Ayın En İyi iOS Uygulamaları (Haziran 2014)

2014 Haziran ayının en iy iOS uygulamalarını sizler için derledik ve inceledik.

Ayın En İyi iOS Uygulamaları (Haziran 2014)

Merhaba Tamindir takipçileri. Bir ayı daha geride bıraktık ve bu ay yine birbirinden işlevsel uygulamalar ile karşınızdayız. Haziran ayının en iyi iOS uygulamalarını bulabileceğiniz listemizde yine en kullanışlı ve popüler uygulamalara yer vermeye çalıştık.

İsterseniz hemen listemizin ilk konuğuyla başlayalım;

StarMaker

Bildiğiniz gibi Selfie veya Türkçe bilinen adıyla Özçekim son zamanlarda oldukça popüler hale geldi. Geliştiriciler de bu konsepti daha zengin bir hale getirmek için epey uğraş veriyor. StarMaker bu uğraşın son meyvelerinden bir tanesi. Uygulamayı diğerlerinden ayıran önemli bir özelliği mevcut. StarMaker fotoğraf üzerine değil video üzerine yoğunlaşmış bir uygulama.

Karaoke konsepti üzerine kurulu olan StarMaker ile kendi müzik videolarınızı çekip diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz. Uygulama aynı zamanda şarkıyı nasıl söylemeniz gerektiğini, vurgu ve tonlamaları da göstermekte. Eğer sesinize güveniyorsanız ve kendi müzik kliplerinizi çekmek istiyorsanız StarMaker sizin için ideal bir uygulama.

LinguaLeo

İngilizce'nin ne kadar önemli olduğunu ve günlük hayatta ne kadar işimize yaradığını hatırlatmaya gerek yok sanırım. Fakat pek çok kullnıcı yoğun iş ve okul hayatı sebebiyle yabancı dil öğrenmeyi erteleyebiliyor. LinguaLeo bu soruna çözüm olmak adına üretilmiş bir uygulamadır.

Yabancı dil öğrenimini keyifli hale getiren LinguaLeo sizin seviyenizi ölçerek nereden başlamanız gerektiği konusunda yardımda bulunuyor. Eğer yabancı dil bilginiz hiç yoksa en baştan, temeliniz varsa orta veya ileri seviyeden başlayabiliyorsunuz. Uygulamada sevimli ve hoş bir arayüz kullanılmış. İngilizce öğrenmek istiyorsanız ve buna ayıracak blok vaktiniz yoksa LinguaLeo ile kısa molalarınızda İngilizce egzersizi yapabilirsiniz.

Slingshot

Popüler sosyal medya aracı Facebook tarafından piyasaya sürülen Slingshot kullanıcıların fotoğraf ve video paylaşmasına imkan tanımaktadır. Aynı kategoride yer alan benzer uygulamaların aksine Slingshot'ta oldukça farklı bir konsept kullanılmış. Size atılan video veya fotoğrafı görebilmek için sizin de bir başkasına fotoğraf veya video göndermeniz gerekiyor.

Uygulamanın öne çıkan özellikleri bununla da sınırlı kamıyor. Slingshot kullanıcılara fotoğraflara yazı ve çizim ekleme şansı da veriyor. Farklı renk seçenekleri ve araçların bulunduğu uygulamada oluşturduğunuz çizimleri dilediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz.

Path Talk

Path Talk ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir mesajlaşma uygulamasıdır. Tıpkı LINE ve WhatsApp gibi işleyen Path Talk ile arkadaşlarınızla dilediğiniz gibi mesajlaşabilir ve farklı türlerde medya dosyaları paylaşabilirsiniz.

Sade ve şık görünen bir arayüze sahip olan Path Talk müsait olmadığınız zamanlarda veya şarjınız az ise gelen mesajlara otomatik olarak cevap verebiliyor. Bunun gibi pek çok işlevsel özelliğe sahip olan uygulamada ruh halimizi yansıtan gülücüklere de yer verilmiş. Heniz çok yeni olduğu için ufak tefek sorunları bulunsa da bunlar bir sonraki güncelleştirmede çözülecektir.

Uber

Konsept olarak listenin en ilgi çekici uygulaması olan Uber ile özel buluşmalarınıza, seyahatlerinize ve gezilerinize farklı bir boyut kazandırabilirsiniz. Temel olarak taksi uygulaması gibi işleyen Uber sadece İstanbul'da kullanılabiliyor.

Modern, şık ve pahalı arabalardan oluşan Uber filosu ne zaman isterseniz hizmetinizde. Uygulamayı kullanarak araca ihtiyacınız olduğunu belirtiyorsunuz ve belirttiğiniz yer ve saatte şık bir araba sizleri bekliyor oluyor. Elbette bu hizmetin bir bedeli var. Fiyat tarifesi günlük kullanılan taksilere göre biraz daha yüksek fakat özel günlerde kullanabileceğiniz en ideal uygulamalardan bir tanesi.

YORUMLAR