Android İçin En İyi 10 Point-and-Click Oyun

Point-and-click tarzı oyunlar, neredeyse bilgisayarlar hayatımıza girdiği zamandan beri bizimle birlikte. Bu tarz oyunların en önemli özelliği ise tek yapmanız gerekenin tıklamak olması.

Android İçin En İyi 10 Point-and-Click Oyun

Point-and-click tarzı oyunlar, neredeyse bilgisayarlar hayatımıza girdiği zamandan beri bizimle birlikte. Bu tarz oyunların en önemli özelliği ise tek yapmanız gerekenin tıklamak olması.

Point-and-click tarzı oyunlar macera kategorisine giriyor desek doğru olur sanırım. Bu oyunlar genellikle keşfetme, karakterlerle konuşma, çeşitli eşyalar toplama  üzerine kurulu oluyor. Genellikle de bir hikaye anlatımını, bulmaca çözme ile birleştirdiği için çok eğlenceli oyunlar ortaya çıkıyor.

Özellikle doksanlı yıllarda bu tür oyunlar çok popüler olsa da son zamanlarda geçmişe dönme isteği duyan, retro meraklısı olan ve puzzle türü oyunlar sevenlerin en çok tercih ettikleri oyunlar arasındalar. Bir point-and-click oyun hastası olarak benim de en çok sevdiğim kategorilerden birisi olduğunu söyleyebilirim.

Dokunmatik ekranlar, bu tarz oyunların oynanmasına çok daha fazla olanak tanıdığı için mobil cihazlarda da yükselişe geçtiler. Biz de bugün sizler için Android cihazlarınızda oynayabileceğiniz en iyi 10 point-and-click oyunu inceledik.

Botanicula

Amanita Design'in iki adet point-and-click tarzında başyapıtı var ve bunlardan ilki Botanicula. Botanicula bugüne kadar oynadığım en iyi point-and-click oyunlardan birisi diyebilirim.

Oyunda ormanda yaşayan 5 arkadaşın macerasına ortak oluyorsunuz. Amacınız bu beş arkadaşın çıktıkları yolculukta evleri olan ağacın son tohumunu korumalarına yardımcı olmak. Muhteşem grafikleri ve rahatlatıcı müzikleri de cabası.

Oyunda 150'den fazla detaylı bir şekilde tasarlanmış mekan bulunuyor. Bununla birlikte yüzlerce esprili animasyon, komedi dolu sahne de oyunda sizleri bekliyor.

Broken Sword: Director's Cut

Broken Sword orijinalinde bir bilgisayar oyunu olmakla birlikte sonradan mobil cihazlarımıza giren ve çok beğenilen oyunlardan bir tanesi. Bilgisayardakinin aynısı olmasa da bir o kadar eğlenceli olduğunu söyleyebilirim.

Bu oyunda da  Fransız bir kadın ile Amerikan bir erkekle oynayarak bir seri katilin işlediği korkunç cinayetleri çözmeye çalışıyorsunuz. Bu amaçla pek çok bulmaca çözerek ilerlemeniz gerekiyor.

Ayrıca oyunun grafikleri de çok başarılı. Paris'te geçtiği için zaten baştan kazandığını söylersek yanlış olmaz sanıyorum. Dedektiflik alanında bir point-and-click oyunu olan Broken Sword'u denemelisiniz.

Devil's Attorney

Devil's Attorney de bir diğer point-and-click oyunlardan birisi. Stratejik oyun tipiyle dikkat çeken oyunda bir avukatı canlandırıyor ve  müvekkillerimizi kurtarmaya çalışıyorsunuz.

Oyunda 58 farklı bölüm var ve bütün bölümler farklı, eğlenceli ve akıcı bir hikayeyle ilerliyor bu yüzden de hiç sıkıcı hale gelmeden oyunu oynayabiliyorsunuz.

Oyunda duruşmalar haricinde dışarıda da araştırmalar yapabiliyor, delliller toplayabiliyor ve delilleri mahkemede kullanabiliyorsunuz. Ayrıca oyunda 3 farklı zorluk seviyesi olduğu için herkese hitap ediyor.

Drawn: The Painted Tower

Drawn, benim bugüne kadar oynadığım en başarılı point-and-click oyun serilerinden bir tanesi diyebilirim. Bilgisayarlar için geliştirilmiş olan seride 3 oyun var fakat şimdilik yalnızca ilki mobil cihazlara geldi.

Başarılı oyunların yapımcısı Big Fish tarafından geliştirilmiş olan oyunda Iris adlı bir prensesi kurtarmaya çalışıyorsunuz. Fakat bu prensesin çok özel bir yeteneği var ve bu da size oyun boyunca yardım ediyor.

