PS Plus Nedir? Ne İşe Yarar? Fiyatı Ne Kadar?

PlayStation Plus nedir? PS Plus'a abone olmalı mısınız? Bu yazımızda PlayStation Plus'a derinlemesine bakış atıyoruz. İşte PS Plus hakkında merak edilenler.

PS Plus Nedir?

PlayStation Plus nedir? Ne işe yarar? PS Plus'a abone olmalı mısınız? Arkadaşlarınızla çevrimiçi oyun oynamak istiyorsanız, bir PS Plus aboneliğine kaydolmanız gerekecek ve bunun ne tür avantajlar getirdiğini merak ediyor olabilirsiniz. Bu makalemizde PlayStation Plus'ın ne olduğunu açıklayacağız ve kaydolmaya değer olup olmadığına karar vereceğiz. İşte tüm detaylarıyla PlayStation Plus!

PlayStation 5 Nihayet Discord Desteğine Kavuşuyor
İNTERNET

PlayStation 5 Nihayet Discord Desteğine Kavuşuyor

Sony, 2022'nin başlarında PlayStation 5 konsollarına Discord özelliklerini yavaş yavaş entegre ettikten sonra, sesli sohbetin nihayet en son beta güncellemesiyle geldiğini duyurdu.

PS Plus Nedir?

PS Plus, çevrimiçi çok oyunculu oyunlara, Paylaşımlı Oyun özelliği ve 100 GB'a kadar çevrimiçi depolamaya erişim sağlayan, seçeceğiniz abonelik planına göre bir oyun kütüphanesine erişmenizi sağlayan, PlayStation 5 ve PlayStation 4'te sunulan bir abonelik hizmetidir. Bu sistem sayesinde özel verilerinizi buluta kaydedebilir, çeşitli tema ve avatarları sisteminize indirebiir, PlayStation Store'daki indirimlerden yararlanabilirsiniz. Özellikle online oyun oynamayı seven oyuncuların PlayStation Plus aboneliğine sahip olması zorunludur. 

1 aylık, 3 aylık veya 12 aylık paketlerle PlayStation Store üzerinden PS Plus üyeliğine kaydolabilirsiniz. PS Plus aboneliğinizin sona ermesine izin verirseniz, hizmetin sunduğu tüm avantajlara erişiminizi kaybedersiniz. Bu, indirdiğiniz ve ücretsiz olarak sunulan tüm PS5 ve PS4 oyunlarını da içerir. Ancak, PS Plus'a tekrar kaydolduğunuzda bunlara yeniden erişim kazanırsınız ve kaldığınız yerden oynamaya devam edebilirsiniz. 

ps-plus-nedir3

PS Plus Ne İşe Yarar?

PlayStation Plus'un yararlarına ve sunduklarına hemen aşağıda ulaşabilirsiniz.

  • PS Plus en temelde size bir oyun kütüphanesi sağlar. Oyunları tek tek satın almak yerine onlarca oyundan oluşan bir kütüphaneyi size sunar. Böylelikle çok daha az ödeyerek pek çok oyuna erişim sağlayabilirsiniz.
  • Orijinal PlayStation, PS2, PS3 ve PSP konsollarındaki en iyi oyunları size sunar. Fiziksel olarak erişemeyeceğiniz pek çok klasik oyunu PS Plus sayesinde modern cihazlarınızda oynayabilirsiniz.
  • Pek çok oyunun deneme sürümüne erişme şansınız olur. Sahip olmadığınız oyunları denemenize imkan sağlayan bu sistem yeni oyunlar keşfetmenize olanak tanır. Eğer deneme sürümünü oynadığınız oyunu ileride satın alırsanız kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
  • PlayStation Plus çevrimiçi çok oyunculu oyunların keyfini çıkarmanız için bir internet bağlantısı aracılığıyla arkadaşlarınız ve ailenizle ekip oluşturmanıza olanak tanır. Çevrimiçi co-op şeklinde yan yana savaşabilir veya Grand Theft Auto V gibi çok oyunculu maçlarda dünyayı ele geçirebilirsiniz.
  • Oyun Yardımı, desteklenen oyunlarda takılıp kalan oyuncular için ipuçları ve püf noktaları sağlayan PS5 abonelerine özel bir özelliktir. Çözümü internette aramak yerine bir bulmacayı nasıl çözeceğinizi veya bölüm sonu canavarını nasıl yeneceğinizi anlatan bir videoya birkaç tuşa basarak ulaşabilirsiniz.
  • Share Play size TV ekranınızı bir arkadaşınızla paylaşma şansı verir, böylece onlar sizin oyununuzu izleyebilir veya oyunun kontrolünü ele alıp oyunu kendileri kontrol edebilirler. Ayrıca oyunun sadece bir kopyasıyla birlikte iki kişilik bir oyun oynayabilirsiniz.
  • 100 GB'a kadar çevrimiçi depolama, kayıtlı verileriniz için asla endişelenmenize gerek kalmayacağınız anlamına gelir. PS4, kayıtlarınızı otomatik olarak buluta yükleyecektir, yani PSN hesabınıza giriş yaptıktan sonra bunları başka bir PS4 konsolundan indirebilirsiniz. Bu, temel bir PS4'ten PS4 Pro'ya yükseltme yaparken de yardımcı olur.
  • Temalar ve avatarlar, PSN hesabınız için profil resmi görevi gören belirli başlıklara veya avatarlara özel temalarla PS4 kontrol panelinizi özgürce özelleştirmenize olanak tanır.
  • Özel DLC paketleri, başka hiçbir yerde bulamayacağınız içeriği indirebileceğiniz anlamına gelir. Bunun son örnekleri arasında Call of Duty: Warzone ve Fortnite için çeşitli Plus içerik paketleri yer alıyor.
  • PS Plus üyeliği kapsamında PlayStation Store indirimlerinden yararlanılabilirsiniz. Ayrıca bu PS4 ve PS5 oyunlarına herkesten daha az ödeyeceğiniz anlamına gelir.

