YouTube Videolarında Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Bu rehberimizde Firefox tarayıcısı üzerinden YouTube videolarından ekran görüntüsü nasıl alınır? anlatıyoruz.

YouTube Videolarında Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Ekran görüntüsü alma araçları, çeşitli ihtiyaç anlarında işimizi kolaylaştırabiliyor. Hem masaüstünde hem de web sitelerinde ekran görüntüsü almak için onlarca farklı araç bulabilirsiniz. YouTube videolarında özel bir ekran görüntüsü almanız gerekiyorsa, diğer araçların yapamadığı kadar iyi bir şekilde bunu yapabilecek bir yöntemden sizlere bahsedeceğiz. Bu rehberimizde, YouTube’da videolarında ekran görüntüsü nasıl alınır? Gelin birlikte inceleyelim.

YouTube Screenshot Button Yükleme

YouTube videolarında ekran görüntüsü alırken kullanabileceğiniz araç, Mozilla Firefox tarayıcısında çalışan YouTube Screenshot Button adlı eklenti. Buradaki bağlantıya tıklayarak indirebileceğiniz eklentiyi, Add to Firefox & Firefox'a Ekle butonuyla tarayıcınıza ekleyebilirsiniz.

youtube screenshot butonu

Eklenti kurulumunu tamamladıktan sonra tarayıcınızı yeniden başlatmanızda fayda var. Bu adımdan sonra, YouTube’da ekran görüntüsü almak istediğiniz bir videoyu oynatabilirsiniz. Yukarıdaki ekran görüntüsünde de göreceğiniz üzere, oynatma kontrollerinin olduğu panele Screenshot adlı yeni bir buton ekleniyor.

ekran görüntüsünü kaydetme

Ekran görüntüsü almak istediğiniz ana geldiğinizde Screenshot butonuna tıkladığınızda, ilgili anın görüntüsünü direkt olarak bilgisayarınıza indirebiliyorsunuz.

youtube kaydedilen ekran görüntüsü

Ayrıca, ekran görüntüsünün dosya adına baktığınızda videonun adı ve görüntünün alındığı süreyi de görebilirsiniz.

Videolarınızı YouTube için Nasıl Düzenlemelisiniz?
SOSYAL MEDYA

Videolarınızı YouTube için Nasıl Düzenlemelisiniz?

YouTube videosu hazırlarken hangi hususlara dikkat etmek gerekiyor? Bu yazıda dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından gün içerisinde yoğun bir şekilde kullanılan platform için video oluştururken nelere dikkat etmeniz gerektiğini açıkladık.


YouTube Reklamlardan Ne Kadar Kazanıyor, Kime Ne Kazandırıyor? İşte Rakamlarla YouTube
SOSYAL MEDYA

YouTube Reklamlardan Ne Kadar Kazanıyor, Kime Ne Kazandırıyor? İşte Rakamlarla YouTube

YouTube popüler kültüre tüm imkanlarıyla hizmet vermeye devam ederken, bir taraftan reklam potansiyelini de artırarak reklam verenler ve kanal sahipleri için çok önemli bir gelir modeli oluşturuyor.

YORUMLAR