Kopyala Yapıştır İşlemleri için En İyi Windows Pano Programları

Windows bilgisayarlarınızda kopyala yapıştır işlemleri için kullanabileceğiniz en iyi pano programları blog yazımızda.

Kopyala Yapıştır İşlemleri için En İyi Windows Pano Programları

Windows işletim sistemi aslında kendi içerisinde bir pano yöneticisi barındırıyor ancak bu yöneticinin sadece tek bir veriyi kopyalayacak ve daha sonra yapıştıracak kapasitesi olduğu için maalesef çoğu kullanıcının ihtiyacını karşılamakta zorlandığını söyleyebilirim. Bu nedenle pek çok program geliştiricisi, bilgisayarınızın kopyala yapıştır kabiliyetlerini arttırabilecek yazılımlar üretmiş durumdalar.

Bu programlar oldukça çeşitli olabiliyorlar ve size yardımcı olabilmek için aralarından en iyi olanlarını seçmeye çalıştık. Dilerseniz hemen programlarımıza geçiş yapalım ve en iyi pano uygulamalarını listeleyelim.

ClipX

ClipX, en çok beğenilen kopyala yapıştır programları arasında yer alıyor ve sahip olduğu yeteneklere rağmen çok az yer kaplamasıyla da göz dolduruyor diyebilirim. Sadece metinleri değil, aynı zamanda resimleri ve dosya yollarını da hafızaya alabilen program, kopyalanan verilerin yapıştırılması için arayüzü açma zorunluluğuna da sahip değil. Böylece sadece kısayollardan faydalanarak verilere erişebiliyor ve anında yapıştırabiliyorsunuz.

Binlerce kopyalanan veriyi saklayabilen ve pek çok kullanıcı seçeneğine sahip olan ClipX, aynı zamanda eklenti desteği sayesinde kabiliyetlerinin geliştirilmesini de mümkün kılıyor.

ArsClip

ArsClip de kullanıcıların beğenecekleri uygulamalardan birisi. Kurulum gerektirmeyen ve HTML kodlarını yahut formatlanmış metinlerin formatını bozmadan saklayabilen program, klavye basışlarını simüle edebiliyor ve böylece yapıştırma işlemini seçtiğinizde klavyenizden o butonlara basılmış gibi bir etki alabiliyorsunuz.

Genellikle bu klavye emülasyonu sebebiyle tercih edilen ArsClip'in diğer yetenekleri de daha hızlı kopyalama ve yapıştırma işlemlerinin gerçekleştirilmesine imkan tanıyor.

Ditto

Ditto her ne kadar ilk bakışta çok iyi bir arayüze sahip değil gibi görünmesi sebebiyle soğuk yaklaşılan pano programlarından olsa da, aslında çok derin detaylara ve özelleştirilebilen bir yapıya sahip. Dolayısıyla bilgisayarında tam hakimiyet isteyen kullanıcılar için çok uygun olduğunu söyleyebilirim.

Ancak programın dikkat çeken bir yanı daha var. Birden fazla bilgisayar arasında pano senkronizasyonu gerçekleştirebilen uygulama, böylece kaç PC kullanırsanız kullanın tüm kopyalanan verilerinize erişerek onları yapıştırabilmenize yardımcı oluyor.

xNeat Clipboard Manager

Biraz daha minimal pano yöneticilerinden hoşlanan kullanıcılar ise xNeat Clipboard Manager programının sadeliğini beğenecekler. Kullanıcılara pek bir opsiyon sunmayan ve sınırlı bir depolama kapasitesine sahip olan program, hızlı bir şekilde çalışıyor, otomatik olarak açılıyor ve hemen yapıştırma işlemlerinin yapılmasını sağlıyor.

Arayüzünde herhangi bir detay olmaması ancak pek çok pano işlemini kolaylaştırması sayesinde denemek isteyebileceklerinizden birisi olduğunu düşünüyorum.

Yankee Clipper

Yankee Clipper ise pek çok diğer pano uygulamasının irili ufaklı özelliklerini bünyesinde toplamış bir yapıya sahip olduğu için ortalama düzeydeki ihtiyaçları karşılamakta yeterli olacaktır. Yazılar, resimler, zengin metinler, URL'ler ve diğer formatlardaki bilgileri kopyalama alanında saklayabilen ve bu içerikleri ilgili kategorilere yerleştiren Yankee Clipper, böylelikle yapıştırmadan önce daha kolay bir şekilde verilerinize erişebilmenize yardımcı oluyor.

Daima üstte kalabilen bir kullanım penceresine sahip olan uygulama, özellikle iki ekranlı bilgisayarlar kullananların daha da hızlı bir şekilde kopyala yapıştır yapmalarına izin veriyor.

Her ne kadar pano uygulamalarının sayısı çok daha fazla olsa da saydığımız bu beş program genel olarak ihtiyaçlarınızı karşılamakta yeterli olacaktır. Tabii ki önerileriniz varsa yorumlar bölümünden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR