayar olacaktır. Böylece anneniz istediği her zaman ona vermiş olduğunuz hediye sayesinde internete girebilecek, web sayfalarını gezebilecek, müzik dinleyebilecek, oyun oynayabilecek ve çok daha fazlasını yapabilecektir. Annenize boş zamanlarını değerlendirebileceği ve sürekli olarak kendini meşgul edebileceği bir hediye vermeniz eminim ki onu da çok mutlu edecektir.

Peki Hangi tablet pc / bilgisyarı satın almalısınız? Tablet PC'lerin 150 TL ile 2500 TL arasında değişen fiyatlarının olduğunu düşündüğümüz zaman karar vermek çok da kolay olmayacaktır. Bu noktada satın alacağınız tabletin işletim sistemi, dosya depolama alanı, kamerası, işlemcisi, belleği, kablosuz bağlantı seçenekleri ve diğer farklı özellikleri fiyatının düşük veya yüksek olmasında oldukça ayırt edici özellikler olacaktır. Bu noktada sizlere tavsiyem; eğer annenize bir tablet hediye etmek istiyorsanız bütçenizi ne çok düşük tutun ne de çok yüksek. 500 - 800 TL arasında bir tablet eminim ki anneniz için yeterli olacaktır.

Akıllı Telefon:

Anneniz hala eski model bir telefon kullanıyorsa ve telefonundan şikayetçiyse, anneler günü ona yeni bir akıllı telefon almanız için güzel bir fırsat olabilir diye düşünüyorum. Böylelikle teknolojiye ayak uydurması konusunda ona yardımcı olmuş olacağınızı da unutmayın. Her ne kadar vermiş olduğunuz hediyeyi nasıl kullanacağını öğreteceğiniz bölüm biraz sıkıntılı geçebilecek olsa da annenizin yeni telefonu karşısında yaşayacağı mutluluk ve öğrenme hevesi, vermiş olduğunuz uğraşa fazlasıyla değecektir. Sonra bir gün bir de bakmışsınız anneniz size WhatsApp'tan "evladım nasılsın?" diye mesaj gönderiyor. Eminim ki yüzünüzde bir tebessüm belirecektir.

Peki anneniz için hangi akıllı telefonu seçmelisiniz? Öncelikli olarak dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, satın alacağınız akıllı telefonun kolay kullanılabilir ve anlaşılabilir olmasıdır. Gerçi günümüzde hem Android, hem iOS hem de Windows Phone işletim sistemine sahip akıllı telefonların kullanımlarının alıştıktan sonra gayet kolay olduğunu düşünürsek, sanırım annelerinizin bir akıllı telefondan neler beklediği seçim yapmanız konusunda daha önemli bir etken olacaktır. İyi fotoğraf çeksin, mesaj atabileyim, konuşabileyim, radyosu olsun, müzik dinleyebileyim gibi istekler göz önüne alındığı zaman tabii ki de bir amiral gemisi almanıza gerek yok. O zaman şık ve modern görünümlü orta seviye bir akıllı telefon eminim ki annenizin ihtiyaçlarını tam anlamıyla görecektir.

Dizüstü Bilgisayar:

Modern, teknolojiyi tam anlamıyla yakalamış ve tam bir iş kadını olan anneler için alınabilecek güzel hediyelerden bir tanesi de dizüstü bilgisayarlardır. Eğer halihazırda bir dizüstü bilgisayarı yoksa ama bir bilgisayara ihtiyaç duyuyorsa, annenizin bu ihtiyacını karşılamak bu özel günde sanırım size düşüyor. Anneler günü için annenize hediye edebileceğiniz bir dizüstü bilgisayar eminim ki onu çok mutlu edecektir. Özellikle de bilgisayar kullanma ihtiyacı duyuyor ve evde kendisine ait kullanabileceği bir bilgisayar yoksa.

Peki alacağınız dizüstü bilgisayar hangisi olmalı ve ne gibi özelliklere sahip olmalı? Dizüstü bilgisayar fiyatlarının 800 TL - 7000 TL arasında değiştiğini düşündüğümüz zaman karar vermek belki de zor olacaktır ama merak etmeyin çünkü ortalama bir dizüstü bilgisayar annenizin ihtiyaçlarını fazlasıyla görecektir. Bu noktada i3 veya i5 işlemciye, 4 GB veya 8 GB belleğe ve minimum 500 GB depolama alanına sahip bir dizüstü sanırım yeterli olacaktır. İşin maddi tarafına gelecek olursak ortalama 1500 TL'ye annenize güzel bir dizüstü hediye edebilirsiniz.

