İngilizce Öğrenenler İçin En İyi iOS Uygulamaları

İngilizce öğrenenler ve İngilizce bilgisini taze tutmak için hazırladığımız bu yazıda en verimli ve etkili yabancı dil öğrenme uygulamalarını bulabilirsiniz.

İngilizce Öğrenenler İçin En İyi iOS Uygulamaları

İngilizce bilmek hem iş hem de özel hayatın farklı evrelerinde bir zorunluluk hale geldi. Günlük hayatın her anında İngilizce metinlerle karşılaşıyoruz veya yabancı kökenli kişilerle iletişim kurmak zorunda kalıyoruz.

Bildiğiniz gibi İngilizce evrensel dil niteliğinde ve globalleşen dünyada daha rahat iletişim kurabilmek için İngilizce bilmek keyfi bir aktiviteden ziyade bir zorunluluk haline gelmiş bulunuyor. İş alımları esnasında CV'nizde yer alacak "İyi derecede İngilizce biliyorum" ibaresi size pek çok kapıyı açacaktır. Elbette bu dili sadece biliyorum demek yetmiyor. Bunun için farklı seviyede sertifikalar almanız da gerekiyor.

İngilizce'ye başlamak veya var olan bilgileriniz taze tutmak için kullanabileceğiniz farklı tipte uygulamalar mevcut. Bu uygulamaların birçoğu farklı öğrenme tekniklerinden faydalanarak kullanıcılara verimli bir öğrenme deneyimi sunmakta. Listemizde yer verdiğimiz iOS uygulamaları ile siz de pahalı kurslara gitmeden İngilizce öğrenebilirsiniz.

Duolingo

Listenin ilk sırasını yeni tasarımıyla ve artırılan ders sayısıyla popülerliğini yükselten Duolingo uygulaması alıyor. Bol alıştırma ve konu zenginliği sunan Duolingo yabancı dil öğrenmek için faydalanılabilecek en iyi uygulamalar arasında gösterilmekte. Kullanırken büyük keyif alacağınızı düşündüğüm Duolingo sayesinde kısa zamanda yabancı dil bilginizi artırabilirsiniz.

Uygulamanın en iyi yanı sadece İngilizce üzerine gitmiyor olması. Duolingo'da Almanca, Fransızca, İtalyanca, Portekizce, İspanyolca dilleri için alıştırmalar sunumakta. Uygulamanın içerisinde farklı kategoriler ve alıştırma türleri yer alıyor. Beklentilerinize ve seviyenize bağlı olarak dilediğiniz kategoriyi seçebiliyorsunuz.

Kelime yazma, okuma, boşluk doldurma, çoktan seçmeli sorular ve bunlara ek olarak farklı türlerde onlarca farklı alıştırma yöntemiyle Duolingo İngilizce veya diğer yabancı dilleri öğrenmek isteyen kullanıcıların mobil cihazlarında mutlaka bulunmalı.


Voxy

Keyifli alıştırmaları ve etkin öğretim yöntemleriyle öne çıkan Voxy'yi iPhone ve iPad cihazlarınıza ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Uygulamanın en iyi yanı sonrada ek bir ücret talep etmiyor olması. Dünya çapında 2.5 milyon kullanıcısı olduğu varsayılan Voxy sayesinde yüksek ücretler ödemeye gerek kalmadan hızlıca İngilizce öğrenebilirsiniz.

Kullanıcı odaklı yapısı ve sade arayüzüyle dikkat çeken Voxy'de farklı seviyelerde yer alan çok sayıda konu yer alıyor. O anki durumunuza ve beklentilerinize göre seçebileceğiniz konular ile tam olarak ihtiyacınız neyse onu öğreneceksiniz. Uygulamada yer alan 18 yetenek testi ile öğrendiğiniz konular üzerine pratik yapabilir ve bu sayede bilgilerinizi pekiştirebilirsiniz.

Voxy'de kullanıcılar en sevdikleri parçaları uygulamaya ekleyerek alıştırma yapabiliyor. Bu özelliği sayesinde Voxy'deki egzersizler ders havasından çok eğlence atmosferinde ilerliyor.


Busuu

Tıpkı Duolingo gibi Busuu'da sadece İngilizce üzerine yoğunlaşmıyor ve aralarında Fransızca, İtalyanca, Almanca ve Rusça'nın da bulunduğu 11 farklı dil için özel olarak hazırlanmış alıştırmalarla geliyor.

Busuu'da yer alan 3.000 kelime, 150 alıştırma ve farklı kategorilere ayrılmış alıştırmalar kullanıcılara daha rahat ve keyifli bir öğrenim deneyimi sunuyor. Uygulamaya başlama kiçin öncelikle hangi dili öğrenmek istediğinizi seçmeniz gerekiyor. Bu aşamadan sonra karşınıza farklı zorluk seviyelerine paylaştırılmış alıştırmalar çıkacak. Dilediğiniz seçip hemen başlayabilirsiniz.

Uygulama gün içerisinde farklı zamanlarda bildirimlerde bulunup alıştırma yapmanız gerektiğiniz hatırlatıyor. Elbette bu özellik kapatılabilmekte. Son derece keyifli ve etkili bir deneyim sunan Busuu'yu eğlenerek yabancı dil öğrenmek isteyen kullanıcılara tavsiye ediyorum.

