Gamer Klavye Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir gamer klavyede olması gereken özellikler nelerdir biliyor musunuz? Bu yazımıza göz atın ve sizin için en iyi olan gamer klavyeyi rahatlıkla seçin.

gamer-klavye

Günümüzde gamer ürünleri artık pek çok kişi tarafından kullanılıyor. Gamerlar için özel olarak üretilen bu klavyeler eğer doğru kullanılırsa oyun performansınızı ciddi bir şekilde artırabilecek araçlardır.

Gamer Ne Demek? Nasıl Gamer Olunur?
OYUN

Gamer Ne Demek? Nasıl Gamer Olunur?

Gamer kelimesini duymayan kaldı mı bilmiyoruz. Biz yine de bilmeyenler için gamer nedir ne değildir kısaca ifade edelim.

Oyuncular için yazı yazmanın ötesinde bir araç olan klavyeler oldukça çeşitli özelliklere sahip olabilirler. Eğer bir gamer klavye satın alırken ürünün hangi özelliklerine bakacağınızı bilmiyorsanız bu yazımız çok işinize yarayabilir. Aşağıda sizler için gamer klavyede dikkat edilmesi gereken tüm özellikleri sıraladık ve başlıklar halinde inceledik.

Android Cihazı Klavye ve Mouse Olarak Kullanma
MOBİL

Android Cihazı Klavye ve Mouse Olarak Kullanma

Android Cihazı Klavye ve Mouse Olarak Kullanma - Eğer medya cihazı olarak kullandığınız bir bilgisayarınız varsa ve onu salondaki televizyona bağlama kararı aldıysanız, uzaktan kontrol etmek için çeşitli çözümler arıyor olabilirsiniz.

Gamer Klavye Satın Almadan Önce Bilinmesi Gerekenler

  • Dayanıklılık
  • Atanabilir tuşlar
  • Yazılım desteği
  • RGB ışıklandırma
  • Multimedya tuşları
  • Ergonomi ve rahatlık
  • Mekanik ya da sessiz klavye

Animasyon Oynatabilen Ekrana Sahip Yeni Klavye Tanıtıldı!
TEKNOLOJİ

Animasyon Oynatabilen Ekrana Sahip Yeni Klavye Tanıtıldı!

PC aksesuar markası Finalmouse, şeffaf cam tuşların altından görüntülenebilen ayrıntılı animasyonlu görüntülere sahip benzersiz bir mekanik klavye ürettiğini duyurdu.

Dayanıklılık

Klavyeler yapısı gereği bozulmaya çok müsait bir cihazdır. Özellikle de klavyenizin yanında bir şeyler yiyip içiyorsanız klavyenizin ömrü ciddi bir risk altındadır diyebiliriz. Bu noktada eğer dayanıklı bir ürün satın almak istiyorsanız bilindik ve yıllardır piyasada olan markaları tercih edebilirsiniz. “Gamer” ürünü adı altında pazarlanan pek çok klavye dayanıklılıktan uzak ürünler. Sağlam hissettiren, tuşları tok bir his veren kaliteli ürünleri tercih etmek dayanıklı bir cihaz almak için ilk kriterdir diyebiliriz.

E Klavye Nedir, Ne İşe Yarar, Hayatımıza Neler Getirecek?
TEKNOLOJİ

E Klavye Nedir, Ne İşe Yarar, Hayatımıza Neler Getirecek?

Bir Türk girişimi olan E klavye, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından tescillenerek resmileşti.

Atanabilir Tuşlar

Bir gamer klavyenin şüphesiz en önemli özelliği atanabilir tuşlara sahip olmasıdır. Macro kullanmak isteyen oyuncular mouselarında ve klavyelerinde atanabilir harici tuşlara sahip olmak ister. Piyasadaki pek çok cihazda bulunmayan bu özellik bir klavyenin “gamer” diye adlandırılması için en önemli kriterlerden biridir.

gamer-klavye1

Atanabilir tuşlar oyun performansınızı direkt olarak etkileyebilecek güçte bir özelliktir. Çeşitli tuş kombinasyonlarını tek bir tuşa atamak istiyorsanız ya da bir tuşa basarak upuzun bir metin yazmak istiyorsanız ihtiyacınız olan şey atanabilir tuşlardır.

Yazılım Desteği

Atanabilir tuşları kullanmak, ışıklandırma ayarları yapmak ve daha pek çok şey için yazılım desteği gereklidir. En popüler markaların ürününleri, harici bir yazılım ile muhakkak desteklenir. Eğer aldığınız gamer klavyenin harici bir yazılımı yoksa asla gerçek bir gamer klavyenin sahip olduğu özelliklere erişemeyeceksiniz demektir. Bu yazılımın kolay kullanılabiliyor olması, optimize olması ve arka planda sessiz sedasız, verimli bir şekilde çalışabiliyor olması gereklidir. Logitech’in G Hub’ı, Razer’ın Synapse’ı bu yazılımlara örnektir. 

RGB Işıklandırma

Artık günümüzde RGB ışıklandırması olmayan tek bir bilgisayar bileşeni kalmadı. RGB’nin en çok göze hitap eden ve kozmetik kaygıların önüne geçip işlevsel olarak kullanılabildiği tek cihaz klavyedir herhalde. Klavyeler yapısı gereği geniş yüzeylere sahip ürünler oldukları için ışıklandırmaya en uygun cihazlardır.

gamer-klavye5

RGB ışıklandırmalar klavyeler için oldukça işlevseldirler. Özellikle de gece oyun oynuyorsanız, ders çalışıyorsanız ya da evden çalışmak durumundaysanız ışıklandırılmış bir klavyeden başka bir cihaz kullanmanız düşünülemez bile. Tüm ışıklar kapalı bile olsa tüm klavye tuşlarını rahatlıkla görebiliyor olmanız önemli.

