Dosya Paylaşımı İçin Kullanabileceğiniz En İyi 10 Uygulama

Dosya paylaşımı programları sayesinde bilgisayarınız ya da mobil cihazlarınız üzerinden çeşitli dosyaları gönderebilmeniz mümkün. İşte en başarılı uygulamalar!

Dosya paylaşımı için en iyi uygulama hangisi? Bilgisayar ya da mobil cihazlar üzerinden dosya paylaşabilmeyi mümkün hale getiren çeşitli programlar yer alıyor. Hazırladığımız rehberde bu konuda en başarılı programları bir arada topladık. 

Mobil cihazlarımız artık günlük hayatımızın vazgeçilmez parçaları. Akıllı telefon ve tabletlerimizi kullanarak oyunlar oynuyor, yararlı uygulamalar kullanıyor, yazışıyor, mesajlaşıyor ve fotoğraf ve videolar çekip paylaşıyoruz.

Maalesef ki mobil cihazlarımızın depolama alanları limitli olduğu için bu cihazlarda depoladığınız dosyaları bir gün bilgisayarınıza transfer etmeniz gerekiyor. Bu iş için klasik olarak mobil cihazlarınızı kabloyla bilgisayarınıza bağlayabilir ve dosyalarınızı transfer edebilirsiniz.

Mobil cihazınızın USB kablosu her zaman yanınızda olmayabiliyor. Bunun yanında bilgisayar kasanıza kablo takma derdiyle uğraşmak istemeyebiliyorsunuz. Bu nedenle kablosuz dosya transferi yapmamıza olanak sağlayan dosya transfer programı seçeneklerine başvuruyoruz.

Gmail Üzerinden Büyük Boyutlu Dosya Gönderme Nasıl Yapılır?
İNTERNET

Gmail Üzerinden Büyük Boyutlu Dosya Gönderme Nasıl Yapılır?

Gmail büyük boyutlu dosya gönderme ne yazık ki alternatif yöntemlere başvurulmadan mümkün değil. Mailden yüksek boyutlu dosya göndermenin önündeki en büyük engel, Google'ın e-posta hizmeti de dahil olmak üzere birçok hizmetin dosya boyutu için sınırlama uygulaması.

Bilgisayarınıza dosya transfer etmenin yanısıra bilgisayarınızdan mobil cihazınıza dosya transfer etmeniz, internet sayfalarının bağlantılarını paylaşmanız, arkadaşlarınızın veya aile üyelerinizin mobil cihazlarına dosya göndermeniz veya söz konusu cihazlardan dosya almanız gerekebiliyor.

Bu yazımızda cihazlarınız ve arkadaşlarınız arasında zahmetsizce dosya transferi yapmanızı mümkün kılacak en iyi dosya paylaşma programı seçeneklerini listeleyeceğiz.

Dosya Paylaşımı İçin En İyi Uygulamalar Neler?

  • Daemon Sync
  • BitTorrent Sync
  • BitTorrent Shoot
  • Xender
  • Superbeam
  • Infinit
  • Pushbullet
  • Portal
  • WeTransfer
  • AirDroid

Yukarıda dosya gönderebilmenize olanak tanıyan programlar yer alıyor. Bu programların detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. Daemon Sync

Daemon Sync platformlar arası çalışabilen bir senkronizasyon yazılımı olarak tanımlanabilir. Yani Daemon Sync kullanarak Mac bilgisayarlarınız, Windows bilgisayarlarınız, Android cihazlarınız veya iOS cihazlarınız arasında istediğiniz dosyayı paylaşabilirsiniz. Bu iş için bir bilgisayarı sunucu olarak belirliyorsunuz ve diğer cihazlarda depoladığınız dosyalar bu sunucu bilgisayara WiFi ağınız üzerinden gönderiliyor.

Hangi klasörlerin senkronize edileceğini siz belirleyebiliyorsunuz. Otomatik senkronizasyon özelliğine sahip olan Daemon Sync WiFi ağına bağlandığınızda senkronizasyon için seçtiğiniz klasörlere yeni bir dosya eklediğinizde otomatik olarak o dosyaları da sunucu bilgisayara gönderiyor. 

Daemon Sync'ın senkronize edilen dosyaları sunucu bilgisayarınızda hangi klasöre atacağını da belirleyebiliyorsunuz. Daemon Sync yazılımlarını ve uygulamalarını kullanan cihazlar aynı kablosuz ağ üzerinde oldukları sürece sınırsızca dosya paylaşabiliyorlar. Bu iş için internet bağlantısına ihtiyaç duymadığınızdan internet hızı veya adil kullanım kotası gibi etkenler dosya transferinizi etkilemiyor.

Daemon Sync'ı kullanabilmek için sunucu olarak kullanacağınız bilgisayarlara Daemon Sync Server yazılımını indirip kuruyorsunuz. Daha sonra Daemon Sync uygulamasını Android veya iOS cihazlarınıza indirip çalıştırıyorsunuz ve sunucu bilgisayarı taratarak cihazları eşleştiriyorsunuz:

2. BitTorrent Sync

BitTorrent Sync güvenliğe verdiği önemle benzerlerinden ayrılan bir dosya paylaşım ve senkronizasyon sistemi. BitTorrent Sync temel olarak yüklü olduğu cihazlara özel bir kimlik yaratıyor ve herhangi bir bulut depolama sistemine bu kimlik bilgilerini iletmeden cihazlar arası bağlantı kuruyor. Bu sayede kişisel bilgilerinizin hacker saldırılarına maruz kalması mümkün olmuyor.

BitTorrent Sync dosya transfer sürecinde de güvenliğe verdiği önemi koruyor. BitTorrent Sync aracılığıyla transfer ettiğiniz dosyalar 128 bit kriptolama yöntemiyle şifreleniyor. BitTorrent Sync kullanıcılara ücretsiz olarak 10 klasörü senkronize etme seçeneği sunuyor. Bu klasörler içerisine dilediğiniz miktarda ve boyutta dosya atabiliyorsunuz.

BitTorrent Sync'ın Windows Phone versiyonunun da olması onu en geniş platform seçeneğine sahip dosya paylaşım sistemlerinden biri yapıyor.

3. BitTorrent Shoot

BitTorrent tarafından yayınlanan bir başka dosya paylaşım uygulaması olan BitTorrent Shoot mobil cihazlar arasında pratik bir şekilde fotoğraf ve video paylaşmayı mümkün kılmak amacıyla geliştirilmiş.

Android, iOS ve Windows Phone cihazlar arasında kullanabileceğiniz uygulama temel olarak paylaşmak istediğiniz fotoğraflar için bir QR barkodu oluşturuyor ve bu QR kodunu farklı bir mobil cihazdan okuttuğunuzda o cihaza fotoğraf ve videoları indiriyor. BitTorrent Shoot yine bulut sistemine bağlı olmadan çalışan bir uygulama ve güvenliği ön planda tutuyor.

Uygulamanın en büyük eksisi ise sadece ilk kullanımda ücretsiz transfer imkanı vermesi. Eğer sınırsız olarak dosya paylaşımı yapmak istiyorsanız uygulama içerisinden 2 dolarlık bir ödeme yapmanız gerekiyor. BitTorrent Shoot indirmek için bu bağlantıları kullanabilirsiniz:

4. Xender

Xender mobil cihazlar ve bilgisayarlar arasında dilerseniz internet bağlantınızı kullanarak, dilerseniz internet bağlantınız haricinde kablosuz ağınızı kullanarak dosya paylaşmanızı mümkün kılıyor. Xender'i bilgisayarlarınızda kullanabilmeniz için herhangi bir program yüklemenize de gerek yok. Xender bilgisayarınızın internet tarayıcısı üzerinde çalışıyor ve bir dosya gezgini aracılığıyla farklı cihazlardaki dosyalarınızı yönetmenizi ve indirmenizi sağlıyor.

Xender'in en ilginç ve kullanışlı özelliklerinden biri ise Android cihazınızda yüklü olan herhangi bir uygulamayı APK dosyasına dönüştürebilmesi. Xender'i bu bağlantıları kullanarak indirebilirsiniz:

5. Superbeam

Superbeam WiFi Direct teknolojisini kullanarak mobil cihazlarınız üzerinde dosya paylaşabilen bir uygulama. Superbeam kullanan cihazları eşleştirmek için bir QR kodu yaratılıyor ve bu barkodu okutarak Superbeam üzerinden dosya göndermeye başlayabiliyorsunuz. Uygulama QR kodunun yanısıra NFC ile de eşleştirme yapabilmekte.

Superbeam'in ücretsiz versiyonuyla mobil cihazlarınız arasında paylaşım yapabilir, Pro versiyonunu satın aldığınızda bilgisayarınızı da paylaşım ağına dahil edebilirsiniz.

6. Infinit

Infinit mobil cihazlar ve bilgisayarlar arasında güvenli ve yüksek hızlı dosya transferi gerçekleştirmek için tasarlanmış bir uygulama ve yazılım sistemi. Uygulama WiFi ağınız üzerinden ve internet bağlantınızı kullanmadan dosya gönderip alabiliyor. Bir bulut sistemine bağlı olmadan çalışan Infinit dosya transferinde güvenli bir seçenek olarak da tercih edilebilir. 

