Minergate İle Kripto (Sanal) Para Madenciliği Nasıl Yapılır?

En basit yöntemlerle sizde kendi sanal paranızı kazanmaya başlayın.

Google Kripto Para Reklamlarını Yasakladı, Bitcoin Çakıldı!

Hakkında her gün onlarca haberin çıktığı Bitcoin ve kripto (sanal) para teknolojisi, teknoloji dünyasının sıcak gündemi arasındaki yerini koruyor. Bitcoin'in her geçen gün değer kazanmasıyla beraber sanal para kazanmak adına çabalar ve araştırmalar da bir o kadar artıyor. Bu yazımızda en basit şekliyle mining adı verilen sanal para madenciliğini Minergate üzerinden anlatmaya çalışacağız.

Altcoin Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilinen en popüler sanal para olan Bitcoin, teknoloji ve finans dünyasının üzerinde epeyce zamandır tartıştığı ve geleceği hakkında farklı fikirlerin olduğu bir sanal para birimi. Bu yazıyı kaleme aldığımız saatlerdeki kurlara göre 1 bitcoin (1 BTC) yaklaşık 33.000 ₺ değerinde! Bilgisayarımızın merkezi işlemcisine (CPU) ve grafik işlemcisine (GPU) çeşitli işlemler yaptırılarak yapılan sanal para kazanma işlemine 'mininig', Türkçe karşılığı ile kazı yapma ismi veriliyor.

Bitcoin kazanmanın görece zorlaştığı bu zamanlarda yatırımcılar sanal para sevdasından hala vazgeçmiş değil. Nitekim altcoin diye adlandırılan ve Bitcoin'in bir nevi ilave alternatifleri olan sanal para birimleri de mevcut. Altcoin ile görece daha kolay bir kazı yapılıp elde edilen kazanımların Bitcoin'e çevrilebilmesi ise sanal para madenciliğinin çok başka bir boyutu. Yazımızda değineceğimiz Minergate ile pek çok altcoin üzerine kazı yapmak mümkün.

Minergate İle Sanal Para Nasıl Kazanılır?

Öncelikle Minergate web sitesine gidip rutin üyelik işlemini gerçekleştirmek gerekiyor.

Bu işlemin ardından kazım (mining) yapmamıza yarayacak olan programı indirip kurmamız gerekiyor. Grafiksel programı deneyimleyebileceğiniz gibi console miners denilen komut penceresi üzerinden kazım yapan sürümü de kullanmanız mümkün.

Programa üyelik bilgilerimizle giriş yapıyoruz.

Sorunsuz bir şekilde giriş yaptıktan sonra kazanmak istediğimiz sanal (kripto) para birimini seçerek kazım işlemine başlayabiliriz.

Farkettiyseniz ekranda GPU Mining şeklinde bir ifade var. Sanal bilgisayarda deneme yaptığımız için bu seçenerek pasif yani Not Available şeklinde görünmekte. Ekran kartı sürücüleri güncel ve doğru bir şekilde kurulmuş sistemlerde GPU mining (ekran kartı gücüyle kazım) da yapabilirsiniz. Ekran kartı işlemcileri merkezi işlemlecilere nazaran daha güçlü olduğu için GPU mining yapmak daha karlı bir iştir.

Sol köşede envai çeşit alt coin listesi göreceksiniz. Hangisi size daha cazip gelirse (hesaplayıcı sayesinde bunu tespit edebilirsiniz) o altcoin üzerinden kazım yapabilirsiniz. Ben şahsen Bytecoin (BCN) tercih ettim.

 

Görüldüğü üzere kazım işlemi başladı ve bilgisayarımız çalıştığı sürece kazım yaparak gelir elde etmeye çalışacak. Yalnız şu hususu hatırlatmakta fayda var ki sanal para madenciliğinde tatmin edici bir gelir elde etmek için kişisel bilgisayarımız yetersiz kalacaktır. Çok güçlü işlemci ve ekran kartlarının gerektiği sanal para madenciliği için özel olarak dizayn edilen birden fazla ekran kartı takılabilen sistemler bulunmakta.

Minergate Güvenilirliği ve Minergate'e Yönelik Eleştiriler

Sanal para madenciliğinde deneyim sahibi olan uzmanlar, Minergate'in güvenilirliği konusunda eleştiriler getirmekte ve bu sistemle kaydadeğer bir gelirin elde edilemeyeceğini savunmaktalar. Bizler de bu yazımızı hazırlarken deneyimlemek adına Bytecoin adlı altcoin üzerine kazılar yaptık ve yaklaşık 1 ₺ değerindeki 100 Bytecoin'i sanal cüzdanımıza başarıyla çektik.

Bitcoin'den Bir Rekor Daha!
TEKNOLOJİ

Bitcoin'den Bir Rekor Daha!

Popüler kripto para birimi Bitcoin, yükselişine devam ediyor. Ağustos ayında yaşadığı keskin düşüşten sonra toparlanan ve yatırımcısının yüzünü güldüren bitcoin, 6.

Bitcoin Nedir? Nasıl Kullanılır? İşte, Bitcoin Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey
NASIL YAPILIR

Bitcoin Nedir? Nasıl Kullanılır? İşte, Bitcoin Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey

Öyle bir para birimi düşünün ki, her hangi bir resmi kuruluş veya merkez bankasıyla ilgisi olmasın ama buna rağmen her yerde kullanılabilsin. Rüya gibi değil mi? Bu para birimine "Bitcoin" adı veriliyor.

Bitcoin Virüsü (Bitcoin Miner Virüsü) Nedir ve Nasıl Temizlenir?
NASIL YAPILIR

Bitcoin Virüsü (Bitcoin Miner Virüsü) Nedir ve Nasıl Temizlenir?

Bitcoin madenciliği (Bitcoin mining) yapmakla ilgilenmiyor olabilirsiniz ancak kötü niyetli kişiler bilgisayarınıza Bitcoin virüsü bulaştırarak sizi sisteme dahil edebilir.

YORUMLAR