OpenLanguage

OpenLanguage listedeki diğer uygulamalardan ücretlendirme tarifesi ile ayrılıyor. İndirmesi ücretsiz olsa da aylık veya yıllık üyeliklerle sunduğu olanaklardan faydalanabiliyorsunuz.

Uygulamada sunulan standart üyeliğin aylık ücreti 29.99 dolar, yıllık ücreti ise 239.99 dolar. Standart üyelikte sunulan özellikleri yetersiz bulursanız aylık 49.99 veya yıllık 399.99 dolar ödeme yaparak tüm özellikleri açabilirsiniz. Bu ücretler iTunes hesabınıza tanımlı kredi kartınızdan düşülüyor.

Uygulamanın en iyi yanı ise İngilizce'ye ek olarak Çince, Japonca, Fransızca, İtalyanca ve Almanca dilleri için de alıştırmalar sunması.OpenLanguage'de karşılaşacağınız sorular ve okuma metinleri dil öğrenme verimini en üst seviyeye çıkarmak için özenle seçilmiş konulardan oluşuyor.

Kapsamlı ve hayatın her evresi için sunduğu farklı konular ile OpenLanguage kesinlikle kategorisinin en iyileri arasında. Fakat fiyatlandırma konusu göz önüne alındığında OpenLanguage rakiplerinin gerisine düşebilir.

Learn English

Learn English'in en fazla öne çıkartılan özellikleri arasında hızı ve verimliliği bulunuyor. Diğer uygulamalara kıyasla daha verimli bir alıştırma ve egzersiz ortamı sağlayan Learn English'te farklı konular üzerine yoğunlaşmış üniteler mevcut.

Animasyonlu videoların ve interaktif egzersizlerin eklenmesi Learn English'i kullanması son derece keyifli bir yabancı dil öğrenme uygulaması haline getirmiş. Gerçek hayattan alınan diyalogların ve alıştırmaların yardımıyla kısa sürede kendinizi ifade edebilecek düzeyde İngilizce öğrenebileceksiniz.

Learn English'te diğer uygulamalarda görmeye pek alışık olmadığımız türden bir sosyal etkileşim söz konusu. Uygulama içerisinde yer alan özellikleri kullanarak kendinizi başkalarına tanıtabilir ve farklı kişilerle iletişim kurarak dilinizi daha fazla geliştirebilirsiniz. Son derece şık ve sade görünen bir arayze sahip olan Learn English sayesinde siz de para harcamadan İngilizce öğrenebilirsiniz.

ESL Reading

Listemizde yer alan diğer uygulamalardan biraz daha farklı bir yapıya sahip olan ESL Reading, adından da anlaşılacağı üzere daha çok okuma üzerine yoğunlaşmış. Bu sebeple uygulamada farklı konularda yazılmış birçok hikaye yer almakta.

Kolaydan zora sıralanmış olan kategorilerde bulacağınız hikayeler ile İngilizce okuma ve anlama becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Son derece sade bir arayüze sahip olan ESL Reading'te okumalarınız esnasında gözleriniz yorulmuyor ve rahatsız edici reklamlara maruz kalmıyorsunuz. Fakat bu noktada belirtmem gereken önemli bir nokta mevcut. Uygulamada sunulan hikayeler ücretli olarak indiriliyor.

Farklı seviyelere göre ücretlendirilmiş bu hikayeler arasında 1 dolara da 6 dolara da hikayeler bulmak mümkün. Bu özelliği ile ESL Reading'i adeta mini kütüphane olarak düşünebilirsiniz. İngilizce bilginiz varsa fakat bu bilginizi ilerletebileceğiniz türde bir uygulama arıyorsanız ESL Reading'i denemenizi öneriyorum.

English Grammar Pro

English Grammar Pro, yoğun iş hayatı ve özel hayat derken yabancı dil öğrenmeye ve pratik yapmaya vakit bulamayan kullanıcıları hedefliyor. Tamamen ücretsiz olarak indirebileceğiniz bu uygulama sayesinde siz de işlerinizi aksatmadan ve tonlarca para harcamadan İngilizce öğrenebilirsiniz.

Uygulamada zamirler, fiiller, sıfatlar, ilgeçler, eş anlamlılar, zıt anlamlılar ve farklı konular üzerine yazılmış makaleler olmak üzere çeşitli alanlarda özenle seçilmiş alıştırmalar yer alıyor. Sunulan alıştırmalardan herhangi birini seçip egzersizlere başlayabilirsiniz. Pek çok uygulamanın tersine sunulan hizmetlere ulaşabilmek için fazladan para ödemek zorunda değilsiniz.

English Grammar Pro'da 1000'den fazla soru bulunmaktadır ve bu sorular eğlenceli animasyonlar ve grafikler eşliğinde sunulmakta. Uygulama içerisinde elde ettiğiniz puanları tablolarda görebilir ve en çok hata yaptığınız konuları belirleyerek o konular üzerinde daha fazla alıştırma yapabilirsiniz.

Uygulama içerik olarak iyi seviyede fakat arayüz olarak ortalama seviyede. Açıkçası biraz daha şık görünen bir tasarım beklerdim. Yine de içeriğin daha önemli olduğunu düşünerek bu uygulamayı herkese tavsiye ediyorum.

YORUMLAR