Otobüs Beklerken Sıkılmayın Diye 10 Android Oyunu

İşe giderken, işten eve dönerken ya da başka bir yerlere giderken vaktimizin çoğunu otobüs duraklarında bekleyerek harcıyoruz. Bu vakti değerlendirmek için eskiden yapabileceğimiz çok da fazla bir şey yoktu. Fakat artık mobil cihazlar sayesinde en küçük b

Otobüs Beklerken Sıkılmayın Diye 10 Android Oyunu

İşe giderken, işten eve dönerken ya da başka bir yerlere giderken vaktimizin çoğunu otobüs duraklarında bekleyerek harcıyoruz. Bu vakti değerlendirmek için eskiden yapabileceğimiz çok da fazla bir şey yoktu. Fakat artık mobil cihazlar sayesinde en küçük boş anlarımızı bile değerlendirebiliyoruz.

Otobüs beklerken de sıkılmamak için yapabileceğiniz şeylerden birisi de akıllı telefonunuzda oyun oynamak. Fakat onca oyun arasından hangisini bulup oynayacağım diyor olabilirsiniz. Bekleme anının ne kadar süreceğini bilemediğiniz için oynayacağınız oyunun da her an kapatıp daha sonra devam etmeye uygun bir oyun olması gerekiyor.

Biz de sizler için araştırdık ve bu tarz oyunlar arasından en iyilerini derledik. Bu 10 adet oyun içerisinden eminim zevkinize hitap eden bir tanesini bulabilirsiniz. Siz de otobüs ya da tren duraklarında beklerken çok vakit harcıyor ve sıkılıyorsanız, listemize göz atmanızı tavsiy ederim.

Bottle Shoot

Listemizdeki ilk oyunumuz olan Bottle Shoot markette 10 milyondan fazla indirilmiş, gerçekten stres atmak ve boş vakitlerinizi eğlenceli bir şekilde değerlendirmek için oynayabileceğiniz ideal oyunlardan bir tanesi.

Oyunda amacınız çok basit:  size verilen süre boyunca karşınızdaki şişelere taş atarak hedef sayıya ulaşmak. Bunun için de tek yapmanız gereken parmağınızı kaydırarak taşın gideceği yönü belirlemek ve taşı şişelere fırlatmak.

İlk bölümler her ne kadar kolay gelse de ilerleyen bölümlerde karşınıza bomba ve kalkan gibi çeşitli engeller çıkacak ve zorlaşacak. Bu arada eğer  uzun süre ıskalamadan devam ederseniz daha yüksek puanlar alabiliyorsunuz.

Cut the Rope 2

Cut the Rope bildiğiniz gibi şekere doymayan Om Nom'un maceralarının devam ettiği yeni oyunu. Dünyaca popüler ve en çok indirilen oyunlar arasında olan Cut the Rope 'da seviye seviye ilerlediği için beklerken oynamaya ideal bir oyun.

Oyunda amacınız şekerlemeleri bir şekilde Om Nom'a ulaştırarak onu mutlu etmek. Bunun için de ekrandaki öğeleri kullanmanız ve size engel olan öğelerden kaçınmanız gerekiyor. Yeni oyunda 5 farklı karakter de Om Nom'a katılmış.

Sevimli karakterleri, etkileyici grafikleri ve renkli görselleri ile oyun dünyasında çığır açan Cut the Rope'u hala denemediyseniz kesinlikle indirip denemenizi tavsiye ederim.

Flow Free

Android cihazlarınızda boş vakitlerinizde oynayabileceğiniz bir diğer eğlenceli oyun ise Flow Free. Ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz bu puzzle oyunu da tam 50 milyondan fazla kişi tarafından indirilmiş.

Flow Free oyununda amacınız ekranda aynı renkteki noktaları borular yardımıyla birleştirmek. Fakat bu esnada farklı renkteki borular birbirleriyle çakışmamalı. Bu yüzden de stratejik bir şekilde bunu yapmalısınız.

Oyunda Free Play ve Time Trial olmak üzere iki oyun modu var. Free Play'da ucu açık bir şekilde oynuyorsunuz, Time Trial'da ise zamana karşı yarışıyorsunuz. Oyunda bitirebileceğiniz tam 1000'den fazla puzzle bulunuyor.

Kelimelik

Otobüs beklerken sıkılmamak için oynayabileceğiniz oyunlardan bir diğeri de Kelimelik. Özellikle Scrabble sevenlerin beğenerek oynayabileceği bir oyun olan Kelimelik de ister rastgele insanlarla ister de arkadaşlarınızla oynayabilirsiniz.

Oyunda amacınız tıpkı Scrabble'daki gibi  verilen harfleri kullanarak oyun tahtası üzerinde kelimeler üretmeye çalışmak. Eğer harflerinizi harfin iki ve üç katı, kelimenin iki ve üç katı gibi noktalara denk getirebilirseniz yüksek puanlar alıyorsunuz.

