En İyi Video Birleştirme ve Bölme Programları

En iyi video birleştirme ve video bölme programları neler? İşte videolar üzerinde hızlı ve pratik bir şekilde düzenleme gerçekleştirebileceğiniz programlar!

Video birleştirme ve video bölme programları, bilgisayarınızda yer alan videolar üzerinde istediğiniz düzenlemeleri gerçekleştirmenize olanak tanır. Bu listede kullanıcılar için birbirinden başarılı programları bir arada topladık.

Özel bir video hazırlamak istiyorsanız ve elinizde birden fazla görüntü varsa, bunları nasıl bölebileceğinizi ve birleştirebileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Sizler için oluşturduğumuz listede yer alan uygulamalar, video düzenleme işlemini pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Görüntü Kalitesini Bozmayan En İyi Video İndirme Programları
YAZILIM

Görüntü Kalitesini Bozmayan En İyi Video İndirme Programları

En iyi video indirme programları nelerden oluşmaktadır? Hazırladığımız listede yer alan uygulamalar, sevdiğiniz videoları cihazınıza pratik bir şekilde kaydetmenize olanak tanır.

Video Birleştirme ve Bölme Programları Listesi

  • MP4Tools
  • InVideo
  • Format Factory
  • Avidemux
  • VSDC Free Video Editor
  • Wondershare Video Editor
  • ApowerEdit
  • Bandicut
  • Easy Video Cutter
  • VideoPad Video Editor
  • Adobe Premiere Pro
  • DaVinci Resolve
  • CyberLink PowerDirector Ultra
  • Lightworks
  • Movavi Video Editor
  • Corel VideoStudio
  • AVS Video Editor
  • Adobe Premiere Elements
  • Adobe Premiere Rush
  • Pinnacle Studio
  • HitFilm Express

Bilgisayarınızda yer alan videoları hızlı bir şekilde kesmenizi ve birleştirmenizi sağlayan yazılımlar yukarıda sıralanmıştır. Listedeki programlar hakkında daha ayrıntılı bilgiye aşağıdan erişebilirsiniz.

Create a Poll

1. MP4Tools

Listemizdeki programlar arasında en pratik kullanıma sahip olan uygulama muhtemelen MP4Tools olarak öne çıkıyor. Açık kaynak kodlu bir program olan MP4Tools ile birlikte videolarınızı dilediğiniz şekilde bölebilir ya da birleştirebilirsiniz. Ayrıca video düzenleme ve dönüştürme seçenekleri de programda yer alıyor.

2. InVideo

Android ve iOS kullanıcıları için oldukça başarılı bir video birleştirme programı olan InVideo, hızlı sonuçlarla beklentileri karşılıyor. Videoları kırpma ve yeniden boyutlandırma işlemi yaparken görüntü kalitesinde herhangi bir kayıp yaşatmıyor. 

4K çözünürlüklü videolara metin ekleme imkanı sunuyor. Bunun yanı sıra sayısız animasyon, efekt ve geçişlerle kliplere farklı bir hava katıyor. Alanında en iyiler arasında bulunan InVideo, ekstra bir programa ihtiyaç doğurmadan her türlü video düzenleme işlemi yapılmasını destekliyor. Hemen hemen her dil desteğinin olması da kullanıcı sayısını her geçen gün artırıyor.

3. Format Factory

Format Factory biraz daha karmaşık bir arayüze sahip olsa da en az MP4Tools kadar başarılı bir program olarak öne çıkıyor. Yine video birleştirme ve video bölme işlemlerinin üstesinden başarıyla gelen bu programı hemen aşağıdaki bağlantıya tıklayarak indirebilirsiniz.

Video, ses ve görsel dönüştürme işlemlerini yapabilmenize olanak tanıyan programda MP3, AVI, 3GP, MOV, MKV, AMR, MMF, M4A, MP2, ICO, TIF, TGA, PCX dahil olmak üzere çok sayıda format desteği bulunuyor.

4. Avidemux

Format Factory'nin aksine Avidemux, tıpkı MP4Tools gibi basit bir kullanıma sahip. Avidemux ile kaydettiğiniz videolarda yeniden kodlama yapılmıyor ve bu nedenle video kalitesi de değişmiyor. Ayrıca program içerisinde yer alan özellikleri kullanarak format dönüştürme de yapabiliyorsunuz.

Bilgisayarınızda çok uzun videolar varsa ve bu videoları kısaltmak istiyorsanız Avidemux’u kullanabilirsiniz. Başarılı arayüze sahip olan program sayesinde videoları çok kolay bir şekilde kesebilir ve birleştirebilirsiniz. Kesme işlemi sayesinde videonun dosya boyutunu da düşürmüş olursunuz.

5. VSDC Free Video Editor

Düşük sistem gereksinimleri sayesinde eski bilgisayarlarda bile sorunsuz bir şekilde çalışan VSDC Free Video Editor popüler video ve ses formatlarını destekler. Kolay kullanıma sahip olan programda bölme ve kesme dahil olmak üzere birçok işlemini yapabilirsiniz.

Eski bilgisayarlarda bile sorunsuz bir şekilde çalışan programı ücretsiz olarak indirebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Çeşitli efekt kategorilerinin yer aldığı programın dosya boyutu da düşük. Dolayısıyla VSDC Free Video Editor, kullanılabilir alan miktarı az olan sistemler için harika bir seçenek.

6. Wondershare Video Editor

Müzik ekleme, kesme, birleştirme, kesme, efekt ve filtre uygulama gibi işlemleri gerçekleştirebileceğiniz program, modern kullanıcı arayüzüne sahiptir. Arka planı değiştirebilme seçeneği sunan uygulama üzerinden aynı anda birden fazla videoya renk düzeltme ayarı uygulayabilirsiniz.

Dünya genelinde çok büyük bir popülerliğe sahip olan Wondershare Video Editor’da yüzlerce efekt yer alıyor. Programda ayrıca Akıllı Sahne Algılama isimli özellik mevcut. Bu özelliği kullanarak videolarınızı kolayca parçalara ayırabilirsiniz.

7. ApowerEdit

En iyi video birleştirme ve bölme programları listesinde yer alan ApowerEdit üzerinden videoları kesebilir, birleştirebilir, döndürebilir, video hızını arttırabilir veya yavaşlatabilir ve daha pek çok işlemi kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Kolay kullanımı ile dikkatleri üzerinde toplayan ApowerEdit, video düzenleme konusunda deneyimsiz kullanıcılara da hitap ediyor. Başarılı programı ücretsiz olarak indirebilir ve düzenleme işlemlerine başlayabilirsiniz.

8. Bandicut

MP4, MOV, MKV, MPEG, MPG, DAT ve daha birçok dosya formatını destekleyen Bandicut, kesme ve birleştirme dahil olmak üzere düzenleme işlemlerinin pratik bir şekilde yapılabilmesine imkân tanıyor.

Modern arayüze sahip olan programın kullanımı çok basit. Bu sayede herhangi bir zorluk yaşamadan bilgisayarınızda yer alan videolar üzerinde düzenleme işlemlerini yapabilirsiniz. Programı ücretsiz olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz

9. Easy Video Cutter

Başarılı kullanıcı arayüzüne sahip olan Easy Video Cutter sayesinde düzenleme işlemini hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Düzenleme sırasında programda bulunan medya oynatıcı üzerinden ön izleme yapabilirsiniz.

AVI, ASF, MOV, FLV ve RM formatlarına sahip olan videolar üzerinde düzenleme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Her seviyeden bilgisayar kullanıcısı tarafından çok kolay bir şekilde kullanılabilen programda düzenlediğiniz programları MP4, AVI, FLV, VMW veya MOV formatında kaydedebilirsiniz.

10. VideoPad Video Editor

VideoPad Video Editor, 60’ı aşkın video formatını destekler. Hızlı bir şekilde düzenleme yapabileceğiniz programda 50’yi aşkın efekt ve geçiş bulunuyor. Böylelikle birleştirme bölme işleminin ardından efekt ve geçiş ekleyerek videonun etkileyici bir görünüme sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

Basit bir kullanıma sahip olan program sayesinde videolarınıza çeşitli filtreler, efektler, ses dosyaları, ses efektleri, metinler, arka planlar ve çok daha fazlasını ekleyebilirsiniz. Böylece videolarınızın çok daha etkileyici bir görünüme sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

11. Adobe Premiere Pro

Video düzenleme konusunda çok başarılı bir program olan Adobe Premiere Pro üzerinden videolar üzerinde çok detaylı düzenleme yapabilirsiniz. Modern kullanıcı arayüzüne sahip olan program, ilk etapta biraz karışık gelebilir fakat bir süre sonra alışabilirsiniz.

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan program, milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılıyor. Profesyonel video hazırlamak isteyen kişilerin ilk tercihi olan Adobe Premiere Pro, zengin özellikleri ile dikkatleri üzerinde toplamayı başarıyor. Programda ayrıca çeşitli kısayollar bulunuyor. Kısayollar sayesinde bazı işlemleri pratik bir şekilde yapabilirsiniz.

12. DaVinci Resolve

DaVinci Resolve, sahip olduğu gelişmiş özellikler sayesinde profesyonel görünüme sahip videolar oluşturabilmenizi mümkün hale getirir. Popüler programda bölme ve birleştirme işlemlerinin yanı sıra sinematik görsel efektlerle hareketli grafikler de oluşturabilirsiniz.

Zengin özellikleri ile dikkat çeken program, dünya genelinde büyük bir popülerliğe sahip. Modern arayüzü ile düzenleme işlemini kolay hale getiren DaVinci Resolve adlı programı ücretsiz olarak bilgisayarınıza indirebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

13. CyberLink PowerDirector Ultra

Ultra HD ve 3 boyutlu olarak video düzenleme yeteneğine sahip olan CyberLink PowerDirector Ultra, Dolby Digital ve DTS 5.1 surround teknolojilerini destekler. Video birleştirme ve bölme programları listesinin on ikinci sırasında yer alan programda 300'den fazla araç ve 100'den fazla efektin yer alıyor.

Çok sayıda kullanıcı tarafından oldukça beğenilen bir program olan CyberLink PowerDirector Ultra, basit kullanımı sayesinde düzenleme işlemlerinin pratik bir şekilde gerçekleştirilmesine imkân tanıyor. 4K çözünürlüğünü destekleyen programda ayrıca Dolby Digital ve DTS 5.1 surround desteği de mevcut.

14. Lightworks

Sezgisel kontroller ve gelişmiş gerçek zamanlı efektleri ile dikkat çeken Lightworks, güçlü video düzenleme programıdır. Dosya formatlarının büyük bir kısmını destekleyen programı ücretsiz olarak indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki farklı sürüme sahip olan Lightworks isimli programın ücretsiz sürümünde yalnızca 720p çözünürlüğünde dışa aktarma seçeneği mevcut. Ücretsiz versiyonda ayrıca kaydettiğiniz videolarda filigran yer almaz. Başarılı programda bulut depolama erişimi de bulunuyor.

15. Movavi Video Editor

Movavi Video Editor programının video kesme aracı sayesinde videolarınızın belirli bölümlerini keserek kısaltabilir, birleştirme aracı sayesinde birden fazla videoyu birleştirerek tek video haline getirebilirsiniz. Modern arayüzüne sahip olan programın kullanımı oldukça kolaydır.

Programda düzenleme araçlarının yanı sıra bazı ek özellikler yer alıyor. Bu özellikler arasında video ve ses kaydı bulunuyor. Video kaydı özelliği sayesinde web kamerasını kullanarak video kaydedebilirsiniz. Ses kaydı özelliği ise mikrofon aracılığı ile ses kaydedilmesine imkân tanıyor.

16. Corel VideoStudio

Profesyonel video düzenleyici programı Corel VideoStudio, gelişmiş özellikleri ve başarılı kullanıcı arayüzü ile birlikte geliyor. Kapsamlı özelliklere sahip olan progrma, kullanıcıların etkileyici görünüme sahip videolar oluşturabilmesine olanak tanıyor.

Program üzerinden düzenleme işlemi ilk başta biraz karışık gelebilir fakat bir süre sonra alışırsınız. Kullanıma alıştıktan sonra video düzenleme işlemleri çok daha pratik bir hâl alır. Gelişmiş efekt ve filtrelerin de yer aldığı Corel VideoStudio, HD ve 4K desteğine sahip.

17. AVS Video Editor

AVI, VOB, MP4, DVD, WMV, 3GP, MOV, MKV ve H.263/H.264 dahil olmak birçok formatı destekleyen AVS Video Editor üzerinden videolarınızı kesebilir, birleştirebilir ve daha pek çok işlemi yapabilirsiniz. Program ayrıca düzenlediğiniz videoları 2K ve 4K gibi çeşitli çözünürlüklerde dışa aktarmanıza olanak tanır.

Sahip olduğu yüzlerce efekt ile dikkat çeken program, çeşitli düzenleme işlemlerini yapabilmenizi mümkün hale getirir. Programın kullanımı çok basit olduğundan ötürü söz konusu işlemleri pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

18. Adobe Premiere Elements

Adobe Premiere Elements, bilgisayar kullanıcılarının çok pratik bir şekilde video düzenleyebilmesine olanak tanıyan bir program. Çok sayıda özelliğine sahip olan programda oldukça başarılı bir kullanıcı arayüzü bulunuyor.

Çok basit bir kullanıma sahip olan video düzenleme programı, daha önce düzenleme konusunda deneyimi olmayan kullanıcılara da hitap ediyor. Program sayesinde videolarınızın etkileyici görünmesini sağlayabilirsiniz.

19. Adobe Premiere Rush

Adobe tarafından geliştirilen Adobe Premiere Rush çok başarılı bir video düzenleme programı. Dünya çapında çok büyük bir popülerliğe sahip olan programın kullanımı tıpkı Adobe Premiere Elements gibi oldukça kolay.

Modern bir arayüze sahip olan Adobe Premiere Rush, sahip olduğu araçlar sayesinde videoların etkileyici görünmesini mümkün hale getiriyor. Program üzerinden düzenleme işlemini çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

20. Pinnacle Studio

Çok basit bir kullanıma sahip olan Pinnacle Studio, video düzenleme konusunda daha önce deneyimi olmayan kullanıcılara hitap ediyor. Harika videolar oluşturabilmenize imkân tanıyan programda çok sayıda efekt ve şablon gibi ögeler yer alıyor.

Zengin özelliklerin yer aldığı programda hareket izleme, çoklu kamera düzenleme, keyframe kontrolü gibi pek çok işlev bulunuyor. Programı belirli bir ücret karşılığında satın alabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

21. HitFilm Express

Ücretsiz olarak sunulan video düzenleme programı HitFilm Express, videolarınızı oldukça etkileyici hale getirmenize imkân tanır. Kapsamlı özelliklere sahip olan programı herhangi bir donma ve kasma problemi yaşamadan kullanabilmek için güçlü donanım bileşenlerine sahip olmanız gerekiyor.

Gelişmiş düzenleme araçlarının yer aldığı programı ücretsiz olarak bilgisayarınıza indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. İlk etapta bazı zorluklar yaşayabilirsiniz fakat kullandıkça arayüze alışırsınız. Böylelikle bir süre sonra çok daha kolay bir şekilde düzenleme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Bu listemizde en iyi video birleştirme ve video bölme programları ile karşınızdaydık. Peki, siz yukarıda yer alan yazılımlar arasından hangisini beğendiniz? Bu konu ile ilgili görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

En İyi Ücretsiz Video Hızlandırma Programları
İNTERNET

En İyi Ücretsiz Video Hızlandırma Programları

Video çektiğimiz zaman veya herhangi bir videoyu Instagram ya da diğer platformlarda paylaşmak için kullanıcılara bir dakikalık süre verilmekte.

YORUMLAR