Moda Meraklıları İçin Android Uygulamaları

Bilenler bilir, modayı takip etmek o kadar kolay bir iş değildir. Hem vakit hem de çaba harcamayı gerektiren bir iştir. Çünkü modayı etkileyen o kadar çok element ve etken var ki, bunların hepsini bir arada analitik bir şekilde düşünüp pratiğe dökmek için

Moda Meraklıları İçin Android Uygulamaları

Bilenler bilir, modayı takip etmek o kadar kolay bir iş değildir. Hem vakit hem de çaba harcamayı gerektiren bir iştir. Çünkü modayı etkileyen o kadar çok element ve etken var ki, bunların hepsini bir arada analitik bir şekilde düşünüp pratiğe dökmek için gerçek bir çaba gerekir, ve tabi ki diğer her şeyde olduğu gibi sevmeden yapılacak bir iş değildir. Fakat eğer modaya bir kere merak saldıysanız, vazgeçmek de bir o kadar zordur.

Fakat artık modayı takip etmenin eskisi kadar zor olmadığını söylemek mümkün. Çünkü eskiden belirleyiciler genellikle ünlüler ve televizyonlarda çıkan kişilerdi. Ve bunları takip etmek için ya dergilere ya da televizyona ihtiyaç duyuyorduk. Fakat artık modayı belirleyen sadece bu etkenler yok, örneğin kişisel moda blogları ve sokak modası denen kavramlar ortaya çıktı.

Internette o kadar çok kişisel moda blogu var ki, sokağı bilgisayarlarımızdan ve akıllı telefonlarımızdan bile takip edebilir olduk. Biz de bugün sizler için bütün bunları bir araya getiren  moda uygulamalarını derledik. Eğer siz de modaya meraklıysanız ve takip etmeyi seviyorsanız, bu uygulamalara göz atmanızı tavsiye ederiz.

Beautylish

Moda dediğimiz zaman güzellik ve makyajı ondan ayrı tutmamız çok mümkün değil. Çünkü modanın ayrılmaz bir parçası olan güzellik konusunun da kendi içinde bir modası olduğunu söyleyebiliriz. Bu yüzden bu listeye bir güzellik uygulaması almamız kaçınılmazdı.

Beautylish nerede olursanız olun ve ne zaman ihtiyacınız olursa olsun güzellik ve makyaj konusunda bir çok bilgiye ve ipucuna ulaşabileceğiniz çok kullanışlı bir uygulama. Saç stillerinden tırnak tasarımlarına, makyaj ipuçlarından en yeni ürünlere kadar güzellikle ilgili aradığınız her şey bu uygulamada.

Favori markalarınızın en son ürünleri, en son saç stil, gelinlik, makyaj ve tırnak trendleri, cilt bakımı konusunda güzellik ipuçları, editörlerin bu konulardaki yorumları, makyaj incelemeleri ve çok daha fazlası bu uygulamada sizi bekliyor.

Fashiolista

Moda'nın Pinterest'i olarak adlandırabileceğimiz bir uygulama olan Fashiolista, moda meraklılarının çok seveceğini düşündüğüm bir platform. Bu uygulamanın temel amacı insanların moda tercihlerini birbirleriyle paylaşmalarını sağlamak.

Pinterest'e benzediği nokta ise sevdiğiniz şeyleri paylaşırken aynı anda bir listesini tutuyor olmanız. Ayrıca Instagram ve Twitter'daki etiket sistemi burada da mevcut, böylece aradığınız şeyi kolayca bulabiliyorsunuz.

Uygulamada dolaşırken arayıp bulduğunuz ve beğendiğiniz kıyafet ve kombinasyonları nerelerden satın alabileceğinizi de görebilirsiniz. Ayrıca beğendiğiniz kıyafetlerin linklerini siz de paylaşabilirsiniz.

Fashion Freax

Kişisel olarak favorilerimden bir tanesi olan Fashion Freax, sokak modasını takip etmek için en ideal uygulamalardan bir tanesi. Zaten internet sitesi olarak hayatını devam ettiren platformun artık Android uygulaması da var.

Moda, özellikle de sokak modasını takip etmek ilgi alanınıza giriyorsa, yeni tarzlar keşfetmeyi, dünyanın her yerinden insanların tarzlarına göz atmayı seviyorsanız Fashion Freax tam da size göre bir uygulama.

Sadece kıyafet değil, insanların aksesuar, saç stilleri ve ayakkabı tercihleri hakkında fikir sahibi olabileceğiniz uygulamada beğendiğiniz tarzları Facebook gibi sosyal platformlarda da paylaşma imkanına sahipsiniz.

Fashion Kaleidoscope

Gelelim bir diğer kişisel favorim olan ve severek kullandığım moda uygulaması olan Fashion Kaleidoscope'a. Bildiğiniz gibi kaleydoskop, çiçek dürbünü anlamına geliyor. Bu uygulamayı da bir nevi moda dürbünü olarak düşünebilirsiniz.

Daha çok moda fotoğrafları göstermek amaçlı dizayn edilmiş bir uygulama olduğu için sizi yoracak bir çok menüsü ve seçeneği yok. Çok kolay bir kullanıma sahip ve fotoğraflara göz atmak için tek yapmanız gereken üzerine dokunmak.

Eğer isterseniz de çok beğendiğiniz bir fotoğraftaki kıyafetleri satın alma şansına sahipsiniz. Bunun için de yapmanız gereken sevdiğiniz kombinasyonu açıp, yukarıdaki menüden satın al seçeneği ile beğendiğiniz parçanın benzerlerinin satın alma seçeneklerine göz atmak.

Fashion Style

Modayı takip etmek için bir diğer kullanışlı uygulama olan Fashion Style, adından da anlaşılacağı gibi moda stillerine göz atabileceğiniz bir uygulama. Uygulama ile modayı ve modacıları yakından takip edebilirsiniz.

Bu uygulama ile en iyi tasarımcıların kıyafetlerini ilk siz görebilirsiniz. Uygulamada bulabileceğiniz bazı marka ve tasarımcıları Cacharel, Calvin Klein Collection, Dolce & Gabbana, Emporio Armani olarak listeleyebiliriz.

Favori tasarımcılarınız için bir liste oluşturabileceğiniz uygulama ile modayı çok yakından takip etme imkanına sahipsiniz.

Mobo Fashion

Mobo Fashion, son moda trendlerini ve stillerini takip edebileceğiniz bir diğer kullanışlı ve güzel bir uygulama. Her ne kadar uygulamanın arayüzü çok şık olmasa da kapsamlı olmasıyla bu eksiğini kapatıyor diyebilirim.

Her şeyi bir arada bulabileceğiniz çok kapsamlı bir moda dergisi gibi çalışan uygulamada Vogue, Elle, GQ, Marie Claire gibi ünlü dergilerden makaleler ve haberler de bulabilirsiniz. Ayrıca beğendiğiniz haberleri ve fotoğrafları  favori olarak işaretleyebilir ve Twitter ve Facebook gibi sosyal ağlarda paylaşabilirsiniz.

Uygulamanın bir de ana ekran widget'ı var, böylece her seferinde uygulamaya girmenize gerek kalmadan en son haberlere ulaşabilirsiniz.

Pose

Pose, moda için geliştirilmiş bir sosyal medya platformu olarak nitelendirebileceğimiz bir uygulama. Bu uygulama üzerinden kullanıcılar giydikleri kıyafetleri ve kullandıkları aksesuarları birbirleriyle paylaşma şansına sahipler.

Kişisel moda bloglarını bir araya getiren bir platform olan Pose, modayı belirleyen en önemli faktörlerden birisi için merkez sayılabilecek bir uygulama haline gelmiş. Ayrıca Twitter ve Instagram'da kullandığımızı "etiketler" burada da mevcut. Bu sayede de aradığınızı çok daha kolay bulabiliyorsunuz.

Bu uygulama ile kendi tarzınızı paylaşmak da çok kolay. Sadece bir dakika içinde kendi fotoğrafınızı çekip platforma yükleyebilir ve başka insanlarla paylaşabilirsiniz.

Stylish Girl

Stil sahibi kadınların beğeneceği bir uygulama olan Stylish Girl, diğer uygulamalar arasında çok farklı bir yere sahip. Çünkü kadınları çok önemli bir dertten, yarın ne giysem sorusundan kurtaran bir uygulama diyebilirim.

Bu uygulamanın temel amacı gardırobunuzu kataloglamak. Yani gardırobunuzdaki kıyafetlerin fotoğraflarını çekerek bu uygulamaya giriyorsunuz ve ardından yarın ne giysem sorusunu cevaplamak için bu uygulamayı kullanarak kıyafetlerinizi eşleştiriyor ve istediğiniz tarzı yaratabiliyorsunuz.

Farklı kombinasyonlar yapabileceğiniz uygulama ile bunları arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Ayrıca uygulama üzerinde bulabileceğiniz moda dergi ve bloglarından da fikir edinebilirsiniz.

YORUMLAR