ps-plus-nedir1

PS Plus Fiyatı Ne Kadar?

PlayStation Plus abonelik ücretlerine hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz. 3 farklı PS Plus aboneliği mevcuttur. Deluxe, Extra ve Essential.

Deluxe:

  • 1 Aylık PlayStation Plus Deluxe Paketi: 70,00 TL
  • 3 Aylık PlayStation Plus Deluxe Paketi: 190,00 TL
  • 12 Aylık PlayStation Plus Deluxe Paketi: 460,00 TL

Extra:

  • 1 Aylık PlayStation Plus Extra Paketi: 60,00 TL
  • 3 Aylık PlayStation Plus Extra Paketi: 165,00 TL
  • 12 Aylık PlayStation Plus Extra Paketi: 400,00 TL

Essential:

  • 1 Aylık PlayStation Plus Essential Paketi: 40,00 TL
  • 3 Aylık PlayStation Plus Essential Paketi: 100,00 TL
  • 12 Aylık PlayStation Plus Essential Paketi: 240,00 TL

ps-plus-nedir2

PS Plus Nasıl Alınır?

  • PlayStation Plus web sayfasını ziyaret edin ve bir abonelik seçin.
  • Aboneliğinizi ayarlamak için ekrandaki talimatları izleyin.
  • Ödeme için gerekli kredi kartı bilgilerinizi sisteme ekleyin.
  • Satın alımı onaylamak için PSN şifrenizi girin.
  • Tebrikler! Artık PlayStation Plus üyesisiniz!

PS Plus sayesinde pek çok oyuna erişme şansınız oluyor. Oyunları tek tek satın almaktansa pek çok oyunun bulunduğu bir kütüphaneye erişim sağlamak çok daha hesaplı. Ayrıca Call of Duty: Modern Warfare ve Overwatch gibi çok oyunculu maçlara da katılabiliyorsunuz. Bunun da ötesinde, PS5 ve PS4 kaydetme verileri otomatik olarak çevrimiçi depolama alanınıza yüklenmekte. Bu, PSN hesabınız oturum açtığı sürece farklı PS4 konsolları arasında tasarrufları aktarabileceğiniz anlamına gelir.

PS Plus Nedir?

Bu özellik, bir arkadaşınızın evinde oyun oynarken veya temel PS4'ten PS4 Pro'ya veya bir PS4'ten PS4'e yükseltme yaparken kullanışlıdır. PS Plus üyeliği sayesinde ayrıca PlayStation Store'da ekstra indirimlere de erişebilirsiniz, yani daha fazla oyunu daha ucuza satın alabilirsiniz. PS Plus'a abone olmayanlar bir PS4 oyununda yüzde 35 indirim kazanabilirken, abone olanlar bazen yüzde 70 indirim kazanabilir. İndirimler değişebileceğinden bu sadece bir örnektir.

Sony Türkiye'den Ayrılıyor mu? PlayStation'a Ne Olacak?
Yaşam

Sony Türkiye'den Ayrılıyor mu? PlayStation'a Ne Olacak?

Sony Türkiye ile ilgili oldukça önemli bir iddia ortaya atıldı. Japonya merkezli teknoloji devi Sony'nin Türkiye'den ayrılacağı ileri sürüldü.

Genel olarak, PS Plus, tek başına oyun kütüphanesi için bile abone olmaya değer. Bununla birlikte, bu ilk avantajın üzerine diğer tüm bonusları eklediğinizde son derece tercih edilesi bir hizmet haline gelir. PlayStation Plus, arkadaşlarınızla çevrimiçi oynamanıza olanak tanır, PlayStation Store oyunlarında daha fazla indirim sunar ve pek çok oyunun deneme sürümüne erişim sağlar.

Sony Game Pass Vari Sistemini Duyurdu: PlayStation Plus Yenilendi
OYUN

Sony Game Pass Vari Sistemini Duyurdu: PlayStation Plus Yenilendi

Xbox, Game Pass modeline geçtiğinden beri gerek PC gerekse konsol tarafında oyuncular tarafından büyük ilgi gördü. Ekonomik olarak da oyuncuları mutlu eden sistem, geniş oyun yelpazesiyle oyuncuların yüzlerce oyuna tek kütüphaneden erişmesini sağlıyordu.

Peki PS Plus hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesi üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR