Tamindir'in Seçtiği 2015'in En İyi PC Oyunları

Bu sene çıkan en iyi oyunlara göz atmak ister misiniz?

Tamindir'in Seçtiği 2015'in En İyi PC Oyunları

Merhaba, 2015'in tamamlanmasına sayılı günler kaldı. Bu sene içerisinde birbirinden güzel oyunlar karşımıza çıktı ve bize inanılmaz keyifli anlar yaşattılar. Birçok farklı etkinlikte farklı jüriler tarafından 2015'in en iyi PC oyunları belirlendi. Bu oyunlar arasında bazılarının yılın en iyi oyunları arasına girmesi doğal bir sonuç olarak görülmekteydi. Bazıları ise sürpriz yaratarak bu listelere dahil olmuşlardı.

Tamindir editörleri olarak biz de bu sene içinde güzel oyunlar oynadık ve bu oyunlar arasından en çok hoşumuza gidenleri ve en keyif alarak oynadıklarımızı listelemeye karar verdik. 2015'te çıkan bilgisayar oyunları için genel bir değerlendirme niteliğinde olan bu yazımızda editörlerimizin seçtiği oyunlara yer vererek alternatif bir 2015'in en iyi bilgisayar oyunları listesi oluşturacağız. Listemizde yer alan bütün oyunlara kısa kısa göz atacağız. 2015'in en iyi PC oyunları blogumuza başlamadan önce 2015'in en iyi mobil oyunlarını seçtiğimiz bu blogumuza da göz atmak isteyebilirsiniz:

Tamindir'in Seçtiği 2015'in En İyi Mobil Oyunları

İşte bizim keyifle oynadığımız ve bize göre 2015'in en iyi bilgisayar oyunları olarak tanımlayabileceğimiz video oyunlar:

The Witcher 3: Wild Hunt

CD Projekt Red'in yapımında bir hayli emek harcadığı bir oyun olan The Witcher 3 gerek hikayesi, gerek oyun atmosferi ile bize benzersiz bir fantastik macera yaşatmayı başardı. Bu sene çıkan rol yapma oyunları arasında en yüksek kaliteli seçeneklerden biri olan The Witcher 3'de ana kahramanımız Geralt'ın efsanevi macerasına tanık olurken Ciri, Yennifer ve Triss gibi başarılı yan karakterlerle oyun zenginleştirildi. Grafik teknolojisi, geniş açık dünyası, Gwent kart oyunu gibi oynanışta çeşitlilik ve zenginlik yaratan öğeleri ve dramatik savaş sahneleriyle The Witcher 3 Barkın'ın ve benim oynamaktan keyif aldığı bir oyun.

The Witcher 3'ü benim gibi bitirmekle yetinmeyip tekrar tekrar oynayabilmeniz de mümkün. Oyunun çizgisel olmayan hikayesi sayesinde oyunda farklı sebep - sonuç ilişkileriyle karşılaşabiliyorsunuz.

The Witcher 3: Wild Hunt Oynanış Videosu
OYUN

The Witcher 3: Wild Hunt Oynanış Videosu

Çıkışı merakla beklenen The Witcher 3: Wild Hunt'ın yeni oynanış videosu yayınlandı. Yayınlanan videoda oyundan bazı görüntüler yer alırken, oyunun bazı medya kuruluşlarına ön inceleme için oynatıldığı gösteriliyor.

Dying Light

Dying Light FPS türünde çıkan en ilginç yapımlardan biriydi. Bizi zombilerle kuşatılmış bir dünyaya konuk eden oyunda gece dışarıya çıkmak büyük cesaret istiyordu. Gizli bir ajan olarak başladığımız oyunda bir yerden sonra görevimizi bir kenara bırakmamız ve hayatta kalmak üzerine yoğunlaşmamız gerekiyordu.

Dying Light'ta Assasin's Creed oyunlarında olduğu gibi bir binadan diğerine zıplayabilir, zombilerden kaçmak için yüksek yerlere tırmanabilirsiniz. Bunun yanında kendi silahlarımızı inşa ederek zombi güruhlarının arasına dalıp katliam yapabiliriz. Dying Light'ın bu keyifli oynanışı oldukça yüksek bir grafik kalitesiyle birleşmekte. Oyunun demosunu bu bağlantı üzerinden indirerek oyunu kendiniz test edebilirsiniz:

Dying Light için 9 Dakikalık Oynanış Videosu Yayınlandı
OYUN

Dying Light için 9 Dakikalık Oynanış Videosu Yayınlandı

Techland tarafından geliştirilen ve hayatta kalma teması üzerine kurulu bir oyun olan Dying Light için yaklaşık 9 dakikalık bir oynanış videosu yayınlandı.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Hideo Kojima'nın Konami'deki son büyük projesi olan Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Fox Engine'in gücünü arkasına alarak bize benzersiz bir deneyim yaşattı.

Bu oyun motoruyla tasarlanan geniş dünyada farklı yöntemlerle görevlerimizi tamamlamaya çalışabiliyoruz. Dilersek Metal Gear Solid oyunlarında klasik olduğu şekilde gizlice düşman üslerine sızabilir ve düşmanlarımızı etkisiz hale getirebilir, dilersek silahlarımızı konuşurarak etrafı mermi gölüne çevirebiliriz. Oyunun yüksek kaliteli grafiklerinin yanında derin senaryosu da oyuncuları Metal Gear Solid V: The Phantom Pain'e çeken unsurlardan.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain bu sene içerisinde çıkan en başarılı TPS türünde aksiyon oyunları arasında.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain - TGS 2014 Videosu
OYUN

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain - TGS 2014 Videosu

Metal Gear Solid V: The Phantom Solid'in Tokyo Game Show 2014'de yer alacağını gösteren 40 saniyelik bir video yayınlandı.

Grand Theft Auto 5

GTA 5 şüphesiz ki bu sene içerisinde çıkan bilgisayar oyunları arasında en çok ses getiren oyun oldu. İlk olarka 2013 yılında eski nesil oyun konsolları için yayınlanan oyun aradan geçen iki yılın ardından bilgisayar için özel olarak optimize edildi ve artırılan bir kaliteyle bu senenin Nisan ayında piyasaya sürüldü. Serinin bir önceki oyunu GTA 4'ün aksine GTA 5 optimizasyon açısından problemsiz bir çıkış yaptı ve bilgisayar kullanıcılarını memnun etmeyi başardı.

GTA 5 yüksek grafik kalitesi, oyunculara sunduğu sınırsız özgürlük ve sürükleyici hikayesiyle kesinlikle oynamanız gereken bir oyun. GTA 5'in online oyun modu GTA Online da oyuna farklı bir tat kazandırıyor.

GTA 5 PC Versiyonu İçin 2. Oynanış Videosu Yayınlandı
OYUN

GTA 5 PC Versiyonu İçin 2. Oynanış Videosu Yayınlandı

PC sürümünün çıkmasına günler kalan GTA 5 için yeni bir oynanış videosu yayınlandı. Yayınlanan bu yeni GTA 5 PC videosu oyunun geliştiricisi Rockstar'ın Rusya kolundan geldi.

Mortal Kombat X

Çocukluğumuz vazgeçilmez bir klasiği olan Mortal Kombat serisi yeni nesil oyunuyla bu sene karşımıza çıkarak bize güzel bir sürpriz yaptı. Dövüş oyunları konusunda özel bir yere sahip olan Mortal Kombat oyunlarının son üyesinde bizi yeni kahramanlar, yeni kombolar ve yeni fatalityler bekliyor.

Editörlerimizden Barış'ın keyifle oynadığı Mortal Kombat X, online oyun moduyla diğer oyunculara karşı heyecan dolu karşılaşmalar yapmanıza da imkan tanıyor.

Mortal Kombat X - Sıradaki Kim? (+18)
OYUN

Mortal Kombat X - Sıradaki Kim? (+18)

Netherrealm Studios tarafından geliştirilen Mortal Kombat serisinin yeni oyunu Mortal Kombat X için resmi bir oynanış videosu yayınlandı.

Fallout 4

Bethesda açık dünya oyunlarındaki başarısını bize 2011 yılında Skyrim ile kanıtlamıştı. Firma, Fallout serisinin yeni oyununu kısa bir süre önce yayınladı ve Skyrim'de uyguladığı formülü bu oyunda da uyguladı.

Fallout 4'te yine bizi uçsuz bucaksız bir açık dünya bekliyor ve bu post apokaliptik dünyada benzersiz bir serüvene atılıyoruz. Bir nükleer felaket sonrasında 200 sene uyutulduktan sonra uyandığımızda karşımıza bambaşka bir dünya çıkıyor, yaşadığımız yerin nasıl değiştiğine şahit oluyoruz ve geçmişten geriye kalan tek mirasımız olan oğlumuzun izini bu yeni dünyada bulmaya çalışıyoruz. Bu iş için radyoaktif serpintiyle, süper mutantlarla, yağmacılarla ve robotlarla savaşarak kendi yolumuzu çizmemiz gerekiyor. 

Fallout 4'ü tavsiye ederken ciddi anlamda sosyal hayatınızı baltalayabileceğine ve uzun süre bilgisayarınız başında kamp kurmanıza neden olabileceğini belirtmemizde fayda var (tecrübeyle sabittir). 

Nükleer Serpintiye Hazırlıklı Olun: Fallout 4 Resmi Olarak Duyuruldu!
OYUN

Nükleer Serpintiye Hazırlıklı Olun: Fallout 4 Resmi Olarak Duyuruldu!

Bethesda Softworks'ün yapımını üstlendiği Fallout 4, uzun yıllardır devam eden heyecanlı bekleyişin sonunda resmi olarak açıklandı ve oyun içi görüntülerden oluşan bir fragman da şirket tarafından yayınlandı.

Trine 3: The Artifacts of Power

Şu an askerlik görevini yapmakta olan dostumuz Emircan'ın favorisi olan Trine 3, üç kahramanın sıradışı macerasını konu alıyor. Büyücü Amadeus, Hırsız Zoya ve Şovalye Pontius ile birlikte atıldığımız macerada acımasız bir büyücünün peşinden koşarak karşımıza çıkan zorlu engelleri aşmaya, yaratıcılığımızı kullanarak bulmacaları çözmeye ve bölüm sonu canavarlarıyla savaşmaya çalışıyoruz.

Aksiyon - platform oyunları arasında başarılı bir konuma sahip olan Trine 3'te 3 boyutlu yapıya geçiliyor ve kahramanlarımızı farklı kamera açılarını kullanarak kontrol edebiliyoruz. Oyunun grafikleri inanılmaz bir kaliteye sahip, cıvıl cıvıl görsel efektler ve animasyonlar Trine 3'te sizi beklemekte.

Mad Max

Bu sene gösterime giren filmiyle gişede büyük başarı elde eden Mad Max filmi başarısını bilgisayar oyunu ile de devam ettirdi.

Açık dünya tabanlı bir rol yapma oyunu olan Mad Max'te harabeye dönmüş, ölümcül tehlikelerle dolu geniş bir dünyaya konuk oluyoruz ve zorlu bir hayatta kalabilme mücadelesine katılıyoruz. Mad Max'te oldukça havalı görünen araçlar inşa edebilmeniz ve bu araçlarla aksiyonun içerisine dalabilmeniz mümkün. Oyunda çizgisel bir yapı yer almıyor ve oyuncular özgürce bu dünyada kendi kararlarını vererek hikayenin nasıl ilerleyeceğini belirleyebiliyorlar.

Editörlerimizden Gökhan'ın favorisi olan Mad Max grafik kalitesi açısından da tatmin edici bir oyun. 

Mad Max'in Çıkış Videosu Yayınlandı
OYUN

Mad Max'in Çıkış Videosu Yayınlandı

Eylül'ün gelmesi ile birlikte yeni oyunlar bir bir dökülmeye başladı. Bunlardan birisi de uzun zamandır beklenen Mad Max'ti. 1 Eylül itibariyle oyun yayınlanmış durumda.

Steredenn

Editörlerimizden Yiğit'in favorisi olan Steredenn bu sene çıkan bağımsız yapımlar arasında en eğlenceli olanlardan bir tanesi. Steredenn'de uzayın derinliklerinde geçen bir maceraya atılıyoruz ve uzay korsanlarına karşı savaşarak hayatta kalmaya çalışıyoruz.

2 boyutlu retro tarza sahip bir shoot em up oyunu olan Steredenn'de onlarca farklı silah ve geliştirme seçeneği, heyecan dolu bölüm sonu canavarı savaşları bizi bekliyor.

Assassin's Creed Syndicate

Assassin's Creed serisinin son oyunu Assassin's Creed Syndicate serinin bir önceki oyununun kötü şöhretini ortadan kaldırmayı başardı. Hatırlanacağı üzere Ubisoft, Assassin's Creed Unity'de kötü bir iş çıkarmıştı ve buglar ve optimizasyon problemleri nedeniyle bu oyun oynanamaz hale gelmişti. Assassin's Creed Syndicate'de ise işler tıkırında.

Bizi İngiltere'ye ve Sanayi Devrimi dönemine taşıyan Assassin's Creed Syndicate'de ezilen insanlara yardımcı olmak amacıyla suikast yeteneklerimizi kullanıyoruz ve Londra'nın yeraltı dünyasını ele geçirmeye çalışıyoruz. Dönemin şartlarını ve atmosferini güzel bir şekilde oyuna yansıtan Assassin's Creed Syndicate tatmin edici bir grafik kalitesine de sahip.

Assassin's Creed: Syndicate - İlk Tanıtım Videosu
OYUN

Assassin's Creed: Syndicate - İlk Tanıtım Videosu

Assassin's Creed serisinin yeni ve en çok merak edilen üyesi Assassin's Creed: Syndicate'in ilk tanıtım videosu yayınlandı.

1000 - 1500 TL Arası Bilgisayar Toplama Rehberi - Aralık 2015

1500 - 2000 TL Arası Bilgisayar Toplama Rehberi - Aralık 2015

2000 - 2500 TL Arası Bilgisayar Toplama Rehberi - Aralık 2015

3000 TL'lik Bilgisayar Toplama Rehberi - Aralık 2015

5000 TL'lik Bilgisayar Toplama Rehberi - Aralık 2015

YORUMLAR