Google Chrome Tarayıcınızda Olması Gereken 10 Eklenti

En iyi Chrome eklentileri neler sorusunu soran kişiler için başarılı uzantıların yer aldığı liste hazırladık. İşte kullanılması gereken eklentilerin listesi!

Dünya genelinde çok büyük bir popülerliğe sahip olan web tarayıcısı için geliştirilen çok sayıda eklenti bulunuyor. Peki, en iyi Chrome eklentileri neler? Bu yazıda kullanıcılara önemli ölçüde kullanım kolaylığı sağlayan en başarılı eklentileri sıraladık.

Google Chrome beta sürümüne veda ettiği versiyonuyla beraber Firefox ile en çok rekabet edecekleri alan olan eklenti* desteğini de resmileştirmiş oldu. Teknoloji meraklıları eklentileri denemeye beta aşamasındayken zaten başlamıştı ama kararlı sürümle beraber gerçek test aşaması başlamış oldu.

Google Chrome'un lansman aşamasında dikkat çekilen en önemli özelliği hızlı oluşuydu. Chrome kullanıcılardan hız anlamında tam not alsa da pek çok kişi eklenti desteğiyle beraber bu günlerin geride kalacağını düşünmüştü ama öyle olmadı.

Tarayıcı Deneyimini Üst Seviyeye Taşıyan Chrome Ayarlar
İNTERNET

Tarayıcı Deneyimini Üst Seviyeye Taşıyan Chrome Ayarlar

Tarayıcı deneyiminizi iyileştirecek çeşitli Chrome ayarlar yer alıyor. Bu ayarları uygulayarak daha iyi bir deneyim elde edebilirsiniz.

Google prestijli tarayıcısı Chrome'u eklentilerle zenginleştirmeye başlayanlar tarayıcının hızında önemli bir düşüş gözlemlemediler. Firefox kullanıcılarının alışkın oldukları hız kaybı ve çökme sorunları henüz Chrome kullanıcılarının pek karşılaşmadığı sorunlar gibi görünüyor. Bu durumda giderek zenginleşen Chrome'un eklenti kütüphanesi kullanıcılar için giderek cazip hale geliyor.

Google'un her projesinde ön planda tuttuğu kullanım kolaylığı tarayıcısında da gözlemleniyor. Chrome'da eklentileri kurarken veya kaldırırken tarayıcı baştan başlatmanız gerekmiyor. Merak ettiğiniz her eklentiyi kurup hemen deneyebilir, beğenmediyseniz aynı şekilde kaldırabilirsiniz.

Bu durum kullanıcılara daha fazla özgürlük tanıyarak eklentiler arasında kaybolma riskini beraberinde getiriyor. Ben kaybolma pahasına Chrome eklentileri arasına daldım ve en beğendiğim 10 tanesini sizin için çıkardım. İşte Chrome tarayıcınızı daha kullanışlı kılacak 10 eklenti.

Kullanılması Gereken En İyi Chrome Eklentileri Neler?

  • Chrome Aviary Screen Capture
  • Chrome Brizzly
  • Google Mail Checker
  • Chrome gPDF
  • Chrome IE Tab
  • Chrome LastPass
  • Chrome WOT
  • Chrome Xmarks Bookmarks Sync
  • Chrome için Todoist
  • Dark Reader
  • Speedtest by Ookla
  • Click&Clean

Yukarıda popüler web tarayıcısı üzerinden kullanabileceğiniz en başarılı eklentiler yer alıyor. Bu eklentilerin detaylarına ve indirme bağlantılarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. Chrome Aviary Screen Capture

Aviary kısa bir süre önce paralı olan maharetli çevrimiçi araçlarını ücretsiz hale getirdi. Chrome için hazırladığı eklenti ekran görüntüsü almanızı ve düzenlemenizi sağlıyor. Ayrıca Aviary'nin efekt, vektör, ses editörlerine hızlı erişim sağlıyor.

2. Chrome Brizzly

Brizzly hayatımızın bir parçası haline gelen Twitter ve Facebook profillerini tarayıcı üzerinden yönetmemizi sağlıyor. Aklınızın bir köşesi sürekli profillerinizdeyse Brizzly çok işinize yarayabilir.

3. Google Mail Checker

Gmail gelen kutunuzu kontrol eden Google Mail Checker gelen e-postaları uyarı yoluyla size bildiriyor. Kullanışlı ve sade bir eklenti olan Google Mail Checker, böylelikle e-posta hesabınızı açmadan kaç tane okunmamış e-postanızın olduğunu görüntüleyebilirsiniz. Eklentinin simgesine basarak direkt olarak gelen kutusuna erişebilirsiniz.