Oyun gerçekten etkileyici grafikleri, gerçekçi sesleri ve etkileyici müzikleri ile dikkat çekiyor. Ayrıca takıldığınızda ipucu alabiliyor veya bulmacayı tamamen geçebiliyorsunuz.

Hamlet

Yine ilk önce bilgisayarlar için geliştirilmiş ve daha sonra mobil cihazlarımıza adım atmış olan oyunlardan bir diğeri de Hamlet. Hamlet oyun yapısı sebebiyle biraz Machinarium'u andırıyor diyebilirim.

Sevimli grafiklere sahip olan oyunda amacınız sevgilisi Ophelia kaçırılan Hamlet'e yardım ederek onu kötü adamların elinden kurtarmak. Bunun için pek çok farklı bulmaca sizi bekliyor.

Oyun komik ve mizahi senaryosu ile dikkat çekiyor diyebilirim. Ayrıca oyunda 25 level var ve bölüm sonu canavarları da oyuna farklılık katmış.

Kaptain Brawe

Bir diğer point-and-click tarzındaki macera oyunumuz da Kaptain Brawe. Yine mizahi tarzıyla dikkat çeken oyunda gerçek bir uzay polisi olabiliyor ve maceralara atılabiliyorsunuz.

Oyunda farklı görevler sizi bekliyor ve bu görevleri tamamlamak için bulmacaları çözmeniz gerekiyor. Oyunun grafikleri de gayet etkileyici.

Oyunun 4 farklı ayarı, 40'dan fazla mekan, 3 farklı karakter ve 2 oyun modu bulunuyor.

Machinarium

Machinarium bence point-and-click oyunlar arasında bugüne kadar yapılmış en iyi oyun diyebilirim. Zaten bu alanda öncü oyunlardan birisi olan Machinarium kazandığı pek çok ödülle kendini kanıtlamış durumda.

Önce bilgisayarlarıma çıkan sonra da mobil cihazlarımıza gelen Machinarium inanılmaz sevimli karakterleri, etkileyici hikayesi, farklı grafikleri ve hepsinden öte eğlenceli oyun yapısı ile dikkat çekiyor.

Steam punk diyebileceğimiz bir tarzda olan oyunda bir robota kız arkadaşını bulmasında ve kurtarmasında yardımcı oluyorsunuz. Bulmacalar zaman zaman gerçekten zorlayıcı olabiliyor.

The Room 1 & 2

The Room serisi de yine çok başarılı mobil oyunlardan birisi. Odadan kaçma kategorisine de girebilecek olan oyun, point-and-click türünün de başarılı temsilcilerinden diyebilirim.

İlkiyle büyük başarı yakalmış ve yılın oyunu ödülleri kazanmış olan oyunun ikincisi de en az ilki kadar başarılı. Korku ve gerilim dolu bir maceraya çıkacağınız oyunun ilkini oynamadan ikincisini oynamanızı tavsiye etmiyorum.

Zorlayıcı bulmacalara sahip olan oyun ile hem beyninizi çalıştıracak hem de eğleneceksiniz. Oyun grafiklerinden kontrollerine kadar her yönüyle çok başarılı diyebilirim.

The Silent Age

Bir diğer point-and-click oyunu olan The Silent Age de yine farklı ve benzersiz oyunlardan diyebilirim. Zeka, bulmaca ve macera öğelerini tek bir oyunda toplayan bir oyun arıyorsanız, bu o oyun olabilir.

The Silent Age'da 1970'li yıllarda yaşayan bir adamı kontrol ediyorsunuz. Zamanda yolculuk temalı bir oyun olan The Silent Age, türünün başarılı temsilcilerinden birisi.

Etkileyici grafikleri ve gizemli hikayesi ile dikkat çeken oyunu da denemelisiniz.

Tiny Thief

Tiny Thief de bir diğer başarılı point-and-click macera oyunu. Pek çok başarılı oyuna imza atmış olan Rovio firması tarafından geliştirilen oyun zekanızı çalıştıracak ve beyninizi zorlayacak.

Oyunda küçük bir hırsızı canlandırıyorsunuz. Fakat Robin Hood gibi bir karakter olan hırsızımız açgözlülük ve adaletsizliğe karşı çıkıyor ve böylece hırsız olmaya karar veriyor. Siz de ona yardımcı oluyorsunuz.

Hoş grafikleri ve görsel efektleri ile dikkat çeken oyun mizahi yapısı ile de sizi kendine çekiyor. Ayrıca zorlayıcı pek çok bulmaca da oyunda sizleri bekliyor.

YORUMLAR