Instagram Benzeri Uygulamalar

Instagram benzeri uygulamalar neler sorusunun cevabını merak edenler için çeşitli hizmetlerin yer aldığı hizmetleri sıraladık. İşte Instagram gibi uygulamalar!

Instagram benzeri uygulamalar kullanmak isteyen kişiler için bir liste hazırladık. Hazırladığımız listede birbirinden başarılı hizmetler bulunuyor. Listeye göz atabilir ve beğendiğiniz bir uygulamayı hemen indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.

Listede yer verdiğimiz uygulamalar tabii ki Instagram'ın birebir kopyası değil. Öte taraftan Instagram'ı ne için kullandığınıza bağlı olarak buradaki alternatiflerden birisini seçebilirsiniz. Nitekim Instagram'ın sunduğu ve hepimizin gündelik hayatımızda kullanmayı sevdiğimiz özelliklerin bazıları bu uygulamalar sayesinde ortaya çıktı.

Instagram Benzeri Uygulamalar Neler?

  • Snapchat
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  • Tumblr
  • TikTok
  • BeReal
  • Triller
  • Likee
  • Vero

Yukarıda Instagram gibi uygulamalar listesi yer alıyor. Listede yer alan hizmetlerin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz. Ayrıca sosyal medya hesabınızı silmek istiyorsanız Instagram hesap silme nasıl yapılır sorusunu yanıtladığımız yazıya göz atabilirsiniz.

Snapchat

Instagram Stories özelliği, Facebook'un defalarca kez satın almayı denediği ancak bir türlü başaramadığı Snapchat ile ortaya çıktı. Şirketin satın alım işlemlerini bir türlü sonuca bağlayamaması, Instagram'ın bu şekilde bir özellikle güncellenmesi ile sonlandı.

Yani Instagram'da hikayeleri kullanmayı seviyorsanız, belki de direkt olarak bunun için yaratılmış Snapchat'e göz atabilirsiniz. Ufak bir bilgilendirme olarak Snapchat günlük üç yüz elli milyonu aşkın aktif kullanıcı ile hala oldukça popüler bir yapıya sahip.

Facebook

Instagram'ın sahibi olan Facebook, aslında birçok yönden Instagram ile benzer özelliklere sahip. Nitekim Facebook üzerinden fotoğrafları görüntülemeniz, haberleri takip etmeniz ya da video izlemeniz mümkün. Ayrıca evet, burada da hikaye paylaşabiliyorsunuz.

Pinterest

Sanatçı bir ruha mı sahipsiniz? Pinterest'ten bahsederken onu tam anlamı ile sosyal medya platformu olarak isimlendirmek kolay değil. Öte taraftan dünyanın en geniş ve en etkili görsel topluluklarından birisi olan Pinterest'i takip etmek için pek çok neden bulabilirsiniz.

Twitter

Instagram'ı daha ziyade eğlenmek için kullanıyorsanız, benzer bir ortamı Twitter'da da rahatlıkla bulabileceksiniz. Bu arada söylemekten yoruldum ancak evet, Twitter'da da artık bir hikaye sekmesi yer alıyor. Buna ek olarak gündemi takip etmek için de en iyi sosyal platformlardan birisi olabilir.

Tumblr

Instagram'ın fazla gürültülü bir yer olduğunu düşünüyorsanız, Tumblr'ı denemeyi düşünebilirsiniz. Instagram'dan farklı olarak Tumblr'ın oldukça geniş profil kişiselleştirmesine olanak sunduğunu da hatırlatmak gerekiyor. Yine de hayatları ve hikayeleri özleyebilirsiniz.

TikTok

Instagram alternatifi uygulamalar arsında TikTok da yer alıyor. Instagram son zamanlarda kısa videolara yer veren yeni bir sekmenin (Reels) tanıtımını yaptı. Bu özelliğin ana çıkış noktası olan TikTok, sadece kısa videolar üzerine odaklanan bir sosyal medya platformu. Eğer bu tip içeriklerden hoşlanıyorsanız, TikTok'a bir şans vermeyi düşünebilirsiniz.

BeReal

Son zamanlarda tüm dünyada büyük bir popülerlik elde eden BeReal, kullanıcıların yalnızca fotoğraf yüklemesine izin veriyor. Uygulamada herhangi bir düzenleme aracı ve filtre seçenekleri bulunmuyor. Kullanıcılar ayrıca sadece belirli zamanlarda fotoğraf paylaşabiliyor.

Dünya genelinde çok sayıda kişi tarafından tercih edilen sosyal medya platformu hakkında detaylı bilgi edinmek istiyorsanız BeReal nedir, nasıl kullanılır sorularını yanıtladığımız yazıya göz atabilirsiniz.

Triller

Instagram tarzı uygulamalar arasında Triller da bulunuyor. Çok başarılı bir arayüze sahip olan Triller, kullanıcıların kısa videolar hazırlayabilmesine imkân tanıyor. Uygulamayı kullanarak oluşturduğunuz videoları kolayca paylaşabilirsiniz. Triller'da video beğenme, yorum yapma gibi seçenekler yer alıyor.

Likee

İlk olarak 2017'de hizmet vermeye başlayan Likee uygulamasında tıpkı Instagram'daki Reels özelliğinde olduğu gibi kısa videolar oluşturup paylaşabilirsiniz. Çeşitli düzenleme araçlarının yer aldığı uygulamada canlı yayın özelliği de mevcut. İster canlı yayını başlatabilir isterseniz diğer kullanıcılar tarafından yapılan canlı yayınları izleyebilirsiniz.

Vero

Vero, reklamsız ve algoritmasız bir sosyal medya deneyimi sunuyor. Modern bir arayüze sahip olan uygulamada mesajlaşmanın yanı sıra sesli ve görüntülü arama özelliği de bulunuyor. Uygulamayı Windows, Mac, Android, iPhone ve iPad üzeirnden kullanabilirsiniz.

Instagram benzeri uygulamalar listesinin sonuna geldik. Peki siz Instagram'da en çok hangi özelliği kullanıyorsunuz ve sizin için en iyi alternatif sosyal medya platformu hangisi? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Para Kazandıran Uygulamalar
YAZILIM

Para Kazandıran Uygulamalar

Günümüzde akıllı telefonlardan para kazanmak çok da yabancı bir kavram değil. Peki ama para kazandıran uygulamalar neler? Sizler için oluşturduğumuz bu rehberde hemen bugün kullanmaya başlayabileceğiniz para kazandıran mobil uygulamalar listesi ile karşınızdayız.

YORUMLAR