4. Chrome gPDF

Her internet kullanıcısının mutlaka bir PDF okuyucuya ihtiyacı vardır. gPDF dökümanları Google Docs Viewer kullanarak hızlı şekilde açabiliyor. Siz de bilgisayarınızda yer kaplayan bir PDF okuyucu kurmaktan kurtuluyorsunuz. Başarılı eklentiyi indirip kurabilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

5. Chrome IE Tab

Özellikle web geliştiriciler için tasarlanan IE Tab, Google Chrome sekmelerinden birinde Internet Explorer açarak siteyi test etmenizi sağlıyor. Bu sayede bilgisayaraınıza Internet Explorer isimli internet tarayıcısı yüklemeniz gerekmez. Büyük bir kolaylık sağlayan eklenti, Chrome'un en beğenilenleri arasında. 

6. Chrome LastPass

Kullanıcıların çok sayıda hesabı bulunuyor. Her hesap için farklı şifre kullanmak büyük öneme sahip olduğundan ötürü parolaları hatırlama noktasında sorun meydana gelebilir. Chrome LastPass isimli eklenti sayesinde parolalarınızı çok kolay bir şekilde görüntüleyebilirsiniz.

Ücretsiz parola yöneticisi LastPass'ın Chrome eklentisiyle bir sürü kullanıcı adı ve şifre arasında kaybolmaktan kurtulabilirsiniz. LastPass'e Password Safe, MyPasswordSafe, RoboForm, 1Password, KeePass, Sxipper gibi şifre yönetici yazılımlarında yer alan parolalarınızı aktarabilirsiniz.

7. Chrome WOT

Web Of Trust (WOT), kullanıcıların güven oylarıyla web sitelerinin güvenilirliğini ölçüyor. Dolandırıcılık, kimlik hırsızlığı, virüs gibi internet tehlikeleri kullanıcıların bildirimleri sayesinde tüm internet kullanıcılarıyla paylaşılıyor.

8. Chrome Xmarks Bookmarks Sync

Xmarks sadece Chrome için değil tüm tarayıcı ve işletim sistemleri için geliştirilmiş bir çapraz platform yer imi senkronizasyon aracı. Basitçe anlatmak gerekirse, farklı işletim sistemlerinde farklı tarayıcılar kullanıyorsanız senkronizasyon ve yedekleme işlerini Xmarks'a bırakacaksınız.

9. Chrome için Todoist

Todoist eklentisi sayesinde daha sonra okumak istediğiniz bir blog yazısını veya satın almak istediğiniz bir ürünü istek listenize ekleyebilirsiniz. Bunların yanı sıra gün içerisinde yapmanız gereken görevleri ekleyebilir ve eklediğiniz görevleri düzenleyebilirsiniz.

Google Drive, Zapier, Evernote, Dropbox ve Slack gibi 60'ı aşkın uygulama entegrasyonuna sahip olan eklentinin kullanımı da oldukça basit. Eklentiyi indirebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

10. Dark Reader

Dark Reader, Google Chrome isimli internet tarayıcısını koyu modda kullanabilmenize olanak tanır. Sahip olduğu özelleştirme seçenekleri ile dikkat çeken eklenti üzerinden eklenti üzerinden parlaklığı, kontrastı, yazı tipi ayarlarını dahil olmak üzere birçok ayarı belirleyebilirsiniz.

11. Speedtest by Ookla

Speedtest by Ookla, kullanıcıların internet bağlantı hızını çok kolay ve pratik bir şekilde görüntüleyebilmesine imkân tanıyor. Yapmanız gereken sadece sağ üst köşede yer alan eklenti simgesine tıklamak ve hemen ardından "Go!" butonuna basmak. Bu işlemi gerçekleştirdiğiniz takdirde saniyeler içerisinde indirme ve yükleme hızlarını ve pinge bakabilirsiniz.

12. Click&Clean

Click&Clean, tarama geçmişini internet tarayıcısı kapandığı takdirde otomatik olarak temizler. Çerezleri ve önbelleği çok pratik bir şekilde silebilmenizi mümkün hale getiren eklentiyi bilgisayarınıza indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bu yazıda dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan internet tarayıcısı için geliştirilen en başarılı eklentileri sıraladık. En iyi Chrome eklentileri listemiz ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR