Etkili Twitter Yönetimi İçin Kullanılması Gereken Uygulamalar

Twitter'ı daha etkili kullanarak takipçi sayınızı artırmak, yönettiğiniz profilleri düzenli güncellemek, profilinizle ilgili yazılanları monitörlemek için kullanabileceğiniz etkili araçlar.

Etkili Twitter Yönetimi İçin Kullanılması Gereken Uygulamalar

Günümüzde sosyal medyada varolmadan internette bulunma şansınız kalmadı. Sosyal medya kampanyaları için büyük ekipler hayalgücünü zorlayan projeler üretmeye çalışıyor. Bu çabanın temelinde potansiyel takipçilere ulaşarak kendinizi ilk ağızdan ifade etmek geliyor.

Sosyal medya dediğimizde ilk akla gelen ağlardan birisi Twitter. Yüz milyondan fazla aktif kullanıcısı olan Twitter'da günde 250 milyon tweet yazılıyor. Dünyadaki önemli olayları gerçek zamanlı takip etmek isterseniz ilk adresiniz kesinlikle Twitter olmalı. Twitter gibi popüler bir sosyal ağda öne çıkmak istiyorsanız rakiplerinizi ve trendleri iyi takip etmeniz şart.

Twitter yönetimi için kullanılan onlarca araç var. Bu araçların bir kısmı tamamen ticari amaçlarla tasarlanmış olsa da diğerleri sosyal medya uzmanlarının yardım aldığı işlevsel araçlar. Twitter analizi ve takibi amacıyla tasarlanmış bu araçlarla kapsamlı analizler yapabilir, kampanyalarınızı en sağlıklı şekilde yönetebilirsiniz. Doğru anahtar kelimeleri bulmak, en etkili zamanda tweet atmak, doğru takipçi kitlesine ulaşmak gibi uğraşılması gereken onlarca detayı içeren bu uygulamalarla kendinizi veya ürününüzü en iyi şekilde tanıtarak sosyal medyanın öne çıkanları arasına girebilirsiniz.

ÖNEMLİ! Bu listede paylaştığım bazı uygulamaların toplu takip ve bırakma gibi özelliklerini kullanırken dikkatli olmalısınız. Doğal olmayan bu gibi işlemler Twitter'ın kullanım sözleşmesine aykırı olduğu için yönettiğiniz hesabın yasaklanmasına sebep olabilir. Tanıttığımız uygulamaları doğru amaçlarla kullandığınızda yönetilen hesabın takipçi sayısında ve etkileşim oranlarında önemli artışlar sağlanabilir.

Twitter tarafından üretilen programla birden fazla hesabı kolayca takip edebiliyorsunuz. Dilerseniz Twitter'da takip edeceğiniz anahtar kelimeleri TweetDeck'e ekleyerek anlık olarak monitörleyebiliyorsunuz. Ücretsiz olan programın sade ve kullanışlı bir arayüzü var.

Tweet atmak kadar doğru zamanda atmak da önemli. Timely son atılan tweetleri analiz ederek hesabınız için en doğru zamanlamayı buluyor. Siz paylaşmak istediğiniz tweetleri uygulamaya kaydediyorsunuz. Doğru zaman geldiğinde ise Timely sizin yerinize paylaşımda bulunuyor.

Twitter'da neler trend olmuş, neden olmuş? Ülkelere ve kullanıcılara göre analiz ve reporların yanısıra dünyada en çok konuşulan konuları da What the Trend'den öğrenebilirsiniz.

Twitter profillerinizi sitenizin RSS beslemeleriyle otomatik olarak güncellemek isterseniz size önerim TwitterFeed. Web tabanlı uygulamaya birden fazla hesap eklenebiliyor. Zamanı olmayanlara önerebileceğim araç "hiç yoktan iyidir" diyenler için.

Sadece Twitter değil Facebook, LinkedIn, Foursquare takibi için kullanılan HootSuite listedeki en ünlü en profesyonel uygulamalardan. Dış servislerle de entegre olabilen uygulama profesyonellerin tarcihleri arasında.

Refollow, Autotweeting ve Tweepi benzer özelliklere sahip. Takipçileri analiz etmek, yeni takipçiler bulmak, sizi takip edenleri otomatik takip etmek ve takip etmeyenleri otomatik bırakmak için kullanılabilecek uygulamaları detaylı olarak inceleyerek kararınızı verebilirsiniz. Refollow ücretsiz olduğu için rakiplerini bir adım geride bırakıyor.

Yönettiğiniz bir Twitter hesabının eski tweetleri arasında arama yaparak gereksiz olanları silmenizi sağlayan web tabanlı bir araç. Sosyal medya itibarı için her an gerekebilir.

Twitter işlemlerini otomatiğe bağlamak için kullanabileceğiniz Windows tabanlı bir program. Gelişmiş filtreleme aracı sayesinde doğru takipçi kitlesini bulmanıza yardımcı olacak uygulamayla otomatik tweet atma, takip etme, takip bırakma, direkt mesaj atma gibi işlemler yönetilebilir.

YORUMLAR