Infinit'in negatif yönü yazılımın her ay belli sayıda dosya transferi yapmanıza izin vermesi. Infinit'i bu bağlantıları kullanarak indirebilirsiniz:

7. Pushbullet

Pushbullet sadece bir dosya transfer çözümü olmakla yetinmeyen, beraberinde kullanışlı ek özellikler de getiren bir uygulama. Pushbullet kullanarak linkleri, metinleri ve resimleri mobil cihazınızdan bilgisayarlarınıza aktarabiliyor, arkadaşlarınıza gönderebiliyorsunuz. Ayrıca arkadaşlarınızla yazışabilmeniz de mümkün.

Pushbullet bilgisayarınız üzerinden Facebook Messenger ve WhatsApp gibi uygulamalardaki yazışmalarınıza cevap vermenize de yardımcı oluyor. Pushbullet'in en dikkat çeken özelliği ise Android cihazınızdaki bildirimleri bilgisayarınıza aktarması. 

Pushbullet eksi yönü ise aynı anda sadece tek dosya transfer edebilmesi. Pushbullet'in bilgisayarınızda kullanmak için Pushbullet yazılımını ya da tarayıcı eklentilerini yüklemeniz gerekiyor. Pushbullet mobil uygulamalarını bu bağlantıları kullanarak indirebilirsiniz:

8. Portal

Pushbullet ekibinin geliştirdiği bir başka uygulama olan Portal ile sadece bilgisayardan mobil cihazınıza dosya gönderme işini gerçekleştirebiliyorsunuz. Uygulama bu işi hızlı ve zahmetsiz bir şekle sokuyor. Portal'ı bilgisayarınızda kullanabilmek için herhangi bir program yüklemenize gerek yok. Tarayıcınız üzerinde çalışan Portal penceresine dosyalarınızı sürükleyip bıraktığınızda mobil cihazınıza transfer edilmeye başlıyorlar.

Portal'ı kullanabilmek için Portal uygulamasını indirdikten sonra http://portal.pushbullet.com/ adresini ziyaret ediyorsunuz ve göreceğiniz QR kodunu mobil cihazınızda açık olan Portal uygulaması ile taratıyorsunuz. Eşleşme gerçekleştikten sonra WiFi ağınız üzerinden internet bağlantısı kullanılmadan dosya transferi yapılabiliyor.

Portal hızlı ve ücretsiz olması bakımından tercih edilebilir. Uygulamanın eksi yönü ise sadece bilgisayarınızdan mobil cihazınıza dosya gönderebilmesi.

9. WeTransfer

WeTransfer yazımızdaki diğer kablosuz dosya paylaşım çözümlerinin aksine internet bağlantısına ihtiyaç duyan bir servis. WeTransfer uygulamalarını mobil cihazlarınıza yükledikten sonra paylaşmak istediğiniz dosyaları seçiyorsunuz ve internet bağlantınızı kullanarak bu dosyaları WeTransfer sunucularına gönderiyorsunuz.

WeTransfer size bir link yaratıyor ve bu linki birden fazla kullanıcıyla paylaşabiliyorsunuz. WeTransfer bu linki e-posta aracılığıyla iletiyor. WeTransfer ile bir seferde maksimum 10 GB boyutunda dosya transferi yapabiliyorsunuz.

WeTransfer sunucularına yüklediğiniz dosyalar 7 gün süreyle saklanıyor, 7 günden sonra dosyalar siliniyor. Bu nedenle uzun vadeli işlerde WeTransfer yerine başka servisleri tercih etmenizi öneriyoruz.

10. AirDroid

AirDroid Android cihaıznızı bilgisayarınız üzerinden yönetmenize imkan tanıyan bir uygulama. AirDroid'i kullanarak Android cihazınızdan bilgisayarınıza veya bilgisayarınızdan Android cihazınıza kablosuz olarak dosya gönderebilirsiniz.

Uygulama bu iş için yerel kablosuz ağınızı kullanabiliyor ve internet bağlantısına ihtiyaç duymadan yüksek hızda bu işi gerçekleştiriyor. AirDroid ile Android cihazınızdaki görüntüyü bilgisayarınıza aktarabilir, klavye ve farenizi kullanarak yazışabilir ve Android cihazınızı yönetebilirsiniz.

AirDroid'in ücretsiz versiyonu kablosuz ağınız üzerinden çalışmakta. Eğer AirDroid ile internet bağlantınızı kullanarak uzaktan Android cihazınızı yönetmek isterseniz aylık üyelik ücretini ödemeniz gerekiyor.

YORUMLAR