RGB ve CMYK Arasındaki Fark Nedir?
İNTERNET

RGB ve CMYK Arasındaki Fark Nedir?

Birçok kullanıcı neredeyse her gün RGB kelimesini duymakta bunun yanında en çok duyulan ikinci kelime CMYK oluyor. Aslında günlük hayatımızda her yerde olan bu renkler arasındaki farkları bilmek büyük önem taşıyor.

Bazı klavyelerin ışıklandırması çok güçlü olabiliyor. Özellikle de çok karanlık bir odada oyun oynuyorsanız gözünüzü bile alabilir. Gamer klavye satın alırken bu ışığın şiddetinin ayarlanabilir olup olmadığını da muhakkak kontrol edin. Yoksa bu ışıkların faydadan çok zararını görebilirsiniz.

Razer, RGB Aydınlatmalı Maske Çıkardı
TEKNOLOJİ

Razer, RGB Aydınlatmalı Maske Çıkardı

Razer RGB aydınlatmalı maske gün yüzüne çıktı. Oyun donanımı üreticisi Razer, CES 2021'de gerçeğe dönüşebilecek veya sona ermeyecek kavramsal projeleri tanıttı.

Multimedya Tuşları

Atanabilir tuşların haricinde bir kalvyede multimedya tuşlarının da bulunuyor olması her zaman için avantajdır. Atanabilir tuşları da multimedya amacıyla kullanabilirsiniz ancak oyunda kullanmak için dizayn edilmiş bu tuşları amaçları dışında kullanacak olursanız atanabilir tuşların pek bir anlamı kalmıyor. Örneğin bir MMORPG oyunu oynarken bir yandan da müzik dinliyorsanız hem atanabilir tuşlara hem de multimedya tuşlarına ihtiyacınız var demektir.

gamer-klavye2

Ergonomi ve Rahatlık

Bilgisayar başında uzun süre geçiren biz oyuncular için ergonomi ve rahatlık çok önemlidir. İyi bir oyuncu koltuğu ile beraber, doğru yükseklik ve açıyla konumlandırılmış bir klavye ile saatlerce oyun oynayabilirsiniz. Bu nedenle klavyenizin altında bulunan küçük yükseltme aparatlarının olmasına dikkat edin.

gamer-klavye3

Bazı klavyelerin el bileğinizi dayayabileceğiniz uzantıları bulunur. Bunu rahatsız edici bulanlar da olacaktır ancak özellikle oyunlarda çok fazla yazı yazan biriyseniz bilek desteği bulunan bir gamer klavyesini tercih etmek sizin için faydalı olacaktır.

ASUS İlk Kablosuz Klavye Modellerini Satışa Sundu
TEKNOLOJİ

ASUS İlk Kablosuz Klavye Modellerini Satışa Sundu

ASUS Republic of Gamers (ROG), Strix Scope serisinin ilk kablosuz klavye modelleri olan Strix Scope RX TKL Wireless Deluxe ve Strix Scope NX Wireless Deluxe’u satışa sundu.

Mekanik ya da Sessiz Klavye

Oyuncular genellikle mekanik klavye tercih ediyorlar ancak mekanik olmayan (Membrane diye ifade edilen) oyuncu klavyeleri de geniş kitleler tarafından tercih edilebiliyor. Mekanik klavyeler ile Membrane klavyeleri karşılaştırırmak gerekirse

Mekanik klavyeler:

  • Hissiyatı kuvvetlidir.
  • Tepki süresi daha kısadır.
  • Daha uzun ömürlüdür.
  • Gürültülüdür.
  • Daha pahalıdır.

Membrane klavyeler:

  • Yumuşak hissettirir.
  • Pek çoğu suya dayanıklıdır.
  • Daha sessiz ürünlerdir.
  • Fiyat performans olarak daha iyidir.

gamer-klavye4

Mekanik ya da Membrane klavye kullanımı çoğunlukla kişisel bir tercihtir. Bazı insanlar sırf mekanik klavyeleri çıkardığı ses için satın alıyorlar. Çok fazla ses çıkarmak istemeyen ya da kalabalık hanelerde oturan kişiler ise olabildiğince sessiz klavyeler tercih edebiliyorlar. Eğer mekanik klavyelere karşı özel bir ilginiz varsa bu ürünleri tercih edebilirsiniz ancak fiyatları biraz pahalıdır.

Bluetooth Klavye Kullanmamanız İçin Mantıklı Sebepler
TEKNOLOJİ

Bluetooth Klavye Kullanmamanız İçin Mantıklı Sebepler

Bluetooth klavyeler portatif olmaları, farklı cihazlar arasında hızlı geçiş olanağı tanımaları ve yer kaplamamaları sebebiyle oldukça popüler sayılabilirler.

Gamer klavye satın alma rehberi niteliğinde olan yazımızın sonuna geldik. Umuyoruz ki sizler için faydalı bir içerik olmuştur. Siz bir gamer klavye satın alırken nelere dikkat ediyorsunuz? Yorumlarda bizimle paylaşın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR