Twitter’da Rahatsız Edici Kelimeler İçeren Tweetler Nasıl Sesize Alınır?

Twitter’da zaman zaman rahatsız edici kelimeler içeren tweetler ile karşılaşmış olabilirsiniz. Bu yazıda, rahatsız edici kelimeler içeren tweetleri nasıl sessize alabileceğinizi öğreneceksiniz.

Çoğu insan vaktinin büyük bir kısmını Twitter’da geçiriyor. Twitter’da zaman zaman rahatsız edici kelimeler içeren tweetler ile karşılaşmış olabilirsiniz. Hiçbir kullanıcı, bu tarz tweetlerin anasayfasında görünmesini istemez. Sürekli rahatsız edici kelimeler içeren tweetler atan bir hesabı engelleyebilirsiniz ancak bu tam çözüm değildir. Çünkü rahatsız edici kelimeler içeren tweetler, farklı bir hesap tarafından da atılabilir ve yine aynı şekilde bu duruma maruz kalabilirsiniz.

Twitter, bu gibi durumlarla başa çıkmak için kullanışlı bir özelliğe sahiptir. Twitter’da yer alan bu özellik, rahatsız edici kelimeler içeren tweetleri bir daha görmemenizi sağlar. Twitter’ın kelimeleri sessize alma özelliği oldukça kullanışlıdır ve uygulanması oldukça pratiktir. Hızlı bir şekilde tweetlerde görmek istemediğiniz sözcükleri ve sözcük öbeklerini sessize alabilirsiniz. Bu yazıda, rahatsız edici kelimeler içeren tweetleri nasıl sessize alabileceğinizi öğreneceksiniz.

Rahatsız Edici Kelimeler İçeren Tweetler Nasıl Sessize Alınır?

Twitter’da rahatsız edici kelimeleri içeren tweetleri sessize alabilirsiniz. Bu sayede rahatsız edici kelimeler içeren tweetleri bir daha görmezsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için yapmanız gereken tek şey sessize almak istediğiniz kelimeleri eklemektir. Twitter’da görmek istemediğiniz kelimeleri ekledikten sonra Twitter, eklediğiniz kelimeleri algıladığı zaman tweeti görmemenizi sağlar. Peki, rahatsız edici kelimeler içeren tweetler nasıl sessize alınır? Bu işlemi gerçekleştirmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

  1. Android işletim sistemine sahip akıllı telefonunuzda yüklü olan Twitter uygulamasını açın.
  2. Twitter uygulaması üzerinden “Ayarlar ve gizlilik” sayfasını açın.
  3. Ayarlar ve gizlilik sayfasında yer alan “Bildirimler” kategorisine dokunun.
  4. Bildirimler kategorisinde bulunan “Sessize alınan kelimeler” seçeneğine dokunun.
  5. Sessize alınan kelimeler sayfası üzerinden sağ alt köşede yer alan “+” butonuna dokunarak görmek istemediğiniz sözcükleri ve sözcük öbeklerini yazın. Daha sonra “Anasayfa zaman akışı” ve “Bildirimler” seçeneklerinin seçili olduğunu kontrol edin. Son olarak, süre bölümünün alt kısmında yer alan seçenekten süreyi seçin. Süre seçeneğinde “sonsuza kadar”, “24 saat sonra”, “7 gün sonra” ve “30 gün sonra” olmak üzere 4 adet süre seçeneği bulunuyor. Süreyi seçtikten sonra ekranın sağ üst kısmında yer alan “Kaydet” yazısına dokunun. Bu şekilde rahatsız edici kelimeleri sessize alabilirsiniz.

YORUMLAR