WhatsApp'ta Adidas Dolandırıcılığı: Bu Tuzağa Düşmeyin!

WhatsApp'ta Adidas dolandırıcılığı tehlike saçıyor. WhatsApp Messenger üzerinden gelen mesajlar, kişisel bilgilerinizi ele geçirebilir. İşte tüm ayrıntılar!

WhatsApp'ta Adidas dolandırıcılığı ortaya çıktı. Dolandırıcılar, yeni yöntemler uygulayarak insanları kandırmaya çalışıyor. Peki, dolandırıcılıklara karşı korunmak için neler yapılmadı? Siber güvenlik firması Bitdefender’ın Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, yeni dolandırıcılık yöntemine ilişkin oldukça önemli açıklamarda bulundu. Akkoyunlu tarafından yapılan açıklamaya ilişkin tüm detaylar haberimizde.

WhatsApp'taki Adidas Dolandırıcılığı Nedir?

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne sayılı günler kala dolandırıcılar, vatandaşları kandırmayı hedefleyen yeni bir dolandırıcılık yöntemi geliştirdi. Her özel gün öncesinde benzer dolandırıcılık yöntemleri ile sık sık karşılaşılıyor. Kullanıcıların gerçek olamayacak kadar cazip teklifler sunan mesajları kesinlikle dikkate almaması gerekiyor.

Habertürk'teki habere göre dünyanın en popüler anlık mesajlaşma platformu WhatsApp Messenger'da kullanıcılara "Adidas Kadınlar Günü hediyesi! Adidas 1 milyon çift ayakkabı veriyor" başlıklı mesaj gönderilmeye başlandı. Kullanıcılara gönderilen mesajda bir adet "adidasshoe(nokta)buzz" kelimelerinin yer aldığı bağlantı da yer alıyor.

Bir milyon çift ayakkabı hediye edildiğini belirten mesajdaki bağlantıya tıklandığında aynı mesaj, kişi listesindeki diğer kullanıcılara da gönderiliyor. Bağlantıya tıklandığında mesajın daha fazla kişiye gönderilmesi, mesajın virüs gibi yayılmasına olanak tanıyor. Tehlikenin diğer bir boyutu ise bağlantıya tıklayan kullanıcının kişisel bilgileri, dolandırıcıların eline geçmesi.

Siber güvenlik firması Bitdefender’ın Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, konuya ilişkin oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Akkoyunlu, söz konusu WhatsApp Messenger mesajındaki bağlantıya kesinlikle tıklanmaması gerektiğinin altını çizdi. Adidas firmasının böyle bir kampanyasının olmadığını söyleyen Bitdefender Türkiye Operasyon Direktörü Akkoyunlu kullanıcıları uyardı.

Akkoyunlu, kişisel bilgilerin kötü niyetli insanların eline geçmemesi için benzer dolandırıcılık yöntemlerine karşı kullanıcıları uyardı ve şu önerilerde bulundu:

  • Bir mesaj içeriğinde resmi logoların olması o mesajın gerçekten o kurumdan geldiği anlamına gelmez.
  • WhatsApp mesajı sizden yalnızca iletideki linke tıklamayı istese bile tıklamayın. Teklif gerçek olamayacak kadar iyiyse ve size sunduğu ödül gösterdiğiniz çabadan oldukça büyükse, kesinlikle bir oltalama mesajıdır.
  • Kampanya ve hediye gibi bir mesaj içeriği gördüğünüzde bilgileri, şirketin kendi web sitesine girerek kontrol edin.
  • Bu tür saldırılardan korunmak istiyorsanız, tüm cihazlarınızda sizi kimlik avı, dolandırıcılığı ve kötü amaçlı yazılımlardan koruyabilecek mobil bir güvenlik çözümü kullanın.

Dijital Para Dolandırıcılığı ile Milyonlarca Liralık Vurgun!
GÜVENLİK

Dijital Para Dolandırıcılığı ile Milyonlarca Liralık Vurgun!

Dijital para dolandırıcılığı ile çok sayıda insanı dolandırarak milyonlarca lira haksız kazanç elde ettiler. Kötü niyetli kişiler, dijital para üretimi yaparak yüksek kazanç elde etme vaadi ile vatandaşları kandırdı.

YORUMLAR