Twitch İki Kademeli Güvenlik Nasıl Etkinleştirilir?

Twitch iki kademeli güvenlik (iki adımlı doğrulama) nasıl etkinleştirilir? sorusunun yanıtı blog yazımızda.

Twitch İki Kademeli Güvenlik Nasıl Etkinleştirilir?

Büyük e-spor etkinliklerinin düzenlendiği, profesyonel oyuncuların oynanış videolarını canlı olarak paylaştıkları oyun stream ağı Twitch'e nihayet iki adımlı (aşamalı) doğrulama sistemi geldi. Bu güvenlik sistemini aktif ettiğinizde hesabınıza erişmeye çalışan kötü niyetli kişilere dur demiş oluyorsunuz.

Dünya genelinde büyük ilgi gören oyun etkinlikleri, elektronik spor karşılaşmaları ve tabii ki amatör – profesyonel oyuncuların oynanış videolarını canlı olarak sağlayan Twitch’e beklenen güvenlik sistemi geldi. İki adımlı doğrulama özelliği Google, Microsoft, Facebook, Twitter başta olmak üzere artık birçok platformda ek güvenlik katmanı oluşturmak için kullanılıyor. Bu sistemi en basit şekliyle anlatmak gerekirse; Bu güvenlik sistemini aktifleştirdiğinizde hesabınıza erişim sağlamak için kullanıcı adı ve şifrenizin ardından telefonunuza gönderilen tek kullanımlık özel şifreyi girmeniz gerekiyor. Kullanıcı bilgilerinizin yanında telefonunuza gelen kodu da girmeniz gerektiğinden şifrenizi bilen x kişi telefonunuza erişim hakkı olmadığından hesabınıza erişemiyor. Hesabı korumak adına harika bir özellik ve nihayet Twitch’de de iki adımlı doğrulama sistemini kullanabiliyoruz. Peki bu sistem nasıl aktive ediliyor ve çalışıyor?

  • Twitch hesabınızda iki adımlı doğrulamayı etkinleştirmek için öncelikle Ayarlar sayfasına gidiyorsunuz.

  • Hesap Ayarları sayfasında Güvenlik ve Gizlilik sekmesinde Two-Factor Authentication’ı (İki Kademeli Güvenlik) ayarlama bağlantısına tıklıyorsunuz.

  • Karşınıza güvenlik kodlarının gönderileceği cep telefonunuzu gireceğiniz ekran çıkıyor. Ülke kodunu ve telefon numaranızı ayarladıktan sonra Devam botununa tıklıyorsunuz.

  • Bu noktada cep telefonunuza gönderilen doğrulama kodunu giriyorsunuz. (Verification code for Twitch: xxxx şeklinde geliyor)

  • Artık Twitch hesabınıza giriş yaparak kullanıcı bilgilerinizi yazdıktan sonra telefonunuza giren doğrulama kodunu da girmeniz gerekiyor.

Not: Twitch hesabınıza giriş yapmanız için gerekli kodu sms olarak almak zorunda değilsiniz Authy uygulamasını iOS ve Android cihazınıza indirerek kodunuza sms beklemeden anında ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR