En İyi Şehir Kurma Oyunları

Şehir kurma oyunları oynamaktan keyif alan oyuncular için birbirinden başarılı yapımların yer aldığı liste hazırladık. İşte şehir kurma oyunu önerileri!

Genellikle Sandbox yapıya sahip olan şehir kurma oyunları, hayalimizdeki bir şehrin yöneticisi olma imkânını bize tanıyor. Oyun camiasının en köklü türlerinden biri olan şehir kurma türünün birçok başarılı örneği bulunuyor.

Bu rehberde şehir kurma oyunu önerileri listesi hazırladık. Hazırladığımız listede Tropico 6'dan SimCity'e kadar pek çok yapım bulunuyor. Listedeki oyunların tamamına aşağıdan göz atabilirsiniz.

En İyi Şehir Kurma Oyunları Listesi

  • Against the Storm
  • Pharaoh: A New Era
  • SteamWorld Build
  • Banished
  • Tropico 6
  • SimCity
  • Anno 1800
  • Frostpunk
  • Surviving Mars
  • Cities: Skylines
  • Townscaper
  • Cities XL
  • Aven Colony

En İyi Açık Dünya Oyunları - 2024
OYUN

En İyi Açık Dünya Oyunları - 2024

Açık dünya oyunları, oyuncuların bir harita üzerinde görev yapmanın yanı sıra istediği gibi gezebilmesine olanak tanır.

Şehir kurma oyunu tavsiyeleri listesindeki yapımların detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Against the Storm

Eremite Games tarafından PC platformu için geliştirilen Against the Storm, 2023 yılının aralık ayında piyasaya sürüldü. Seviye sisteminin yer aldığı oyunda çeşitli görevler bulunuyor. Rogue-like, strateji ve şehir kurma türlerindeki oyun 91 Metacritic puanı ile dikkat çekiyor.

Pharaoh: A New Era

Yayıncılığını Dotemu'nun üstlendiği Pharaoh: A New Era, Antik Mısır'da geçiyor. 2023 yılının şubat ayında PC platformuna çıkan oyunda bir şehir inşa edip geliştirmeye çalışıyoruz. İzometrik kamera açısına sahip yapımda çeşitli görevler de mevcut.

SteamWorld Build

The Station tarafından geliştirilen SteamWorld Build, en iyi simülasyon oyunları arasında yer alıyor. Bir kasaba inşa ettiğimiz oyun 2023 yılında satışa sunuldu. Kaliteli grafikleriyle dikkat çeken oyunun yayıncılığını Thunderful Publishing üstlendi.

Banished

Şehir kurma oyununda inşa ettiğimiz şehirde yaşamını sürdüren insanların yapabilecekleri avcılık, çiftçilik ve madencilik gibi çeşitli meslekler bulunuyor. Shining Rock Software LLC tarafından geliştirilen ve yayımlanan yapımda şehirdeki insanların mutlu ve sağlıklı olmasına da dikkat etmemiz gerekiyor.

Tropico 6

Tropico 6, birden fazla adayı yönetebilme seçeneği sayesinde serinin kalanından ayrılıyor. Eğer gerçek bir simülasyon arıyorsanız Tropico 6 tam size göre. Oyunda ada yerlilerinin ekonomik taleplerini gözetmeli, mutluluklarını sağlamalı ve dış ülkelerle diplomatik ilişkilerinizi genişletmelisiniz.

SimCity

Şehir kurma oyunu tabirini tam anlamıyla yansıtmayı başaran SimCity, 2013 yılında piyasaya sürüldü. Simülasyon türündeki SimCity gerçekçi duran atmosferi, detaylı yönetim imkanı ve oyuncuya sağladığı özgürlük bakımından fazlasıyla iyi bir oyun olarak öne çıkıyor.

Anno 1800

Modern şehirler kurup gökdelenler dikmekten sıkıldınız mı? O zaman Anno 1800 tam size göre. Oyun, sizi Sanayi Devrimi'nin parladığı yıllara götürüyor. 19. yüzyıl mimarisini etkin bir şekilde yansıtmayı başaran oyun, dönemin politikasını da içeriyor. Ayrıca oyunda şehir kurmanın dışında savaş gibi seçenekler de bulunuyor.

Frostpunk

Steam-Punk bir dünyada geçen Frostpunk, büyük don başlamadan önce yarısı inşa edilmiş durumdaki korunaklı bir şehrin yeniden inşasını konu ediniyor. Hayatta kalma etmeninin etkin bir şekilde yer aldığı oyunda amacınız kışı atlatarak şehri kurtarmak.

Surviving Mars

Surviving Mars'ta Kızıl Gezegen'in acımasız doğasında koloninizi hayatta tutmanız gerekiyor. Aktif olarak ekibinizin hayatta kalmasını sağlarken bir yandan da genişlemeniz gereken oyunda Mars'ın gizemlerini çözmeye çalışıyorsunuz. Oyun, Paradox Interactive tarafından geliştirildi.

Cities: Skylines

Bu türe yeni başlamış oyuncuları rahatlatmak adına koyulan mekanikler, uzman oyuncular için başta kolaylık hissiyatı verse de Cities: Skylines'ın sağlamış olduğu özgürlük hissi, kısa sürede oyun sürecinizi akılda yer eden eğlenceli saatlere dönüştürüyor.

Townscaper

Sade yapısı ve sakinliğiyle dikkat çeken Townscaper, hayalinizdeki şehri kurmanız için elinize tüm imkanları veriyor. Birbirinden farklı binalara, renk seçeneklerine ve basit bir arayüze sahip olan oyun, Switch gibi el konsollarında sıklıkla tercih ediliyor.

Cities XL

Özellikle bu türde çok rastlamadığımız çok oyunculu oynama mekaniğini getiren Cities XL, kullanıcıların devasa gezegen üzerinde kurdukları şehirler üzerinden birbirleriyle ticaret yapmasına olanak sağlıyor.

Aven Colony

Yüksek görsel kalitesiyle dikkat çeken Aven Colony, bizleri Dünya'dan binlerce ışık yılı uzaklıktaki bir gezegene götürüyor. Oyuncunun görevi ise bu gezegende bir koloni kurarak vatandaşlarının hayatını idame ettirmek. Oyuna oynanış derinliği katan çeşitli özelliklere sahip haritalar, Aven Colony'nin en öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor.

Bu yazıda en iyi şehir kurma oyunları listesi hazırladık. Peki, sizce en başarılı şehir kurma oyunu hangisi? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Düşük Sistem Gereksinimli Oyunlar - 2024 (Güncel)
OYUN

Düşük Sistem Gereksinimli Oyunlar - 2024 (Güncel)

Düşük sistem gereksinimli oyunlar, güçlü donanım bileşenleri gerektirmediğinden dolayı eski donanıma sahip bilgisayarlarda rahatlıkla oynanabiliyor.

YORUMLAR