Android Kilit Ekranınızı Nasıl Özelleştirebilirsiniz?

Android cihazınızın kilit ekranını kendinize uygun bir şekilde kişiselleştirmeyi unutmayın!

Android Kilit Ekranınızı Nasıl Özelleştirebilirsiniz?

Android akıllı telefonlarımız ve tabletlerimizde yer alan kilit ekranlarının genellikle biraz fazla standart olmaları ve üreticilerin sınırlamalarına sahip olmaları maalesef pek çok kullanıcının bu ekrandan yeterince faydalanamamalarına neden oluyor. Halbuki herhangi bir şekilde root yetkisi gerekmeden kullanılabilen uygulamalar ve çeşitli sisteme entegre ayarlar sayesinde Android kilit ekranını özelleştirmek ve onu en fazla miktarda bilgi edinebileceğimiz bir hale sokmak mümkün. Sizler için bu yollara biraz değinmeye ve Android’inizi sizin için daha keyifli bir hale getirmeye çalışacağız.

Kilit Ekranından En Fazla Bilgiyi Elde Edin

Android kilit ekranınızın varsayılan halinde bile aslında üretkenliğiniz için çok sayıda araç mevcut. Ekranda yer alan ikonları tutup ekranın ortasına sürükleyerek direkt olarak o uygulamayı açabiliyor, böylece kilit açmakla uğraşmadan hemen kullanmak istediğiniz aracı elde edebiliyorsunuz. Bu uygulamaların ikonlarının üzerine uzun süre basarak onları değiştirmeniz de mümkün.

Her ne kadar her üretici uygulamasa da bazı Android cihazların kilit ekranlarını birden fazla sayfa haline getirmek veya ekran üzerinde parmağınızı tutarak widgetlar eklemek de mümkün. Bu konuda belli bir standart olmadığı için kilit ekranıyla biraz oynayarak neler yapabildiğini keşfetmeyi unutmayın.

Elbette üçüncü parti uygulamalar da kilit ekranlarını daha iyi bir hale getirmek için kullanılabiliyorlar. Aşağıdaki kilit ekranı uygulamalarının incelemelerine göz atarak işinize yarayabilecek bir tanesini seçebilirsiniz.

Daha Güzel Görünen Bir Kilit Ekranı Mümkün

Android cihazınızın Ayarlar menüsünün altında bulunan kişiselleştirme seçenekleri içerisinde hem ana ekran hem de kilit ekranı için ayrı ayrı arkaplan resimlerinin seçilebildiğini belirtelim. Böylece telefonunuzu daha iyi bir şekilde özelleştirerek hep aynı resmi görmekten kurtulma şansınız var. Ancak varolan bu tek seçenek sizin için yeterli olmayacaksa aşağıdaki uygulamaları kullanarak da kilit ekranınız için daha güzel görünecek seçenekler yaratabilirsiniz.

Kilit Ekranınızı İzinsiz Ziyaretçilerden Koruyun

Kilit ekranı için sunulan güvenlik seçenekleri, Android’in kendi başına oldukça iyi bir şekilde uygulayabildiği seçenekler arasında yer alıyor. Ayarlar uygulamasının içerisinden güvenlik bölümüne gelerek uygulayabileceğiniz çeşitli seçenekler size yeteri kadar opsiyon sunacaktır. Ancak biraz daha fazlasını isteyenler aşağıdaki bağlantıyı kullanarak Locker Master uygulamasını da kullanabilirler.

Bu konuda kullanılabilecek bir diğer uygulama ise Semper uygulaması ancak Semper tam olarak bir güvenlik uygulaması değil. Bir bilgi yarışması uygulaması olan Semper, kilit ekranınızı açmak için doğru cevaplar vermenizi bekliyor.

Launcher Uygulamaları da İşe Yarayabilir

Bu kilit ekranına yönelik uygulamaların yanında, pek çok launcher uygulamasının da kilit ekranını da içerisine dahil ettiğini ve böylece daha etkili bir kilit ekranı sunabildiğini belirtmek gerek. En popüler launcher uygulamalarına aşağıdaki bağlantılardan göz atabilirsiniz.

Android mobil cihazların her yeni Android sürümüyle birlikte daha fazla özelliğe kavuştuğunu ve bu özelliklerin bazılarının kilit ekranı üzerinde olduğunu da aklınızdan çıkarmayın. Belki de aradığınız özellik bir sonraki güncellemede sizi bulacaktır.

YORUMLAR