Oyunu oynarken devamlılık esas değil, yani bir el oynadıktan sonra karşınızdakinin oynamasını bekliyor ve daha sonra istediğiniz zaman oyuna devam edebiliyorsunuz. Bu yüzden de beklerken oynamaya çok müsait.

OpenSudoku

OpenSudoku, içerisinde pek çok sudoku oyunu barındıran bir paket. Otobüs beklerken hem vaktinizi değerlendirebileceğiniz hem de bu esnada beyin pratiği yapabileceğiniz bir oyun istiyorsanız tam size göre.

Oyunda amacınız 9x9'dan oluşan kare üzerindeki ufak karelere her sıraya 1'den 9'a kadar rakamları doğru olarak yerleştirmek. Fakat bu esnada  9 farklı kare içerisinde 1'den 9'a kadar olan numaralar tekrarlayamaz. Aynı şekilde bu her yatay ve dikey sıra içinde geçerli.

Oyunda farklı zorluk seviyelerinde pek çok sudoku oyun mevcut olduğundan ister yeni başlayan olun ister profesyonel, bu pakette size göre sudoku oyunları bulabileceksiniz.

Paper Toss

Paper Toss, eskiden okulda şimdi de işyerinde canımız sıkıldığında yaptığımız aktiviteyi mobil cihazlara taşıyan bir oyun. Bu basit fakat zevkli oyunda amacınız kağıtları çöp sepetine sokmayı başarmak.

2. versiyonu da çok başarılı olan oyunda farklı farklı ortamlarda kimi zaman çalışanların engellemeleri kimi zaman da farklı yönlerden esen rüzgarlar dolayısıyla zorlanabilirsiniz.

2. oyunda  hareketli hedefler ve çöpe atmak için yeni nesneler de getirilmiş. Bu da oyunu çok daha zevkli ve zorlayıcı bir hale getirmiş.

Puzzles With Matches

Orijinal bir oyun tarzıyla puzzle kategorisine yeni bir nefes getiren Puzzles With Matches son zamanlarda geliştirilmiş en iyi, en zorlayıcı ve en başarılı puzzle oyunlarından bir tanesi diyebilirim.

Oyunda amacınız bir ya da birden fazla kibrit çöpünün yerini değiştirerek size verilen görevi yerine getirmek. Şekiller ve rakamlar olmak üzere iki farklı oyun modu bulunuyor. Örneğin rakamlarda kibritlerle yapılan işlemi doğru bir şekle sokmaya çalışıyorsunuz.

Bu oyunda da bölümler kolaydan zora doğru sıralanmış. İlk bölümler daha çok alıştırma gibi başlıyor ve birkaç bölüm sonra oyun iyice zorlaşıyor.

Resimli Kelime Bulmaca

İngilizcesi 4 pics 1 word şeklinde piyasaya sunulduğunda çok popüler olan ve milyonlarca kullanıcı tarafından indirilip oynanan oyun şimdi Türkçe olarak Resimli Kelime Bulmaca adıyla marketlerde.

Bu oyunda amacınız karşınıza çıkan 4 adet resime bakarak ne anlattıklarını anlamak ve buna göre kelimeyi tahmin etmeye çalışmak. Her bildiğiniz kelime ile altın kazanıyor ve daha sonra takıldığınızda bu altınlarla ipucu alabiliyorsunuz.

Oyunu tek başınıza veya arkadaşlarınızla oynayabilir ve çok zevkli vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca oyunun minimalist dizaynı ve pastel renkleri de göze çarpan özelliklerinden birisi.

Space Dog+

Kısa sürelerde oynayabileceğiniz ve gerektiğinde anında bırakabileceğiniz oyunlar arasında köpek fırlatma oyunu olan Space Dog+'da var. Çok başarılı ve eğlenceli bir oyun olduğunu söylemek mümkün.

Hem stres atmaya hem de can sıkıntısını geçirmeye birebir bir oyun olan Space Dog+ ile kafa dağıtabilirsiniz. Amacınız ise köpeği olabildiğince uzağa fırlatmaya çalışmak. Bunun için de parmağınızı sürükleyip bırakmanız gerekiyor.

Oyunda plaj, park ve kış olmak üzere 3 farklı tema var. 60 yeni eşyanın da bulunduğu oyunda aldığınız puanları Facebook arkadaşlarınızla da paylaşabilirsiniz.

Unblock Me Free

Yine Android marketinde 50 milyondan fazla indirilmiş olan Unblock Me Free gerçekten eğlenceli ve kafa yorucu bir puzzle oyunudur. Bulmaca kategorisinde yeni bir soluk olan Unblock Me Free'yi denemelisiniz.

Oyunda amacınız  ekrandaki kırmızı tuğlayı labirentten dışarıya çıkarabilmek. Bunun için de etrafındaki tuğlaları kaydırarak hareket ettirmeniz ve yoldan çekmeniz gerekiyor

Oyunda 4 zorluk seviyesi ve 6500 adet bulmaca bulunuyor. Yine rahat ve meydan okuma şeklinde iki farklı oyun modu ve 21 adet Google Play Başarımı da mevcut.

YORUMLAR