En İyi Disney Plus Dizileri - 2024

En iyi Disney Plus dizileri hangileri sorusunun yanıtını merak eden kişiler için birbirinden başarılı yapımların yer aldığı bir liste hazırladık.

disney-plus-dizileri

Dijital yayın hizmeti Disney Plus dizileri ile öne çıkıyor. Platformda uzun süre boyunca keyifli zaman geçirilmesine yardımcı olabilecek birbirinden başarılı yapımlar yer alıyor. Peki, 2024 yılında izlenebilecek en iyi diziler hangileri?

Bu rehberde Disney Plus dizi önerileri listesi hazırladık. Hazırladığımız listede WandaVision, Echo, Hawkeye ve The Bear dahil olmak üzere pek çok yapım bulunuyor. Listenin tamamına aşağıdan göz atabilirsiniz.

En İyi Disney Plus Dizileri Listesi

  • Echo
  • Ahsoka
  • The Bear
  • Andor
  • A Small Light
  • The Muppets Mayhem
  • The Mandalorian
  • Star Wars: The Clone Wars
  • Loki
  • Obi-Wan Kenobi
  • WandaVision
  • Hawkeye
  • Moon Knight
  • What If...?
  • ​The Book of Boba Fett

Disney'in 2024'te Vizyona Girecek Filmleri: Marvel, Star Wars ve Daha Fazlası!
Sinema

Disney'in 2024'te Vizyona Girecek Filmleri: Marvel, Star Wars ve Daha Fazlası!

2024 yılında gösterime girecek sinema filmleri arasında Disney Plus’a ait birçok yapım bulunuyor. İzleyicilerin heyecanla beklediği bu yapımları sizin için sıraladık.

Echo

Tür: Aksiyon, suç ve macera
Oyuncular: Alaqua Cox, Chaske Spencer, Tantoo Cardinal ve dahası
IMDb Puanı: 6,1

Disney Plus üzerinden izlenebilecek en iyi diziler arasısnda Echo da bulunuyor. Marvel evreninde geçen Echo, Kingpin'in üvey kızı Maya Lopez'in hikâyesini konu alıyor. Lopez, geçmişi ile yüzleşmek zorunda kalır. Dizide Kingpin'in yanı sıra Daredevil de yer alıyor.

Ahsoka

Tür: Aksiyon, macera ve dram
Oyuncular: Rosario Dawson, David Tennant, Natasha Liu Bordizzo ve dahası
IMDb Puanı: 7,6

Disney Plus dizi önerileri listesinin ikinci sırasında Ahsoka bulunuyor. 2023 yılında yayımlanmaya başlayan dizi, Galaktik İmparatorluk'un çöküşünden sonra galaksiyi tehdit eden yeni tehlikeyle mücadele eden Ahsoka Tano'nun maceralarını konu alıyor.

The Bear

Tür: Komedi ve dram
Oyuncular: Jeremy Allen White, Ayo Edebiri, Ebon Moss-Bachrach ve dahası
IMDb Puanı: 8,6

2022 yılında yayımlanmaya başlayan The Bear, ailesinin restoranını işletmek için Şikago'ya (Chicago) dönmek zorunda kalan genç şefin hikâyesini anlatıyor. Disney Plus dizi tavsiyeleri arasında yer alan The Bear'ın ikinci sezonu 2023 yılında çıktı.

Andor

Tür: Aksiyon, macera ve dram
Oyuncular: Diego Luna, Kyle Soller, Stellan Skarsgård ve dahası
IMDb Puanı: 8,4

Rogue One'da meydana gelen olaylardan öncesini konu alan dizi, Cassian Andor'un hikâyesini anlatıyor. Star Wars evreninde geçen dizinin ilk sezonunda 12 bölüm bulunuyor.

A Small Light

Tür: Biyografi, dram ve tarih
Oyuncular: Bel Powley, Joe Cole, Amira Casar ve dahası
IMDB Puanı: 8,4

Gerçek hikâyeden uyarlanan A Small Light (Bir Küçük Işık), 2. Dünya Savaşı esnasında Otto Frank ve ailesini Nazilerden saklayan Miep Gies'in hikâyesini konu alıyor. Mini diziler arasında yer alan Bir Küçük Işık sekiz bölümden oluşuyor.

The Muppets Mayhem

Tür: Komedi, aile ve müzik
Oyuncular: Lilly Singh, Dave Goelz, Eric Jacobson ve dahası
IMDB Puanı: 8,0

En iyi Disney Plus dizileri arasında The Muppets Mayhem de bulunuyor. Bir rock grubu, yıllar sonra ilk stüdyo albümünü kaydetmek için bir yolculuğa çıkar. 2023 yılında yayımlanan dizinin ilk sezonu 10 bölümden oluşuyor.

The Mandalorian

Tür: Fantastik, Aksiyon, Macera
Oyuncular: Pedro Pascal, Carl Weathers, Giancarlo Esposito
IMDB Puanı: 8.7

Son dönemde çıkmış en iyi Star Wars işlerinden biri olan The Mandalorian, Star Wars hayranlarına derin bir nefes aldırdı. Star Wars evrenini oldukça ilginç ve sıradışı yorumlayan The Mandalorian, içerisindeki karakterleri ile şimdiden popüler kültür ikonuna dönüştü.

Star Wars: The Clone Wars

Tür: Animasyon, Aksiyon, Macera
Oyuncular: Tom Kane, Dee Bradley Baker, Matt Lanter
IMDB Puanı: 8.4

2008 - 2020 yılları arasında yayınlanmış, uzun soluklu bir Star Wars dizisidir. Bir animasyon dizisi olan Star Wars: The Clone Wars, Star Wars hayranlarının yıllar boyu sıkılmadan izlediği bir animasyon dizisi oldu. Clone Wars, Star Wars evreninin animasyon ile harmanlandığı zaman ne kadar iyi bir sonuç vereceğini de bize göstermiş oldu.

Loki

Tür: Fantastik, Aksiyon, Macera
Oyuncular: Tom Hiddleston, Owen Wilson, Gugu Mbatha-Raw
IMDB Puanı: 8.2

Marvel dizilerinin sürekli arttığı bu dönemde kısa ve ilgi çekici bir dizi arayanların mutlaka Loki’ye göz atması gerekir. Marvel filmlerindeki en sevilen kötülerden biri olan Loki, nihayet kendi dizisine kavuştu ve bir mini-dizi olarak Disney Plus’da yerini aldı.

WandaVision

Tür: Aksiyon, Komedi, Drama
Oyuncular: Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Kathryn Hahn
IMDB Puanı: 7.9

En iyi süper kahraman dizileri arasında yer alan WandaVision'da Marvel sinematik evreni oldukça ilginç bir işe imza atıyor. Klasikleşmiş sit-comlar ile Marvel kahramanlarını harmanlayan bu dizi hayranları ikiye bölmüş durumda.

Marvel külliyatına hakim olan izleyicilerin çoğunlukla beğendiği, Marvel ile pek alakası olmayan ya da 1-2 filmini izleyenlerin ise çoğunlukla anlamadığı ve beğenmediği bu dizi daha çok Marvelcılar için yapılmış bir dizi. Özellikle sit-comlara ilgisi olan sıkı bir Marvel hayranıysanız WandaVision’a bir şans verin.

Obi-Wan Kenobi

Tür: Fantastik, Aksiyon, Macera
Oyuncular: Vivien Lyra Blair, Ewan McGregor, Moses Ingram
IMDB Puanı: 7.6

Star Wars hayranlarının uzun bir süredir beklediği Obi-Wan Kenobi dizisi nihayet Disney Plus’a geldi. Obi-Wan Kenobi, Star Wars evrenindeki en önemli karakterlerden birisidir.

Pek çok hayranın favori karakteri olan Obi-Wan Kenobi, başrolünde kendisi olduğu bir diziyi hak edecek ilk karakterlerden biri. Star Wars dizilerinin popülerlik kazanması ile dikkatleri üzerine çeken Obi-Wan Kenobi, pek çok hayranı bu dizi ile mest etmiştir.

Hawkeye

Tür: Aksiyon, Macera, Suç
Oyuncular: Jeremy Renner, Hailee Steinfeld, Florence Pugh
IMDB Puanı: 7.6

En iyi Disney Plus dizileri listesinde Hawkeye da yer alıyor. Avenger’ın geri planda kalmış süper kahramanlarından biri olan Hawkeye, bu dizi ile birlikte ön plana çıkıyor. Hawkeye’ın maceralarına yakından baktığımız bu dizi Marvel sinematik evrenine yakından bağlanan bir dizi.

Moon Knight

Tür: Fantastik, Aksiyon, Macera
Oyuncular: Oscar Isaac, Ethan Hawke, May Calamawy
IMDB Puanı: 7.4

Mısır mitolojisi ve kültürü ile harmanlanmış olan bir süper kahraman dizisi olan Moon Knight, sıkı Marvel hayranlarının bilebileceği bir süper kahramandır. Hem dizi hem film olarak çok kez gördüğümüz süper kahramanların haricinde, farklı bir Marvel kahramanının dizisini görmek oldukça heyecan verici.

Farklı bir süper kahraman hikayesi izlemek isteyenlerin Moon Knight’a mutlaka bir göz atması gerekir.

What If...?

Tür: Animasyon, Aksiyon, Macera
Oyuncular: Jeffrey Wright, Terri Douglas, Matthew Wood
IMDB Puanı: 7.4

Çizgi roman okurken ya da Marvel filmlerini izlerken, “Peki ya böyle olsaydı?” dediğimiz şeyleri bir dizi halinde bize sunan What If, Marvel markasından çıkmış en özgün ve sıradışı işlerden bir tanesi. Hayranların aklından geçebilecek pek çok şeyi cevaplamaya çalışan ve bir manada çoklu-evren diyebileceğimiz bir yapım.

The Book of Boba Fett

Tür: Aksiyon, Macera
Oyuncular: Temuera Morrison, Ming-Na Wen,Frank Trigg
IMDB Puanı: 7.4

Ortalığı kasıp kavuran Star Wars dizisi olan The Mandalorian’ın büyük başarısından sonra çıkarılmak istenen bir Star Wars spin-off’u. Hatta The Mandalorian’ın spin-off’u bile diyebiliriz. The Mandalorian’ın 2. sezonunun 8. bölümünün en sonunda görülen proje The Book of Boba Fett olmuştu.

The Book of Boba Fett dizisinin Mandalorian’dan duyurulmuş olması pek çok Star Wars hayranını dumura uğratmış ve aynı zamanda çok heyecanlanmasına sebep olmuştur.

Mutlaka İzlenmesi Gereken En İyi Disney Plus Filmleri - 2024
Sinema

Mutlaka İzlenmesi Gereken En İyi Disney Plus Filmleri - 2024

Başarılı içerikleriyle sosyal medyada adından söz ettiren dijital yayın platformunda birbirinden kaliteli dizi, film ve belgeseller yer alıyor.

Bu rehberde en iyi Disney Plus dizileri listesi hazırladık. Peki, en sevdiğiniz Disney Plus dizisi hangisi? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR