Daha İyi Bir Instagram Deneyimi İçin Android Uygulamaları

Fotoğraf çekmeyi kim sevmez ki? Eskiden fotoğraf çekmek çok daha profesyonel uğraşlar gerektirirken artık teknoloji sayesinde herkesin elinde bir kamera var. Akıllı telefonların kameraları bile artık neredeyse bir profesyonel makinayla yarışır durumdalar.

Daha İyi Bir Instagram Deneyimi İçin Android Uygulamaları

Fotoğraf çekmeyi kim sevmez ki? Eskiden fotoğraf çekmek çok daha profesyonel uğraşlar gerektirirken artık teknoloji sayesinde herkesin elinde bir kamera var. Akıllı telefonların kameraları bile artık neredeyse bir profesyonel makinayla yarışır durumdalar. Hal böyle olunca akıllı telefonlar için fotoğraf düzenleme uygulamaları da hızla yayılmaya ve birbirleriyle yarışmaya başladılar. Fakat bunlar arasında parlayan bir tanesi var: Instagram.

Instagram, son yılların en hızlı yükselen ve en popüler olmayı başarmış fotoğraf ve video odaklı sosyal medya platformlarından bir tanesi. Facebook ve Twitter'dan sonra insanların gönüllerinde ve akıllı telefonlarında kalıcı bir yer edinmeyi başarmış olan Instagram'ın kullanıcı sayısı, size inanılmaz gibi gelebilir ama,150 milyonu geçti. Eskiden sadece fotoğraf paylaşabildiğiniz Instagram'da artık video paylaşma seçeneği de var. Dolayısıyla hedef kitlesi de genişlemiş durumda.

Fakat bildiğiniz gibi Instagram'ın bazı kısıtlamaları var. Örneğin Twitter'daki gibi bir repost özelliği bulunmamakta. İşte bu tür kısıtlamaları aşmak için Instagram'la birlikte kullanabileceğiniz pek çok uygulama geliştirildi.

Bugün bizler de sizin için bu yardımcı Instagram uygulamalarını derledik. Listemizdeki bu uygulamalar ile Instagram'ı çok daha etkili bir şekilde kullanabilir ve ondan en üst seviye keyif alabilirsiniz.

Aviary

Listemizdeki ilk uygulamamız bir fotoğraf düzenleme uygulaması. Her ne kadar Instagram içerisinde bazı filtreler bulunsa da bunlar zaman zaman size yeterli gelmeyebilir. Bu yüzden çok daha kapsamlı bir fotoğraf düzenleme uygulaması arıyor olabilirsiniz.

Aviary, tam da aradığınız şey. İçerisindeki pek çok düzenleme seçeneği ve filte ile fotoğraflarınızı çok daha profesyonel bir görünüme sokabilirsiniz. Uygulama içerisindeki özelliklerden bazılarını; çerçeve, filtreler, efektler, renk dengesi ayarlama, HDR yapma, kesme, çevirme, parlaklık, kontrast ayarlama, yazı ekleme olarak sayabiliriz.

Uygulamanın bu kadar özelliğe rağmen ücretsiz olması ise bir diğer artısı. Bence şu an market üzerindeki en iyi fotoğraf düzenleme uygulaması ve sizin de indirip denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

IgNo

Instagram'ın kısıtlamalarından bir tanesi de bildiriler konusunda zayıf kalması diyebilirim. Bir yorum veya beğeni, veya başka bildiriler geldiğinde telefonunuzun üst çubuğunda görebiliyorsunuz fakat bildiri bundan ibaret.

Bu yüzden, özellikle Instagram'ı daha profesyonel olarak kullanıyorsanız, örneğin blogunuz varsa ve gelen her bildiriden haberdar olmak istiyorsanız ek bir uygulama kullanmanız gerekmekte. IgNo da bu amaçla geliştirilmiş.

Bu uygulama ile Instagram bildirilerinizi istediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz. Bildirilere istediğiniz zil sesini atayabilir, titremeye ayarlayabilir, ekranın ışığının yanmasını ayarlayabilir ve bildiri ışığının yanıp sönmesini seçebilirsiniz.

InstaCollage

Instagram'da bulunmayan özelliklerden bir tanesi de fotoğraflarınızı birleştirip, üzerlerinde düzenleme yapıp bu şekilde kolajlar oluşturma özelliği. Bu yüzden de yardımcı bir uygulama kullanmanız gerekiyor.

InstaCollage tam da bu iş için geliştirilmiş, fotoğraflarınızla kolajlar yaratbileceğiniz ve bunları sosyal medya üzerinden paylaşabileceğiniz, üstelik bütün bunları ücretsiz olarak yapabileceğiniz çok kullanışlı bir uygulama.

Tek bir tıkla yeni fotoğraf ekleyebilir, aynı zamanda da bu fotoğraflar üzerinde düzenleme yapabilirsiniz. Örneğin fotoğraflarınıza çerçeveler ekleyebilir, filtreler kullanabilir ve yazılar ekleyebilirsiniz.

InstaFollow

Her ne kadar kendimize itiraf edemesek de, hepimiz bizi kimin takip ettiğini, kimin takibi bıraktığı ve bu tür şeyleri merak ediyoruz. InstaFollow bu merakınızı giderebileceğiniz, takipçi kontrolu uygulamasıdır.

Uygulama ile Instagram takipçilerinizi yönetebilir, kimin sizi takip ettiğini, kimin etmediğini ve benzer pek çok bilgiyi kolayca edinebilirsiniz. Ücretsiz olarak uygulama üzerinden teni takipçileri, ortak arkadaşları görebilir, takip edebilir, takibi bırakabilir ve profilleri görüntüleyebilirsiniz.

Eğer premium uygulamayı satın alırsanız da sizi engelleyenleri görme, birden çok hesap desteği, gizli hayranları görme, en çok yorum yapanları ve beğenenleri görme gibi daha kapsamlı özelliklere  sahip olabilirsiniz.

InstaGetter

Instagram'da yapamayacağınız bir diğer şey ise arkadaşlarınızın paylaştığı fotoğraf ve videoları indirmektir. Fotoğrafları almak için ekran görüntüsü almak gibi şeylerle uğraşırken, videolar için böyle bir şansımız bile yok.

Bu yüzden de Instagram'da paylaşılan içerikleri telefonunuza indirmek için InstaGetter uygulamasını kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken içeriğin linkini kopyalamak ve uygulama içerisindeki kutuya yapıştırmak.

Daha sonra indirdiğiniz fotoğraf ve videoları istediğiniz gibi sosyal ağlarda paylaşabilirsiniz. Fakat bu arada emek hırsızlığı yapmamak için fotoğraf ve videoyu kimden aldığınızı söylemeyi ihmal etmemelisiniz.

InstaMessage

InstaMessage, Instagram hesabınızla diğer kullanıcılarla mesajlaşmanızı sağlayan ücretsiz ve çok kullanışlı bir uygulama. Bildiğiniz gibi Instagram'ın kısıtlamalarından bir tanesi de mesajlaşmak için herhangi bir yol olmamasıydı.

Fakat artık InstaMessage uygulaması ile arkadaşlarınızla kolayca mesajlaşabilirsiniz. Ayrıca o anda çevrimiçi olan kullanıcıları ve yakınınızdaki kullanıcıları da görebilir, onlara da mesaj gönderebilirsiniz.

Ayrıca uygulama ile çektiğiniz fotoğrafları özel kişilere gönderebilir, böylece herkesle paylaşmak istemediğiniz fotoğrafları istediğiniz kişilerin görmesini sağlamış olursunuz.

InstaPlace

InstaPlace, Instagram ile birlikte kullanabileceğiniz şık, modern ve ilginç uygulamalardan bir tanesi. Bu uygulamanın amacı çektiğiniz fotoğrafların üzerine konum bilginizi hoş bir şekilde ekleyerek paylaşabilmenizi sağlamak.

Uygulama Facebook ve FourSquare servislerinin konum bilgilerinden faydalanarak o an nerede olduğunuzu belirliyor ve daha sonra bu bilgiyi çeşitli göze hoş gelen temalarla fotoğrafınızın üzerine ekliyor.

Böylece yaratıcı ve yenilikçi fotoğraflar paylaşabiliyorsunuz. Uygulamanın en güzel taraflarından bir tanesi ise geçmişte çekmiş olduğunuz fotoğraflara konum bilgisinin eklenebilmesi. Bunun için önceden  fotoğrafların EXIF bilgilerine GPS konum bilgilerinin de işlenmesi seçeneğini seçmiş olmanız gerekiyor.

InstaSize

Instagram'ın kısıtlamalarından bir diğeri de, hepimizin bildiği ve şikayet ettiği gibi, paylaşacağınız fotoğrafların kare olmak zorunda olması. Yani bir fotoğrafı paylaşmak istiyorsanız, onu kesip kare hale getirmeniz gerekiyor.

Fakar artık InstaSize uygulaması ile fotoğraflarızın kenarlarından kırpmak zorunda değilsiniz. Çünkü InstaSize sizler için fotoğraflara kare bir şekil veriyor ve böylece çektiğiniz fotoğrafları olduğu gibi yayınlayabiliyorsunuz.

Uygulama bunun için fotoğrafınızın kare hale gelmesi için kenarlarına alanlar ekliyor. Siz de bu alanları istediğinz gibi renklendirebiliyorsunuz.

InstaWeather

InstaPlace uygulamasının geliştiricilerinden bir diğer orijinal ve yenilikçi uygulama da InstaWeather. Bu kez uygulamamız fotoğraflarınıza o anki hava durumu bilgilerinizi eklemenizi sağlıyor.

InstaWeather, o anki konumunuzdaki hava basıncı, sıcaklık, yağmur, rüzgar gücü ve yönü gibi hava durumu bilgilerini kontrol ediyor ve daha sonra da o anda çektiğiniz fotoğrafın üzerine çeşitli temalarla ekliyor. Ayrıca sadece günlük değil,  haftalık ve aylık bilgileri de fotoğraflar üzerine bastırabiliyorsunuz.

Sıcaklık birimi olarak Celsius ve Fahrenheit ile uzaklık ve hız birimleri için kilometre ya da mil kullanabiliyorsunuz.

Lapse It

Lapse It, Android cihazlarınızda ücretsiz olarak kullanabileceğiniz, orijinal bir video çekme uygulaması. Instagram'da standart videolar paylaşmak yerine yaratıcı olmak ve orijinal şeyler paylaşmak istiyorsanız Lapse It uygulamasını denemelisiniz.

Lapse It ile zaman atlamalı videolar çekebilirsiniz. Videonuzu hızlandırabilir, arka plana müzikler ekleyebilir, renk ve ışık dengelerini ayarlayabilirsiniz.

Uygulamanın en güzel özelliklerinden bir tanesi ise daha önceden çekmiş olduğunuz videoları kullanmanıza olanak tanımas. Böylece eski vidolarınızla orijinal içerikler ortaya çıkarma şansına sahipsiniz.

Photo Grid

InstaCollage benzeri bir diğer uygulama da Photo Grid. Eğer InstaCollage uygulaması, kolaj yapma ihtiyaçlarınızı karşılamazsa Photo Grid'e de göz atabilirsiniz.

Bu uygulama ile fotoğraflarınızı bir araya getirebilir, onlarla çok hoş kolajlar ortaya çıkarabilir, böylece anılarınızı tek bir fotoğrafta toplayıp, diğer insanlarla paylaşabilirsiniz. Uygulama jpg ve png formatlarını destekliyor.

Aynı zamanda uygulama ile fotoğraflarınıza metin ekleyebilir, cihazı sallayarak fotoğrafların konumunu değiştirebilir, farklı çerçeve seçenekleri arasından istediğinizi kullanabilirsiniz.

PhotoRepost

Yazının başında da belirttiğim gibi Instagram'ın kısıtlamalarından bir tanesi de içerikleri repost etme olanağı tanımaması. Bu yüzden de beğendiğimiz fotoğraf ya da videoları indirip daha sonra paylaşmak zorunda kalıyorduk.

Fakat artık bütün bu uğraşlara gerek yok çünkü PhotoRepost uygulaması var. Bu uygulama ile Instagram'da paylaşılan herhangi bir içeriği indirmeye gerek kalmadan kendi takipçilerinizle paylaşabilirsiniz.

Kolay bir kullanıma sahip olan uygulama ile tek yapmanız gereken Instagram hesabınızla bağlanmak. Daha sonra akışınızdaki gönderileri görebilir ve tek bir dokunuşla repost edebilirsiniz.

Quick

Listemizdeki bir diğer fotoğraf düzenleme uygulaması olan Quick, aslında çok basit ve tek bir amaca yönelik geliştirilmiş bir uygulama. O amaç da fotoğrafların üzerine yazılar eklemenizi sağlamak.

Aslında bu kadar basit bir işlevi olmasına rağmen çok kullanışlı bulacağınız bu uygulama ile Instagram deneyiminizi bir kat daha artırabilirsiniz. Örneğin blogunuz var ve Instagram'da çekiliş yapmak istiyorsunuz. Bu uygulama ile fotoğrafların üzerine yazılar ekleyebilir ve çekilişi duyurabilirsiniz.

Uygulamada 16 adet özel olarak seçilmiş çok hoş font bulunuyor. Fakat siz bunların rengini, boyutunu ve yerini ayarlayarak yüzlerce kombinasyon yaratabilirsiniz.

TagsForLikes

Twitter'dan sonra Instagram'la da kullanımı artmış olan etiketleri düzgün kullanırsanız hem takipçi sayınızı hem de beğenilerinizi artırabilirsiniz. Fakat bu etiketleri tek tek eklemek bazen çok uzun zamana alabiliyor.

İşte bu yüzden TagsForLikes çok işinizi görecek bir uygulama. Bu uygulama ile Instagram'da paylaşacağınız resimlere hızlı bir şekilde istediğiniz etiketleri, kategorisine göre ekleme şansına sahipsiniz.

Bunu nasıl mı yapıyorsunuz? Tek yapmanız gereken uygulama üzerinde bulunan, yemek, doğa, hayvanlar, ünlüler gibi kategorilerden istediğinizi seçmek. Ardından uygulama size pek çok etiket sunuyor. Siz de bunları kopyalayıp gönderinize yapıştırabiliyorsunuz.

Textgram

Textgram uygulaması, yukarıda bahsettiğim Quick adlı uygulamaya aynı zamanda hem benzeyen hem de benzemeyen farklı ve orijinal bir uygulama. Diyelim ki Instagram'da paylaşacak fotoğrafınız yok fakat bir mesajınız var. Textgram bunun için ideal bir uygulama.

Textgram ile Instagram üzerinden direk olarak metin paylaşabiliyorsunuz. Bunu da çeşitli arka planlardan birisini seçerek, üzerine mesajınızı yazarak yapıyorsunuz. Ardından uygulama bunu sizin için resim haline getiriyor.

Siz de bu sayede iletmek istediğiniz mesajı çeşitli çerçeveler ve filtreler ekleyerek yazı şeklinde Instagram'dan paylaşabiliyorsunuz.

YORUMLAR