Televizyon:

Anneniz bir ev hanımıysa ve neredeyse bütün gününü mutfakta geçiriyorsa, ona mutfakta izleyebileceği küçük bir televizyon hediye edebilir veya evinde kullanmakta olduğu eski televizyonu yerine ona son teknoloji yeni bir televizyon satın alabilirsiniz. Hatta güzel bir sürpriz olması için gizlice eski televizyonunu yenisiyle değiştirebilir veya haberi olmadan mutfağa yeni televizyonunu yerleştirebilirsiniz. Eminim ki anneniz hediyesini gördüğü zaman çok şaşıracaktır ve olayın aslını öğrendiği zaman çok mutlu olacaktır.

Peki anneniz için nasıl bir televizyon tercih etmelisiniz ve hediyeniz için ne kadarlık bir bütçe ayırmalısınız? Bu noktada anneniz için satın alacağınız televizyonun öncelik boyutuna karar vermenizde fayda var diye düşünüyorum. Mutfakta kullanılacak bir televizyon için 32 inç eminim ki yeterli olacaktır ama annenize oturma odası veya salonda kullanabileceği yeni bir televizyon satın almayı düşünüyorsanız 55 inç'lik ekran boyutunun yeterli olacağını düşünüyorum. Ayrıca LED TV mi? Plazma TV mi? diye bir soruyla karşı karşıya kalırsanız; daha şık, daha ince ve daha modern bir görünüm için LED TV tercihine yönelebilirsiniz. 32 inç bir LED TV için 600 TL ile 1300 TL arasında değişen fiyatlar sizleri bekliyor. 55 inçlik bir LED TV için bütçenizi biraz arttırmanız gerekecek. Çünkü ortalama olarak 2500 TL ile 12000 TL arasında değişen fiyatlarla karşılaşacaksınız.

Fitness Bilekliği:

Eğer anneniz sürekli olarak spor yapan ve sağlığına dikkat eden bir bayansa, ona alacağınız fitness bilekliği ile yaptığı çalışmaları düzenli bir şekilde takip etmesine ve daha düzenli bir şekilde çalışmasına olanak sağlayabilirsiniz. Her ne kadar fitness bileklikleri yeni piyasaya sürülmüş teknolojik ürünler olduğu için ülkemizde yüksek fiyatlara satılıyor ve bulunması zor oluyor olsa da farklı web siteleri üzerinde satışlarının olduğu da bir gerçek.

Peki hangi fitness bilekliği anneniz için uygun olacaktır? Açıkçası bu noktada çok fazla seçeneğiniz olduğunu söyleyemeyeceğim. Bu yüzden Jawbone UP24 Akıllı BileklikSamsung Gear Fit veya Nike+ FuelBand seçeneklerinden bulabildiğinizi veya bütçenize uygun olanı seçebilirsiniz. Bu noktada akıllı bileklik veya fitness bilekliği olarak adlandırdığımız ürünlerin akıllı telefonlarla birlikte çalıştığını aklınızdan çıkarmayın.

Kahve Makinesi:

Anneniz kahve içmeyi çok mu seviyor? Peki ona çeşitli dünya kahvelerini kolayca yapabileceği otomatik bir kahve makinesi almaya ne dersiniz? Böylece kahveleriniz hazırlanırken muhabbete başlayabilir ve sonrasında karşılıklı geçerek kahvelerinizi yudumlayarak sohbete kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Bu kahve makinesi annenizin olduğu kadar sizin de işinize yarayacak gibi değil mi?

Peki nasıl bir kahve makinesi almalısınız? Filtre kahve makinesi veya otomatik kahve makinesi fiyatları 80 TL ile 5000 TL arasında değişiklik gösteriyor. Tam otomatik her türlü kahveyi otomatik olarak yapabilecek bir kahve makinesi arıyorsanız baya bir bütçe ayırmanız gerektiğini söyleyebilirim ama eğer sadece filtre kahve yapacak güzel bir kahve makinesi yeterli diyorsanız 100TL - 200TL arası bir bütçe yeterli olacaktır. Bu arada Türk kahvesi makinesi almayı düşünürseniz daha uygun fiyatlara da bulabilirsiniz.

YORUMLAR