Yapay Zeka Alışveriş Alışkanlıklarını Nasıl Değiştirecek?

Günümüzün teknoloji anlamında en trend başlıklarından biri olan yapay zeka alışveriş alışkanlıklarını nasıl değiştirecek?

Yapay Zeka Alışveriş Alışkanlıklarını Nasıl Değiştirecek?

Alışveriş sırasında müşterlerin vücutlarına, bütçelerine ve stillerine uygun kıyafetlerin bulunmasına yardımcı olmak için pek çok şirket yapay zeka çalışmalarını hızlandırdı. Çünkü bu teknoloji, çok sayıda şirketin elinde bulunan verileri zengin ve uygulanabilir bilgilere dönüştürüyor. Bu sayede yöneticiler daha akıllıca hamleler yapabiliyorlar. Peki günümüzün teknoloji anlamında en trend başlıklarından biri olan yapay zeka alışveriş alışkanlıklarını nasıl değiştirecek?

Yapay zeka perakende şirketleri için stratejik bir hale geldi. Alışveriş yapan insanlara daha iyi hizmet verebilmek için şirketler, yapay zekayı bir istihbarat aracı olarak kullanmaya başladı. (İstihbarat derken yanlış anlaşılmasın, kullanıcıları tanıma bağlamında kolaylık anlamını taşıyor.)

yapay-zeka-alisveris-aliskanliklari1

Bu durum milyarlarca kullanıcıyı ilgilendirdiğinden alışveriş alışkanlıklarının da giderek değişmesini sağlayacak. Diğer yandan perakendeciler, satışlarının daha üst seviyede olması için her unsuru "mükemmel" yapmak zorunda kalacaklar.  Bu bağlamda, yöneticilerin yapay zeka teknolojilerini bugünün pazarında nasıl kullanacaklarını öğrenmeleri gerekiyor.

Ayrıca günümüz perakendecileri ve markaları veri içinde yüzüyor. Bu verilerin açılımını yapmak ise çok zor. Yapay zeka, işte bu verilerin bolluğunu göz önüne alırsak ucuz ve hızlı bir çözüm sunuyor. Buna karmaşık veri analizlerini basitleştirmekte dahil. Şirketler performansı ve müşteri hizmetlerini iyileştirmek için yapay zekayı benimseyerek maliyetleri düşürmeyi de amaçlıyor.

yapay-zeka-alisveris-aliskanliklari2

Algısal teknolojileri kullanan markalar, bireylerin alışveriş yaptığı andaki stilini tahmin etmede daha fazla hassasiyet elde edebiliyorlar. Kısacası, artan yapay zeka deneyimi= daha fazla satış + daha az maliyet + daha iyi stoklama

Bu avantajlar düşünüldüğünde, önümüzdeki üç yıl içinde gelirini artırmak isteyen şirketlerin yapay zeka uygulamalarına geçmeleri faydalı olacaktır. Bunun yanında veri analizlerini bireysel müşteri seviyesine indirmekte müşteri deneyimini artıracağından bu fırsatı kaçırmamak gerekiyor. 

İnternetten Güvenli Alışveriş Nasıl Yapılır?
TEKNOLOJİ

İnternetten Güvenli Alışveriş Nasıl Yapılır?

Günümüzde internetten alışveriş hemen hemen hepimizin bir kere de olsa gerçekleştirdiği, beğendiği ürünü veya hizmeti bu yolla temin ettiği bir yöntem.

Şimdi gelelim yapay zekanın alışveriş alışkanlıklarımızı nasıl değiştireceğine: 

Yapay Zeka Alışveriş Alışkanlıklarımızı Nasıl Etkileyecek?

  • Daha Hızlı Alışveriş
  • Daha Kişisel Ürün Önerileri
  • Sosyal Medya Kanalları Aracılığıyla Satış
  • Doğru Fiyatlandırma
  • Trendleri Daha Kolay Takip Edebilme

Verimliliğinizi Artıracak Yapay Zeka Araçları
Yapay Zeka

Verimliliğinizi Artıracak Yapay Zeka Araçları

İş dünyasında kullanılan yapay zekâ araçlarının sayısı gün geçtikçe artıyor. Önemli ölçüde zaman ve iş gücü tasarrufu elde etmenizi sağlayacak yapay zekâ araçları verimlilik ve üretkenliği olumlu yönde etkiliyor.

1- Daha Hızlı Alışveriş

Yapay zeka odaklı görsel aramalar, alışveriş yapan kişilerin istediği ürünleri hızlı bir şekilde bulmasına yardımcı olacak. Bu sayede insanlar daha hızlı alışveriş yapma fırsatını yakalayacaklar. 

2- Daha Kişisel Ürün Önerileri

Yapay zeka sayesinde markalar, müşterilerin ürün tercihleri hakkında daha fazla bilgi toplayabilecekler. Bu da tercih edebileceğimiz ürünleri daha kolay bulmamızı sağlayacak. Kişiselleştirilmiş stil önerileri her müşterinin hoşuna gidecektir.

Yapay Zekanın İnceliklerinden Yararlanın: 5 İpucu
Yapay Zeka

Yapay Zekanın İnceliklerinden Yararlanın: 5 İpucu

Yapay zekâ sayesinde hem günlük hayatta hem de iş hayatında küçük ipuçlarından yararlanarak kendiniz için büyük faydalar sağlayabilirsiniz.

3- Sosyal Medya Kanalları Aracılığıyla Satış

Sosyal medya platformlarında fotoğrafını gördüğünüz ve ben de almak istiyorum dediğiniz ürünler oldu mu? Geliştirilen yapay zeka algoritmaları, sosyal medya kanalları aracılığıyla o ürünleri nerelerden alabileceğimizi gösterebilir. 

4- Doğru Fiyatlandırma

Bu madde daha çok şirketlerle alakalı. Yapay zeka ve makine öğrenimi bir araya geldiğinde şirketler arasında rekabetçi bir fiyatlandırma stratejisi başlayacak. Pek çok unsurun bir araya getirilmesiyle elde edilen veriler, fiyatların optimize edilmesine ve müştere "indirim" olarak dönmesine yardımcı olacak.

5- Trendleri Daha Kolay Takip Edebilme

Yapay zeka sayesinde milyonlarca ürün arasından trendler daha kolay takip edilebilecek. Modanın geleceğinde bu trendler önemli bir unsur olacak. 

ChatGPT'den Bugüne: Yapay Zeka Araçlarına Yaptırabileceğiniz Her Şey
Yapay Zeka

ChatGPT'den Bugüne: Yapay Zeka Araçlarına Yaptırabileceğiniz Her Şey

Yapay zekâ furyasını başlatan ilk uygulama şüphesiz ChatGPT oldu. 7’den 70’e herkesin deneyimleyebildiği bir yapay zekâ aracı olması hem ChatGPT’nin hem de bu teknolojinin ne kadar erişilebilir, kullanılabilir ve yararlı olduğunu gözler önüne serdi.

Yapay zekanın alışveriş alışkanlıklarımızı nasıl değiştireceği ile alakalı paylaşacaklarımız bu kadardı. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Sizler bu durumdan memnun musunuz? Eski usul alışverişi mi seviyorsunuz yoksa internet üzerinden mi sipariş veriyorsunuz? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR