En İyi Ücretsiz Dosya Transfer Siteleri

Dosya transferi yapmak istediğiniz vakit, ihtiyacınız olan en iyi ücretsiz dosya transfer sitelerini sizler için derledik.

Günümüzde teknolojinin hızlı gelişimi ile beraber artık birçok dosyayı cep telefonlarımızda saklayabiliyoruz. Önceden dosya transfer işlemleri taşınabilir harici bellekler ile gerçekleştirilirken teknolojinin gelişmesi ile bu işlemlerde sanal dünyaya taşındı. İhtiyacımız olduğu anlarda telefonumuzdan veya bilgisayardan bu dosyalara erişerek işlemlerimizi kolay bir şekilde gerçekleştiriyoruz.

İşte böyle durumlarda dosya transferi için farklı uygulamalar veya siteler kullanmak gerekebiliyor. Biz de sizler için bu yazımızda ücretsiz bir şekilde dosya transferi yapabileceğiniz en iyi ücretsiz dosya transfer sitelerini derledik.

En İyi Ücretsiz Dosya Transfer Siteleri Neler?

  • Google Drive
  • WeTransfer
  • Mega
  • Dropbox
  • OneDrive
  • File Dropper
  • MediaFire
  • Sendspace
  • Filemail
  • MailBigFile
  • Transfernow
  • Sendthisfile
  • Send Anywhere

en-iyi-ucretsiz-dosya-transfer-siteleri03

Google Drive

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden olan Google, Dosya saklama ve transferi konusunda da oldukça başarılı bir hizmet vermektedir. Google Drive sayesinde dosya ve belgelerinizi internette depolayabilir ve paylaşabilirsiniz. Sahip olduğunuz belge ve dosyaları dilerseniz herkese açık dilerseniz de yalnızca Drive'ın oluşturduğu bağlantı linkine sahip kişilerle kolay bir şekilde paylaşabilirsiniz.

Burada dikkat etmeniz gereken nokta Google Drive üzerine yüklemiş olduğunuz dosyaları kimlere paylaşmak istediğinizi iyi seçmeniz gerekmektedir. Eğer herkese açık bir şekilde paylaşım yaparsanız. Bağlantı linki olan herkes verilerinize erişe bilmektedir. Bu yüzden dosyanızı hiç paylaşmak istemiyorsanız ya da sadece bağlantı linkinin sahip olduğu kişilerin görüntülemesini istiyorsanız ona göre seçim yapmanız gerekir. 

Google Drive Dosya Paylaşımı Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Google Drive Dosya Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Google Drive, dosya paylaşımı işleminin çok kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak tanıyor. Milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan hizmet üzerinden bir dosyayı diğer kişiler ile paylaşabilmek için bazı adımları uygulamanız gerekiyor.

Yapmış olduğunuz paylaşım, yalnızca görüntüleme, yorum yapma veya düzenleme yetkisine sahip bile olabilir. Bu düzenleme işlemi ise Google Documents ile gerçekleşir. Öte yandan Google Drive ve Documents senkronize çalışabilen programlardır. Dosya ve belgelerinizi saklamanıza olanak sağlayan Google Drive, bir yere kadar ücretsiz kullanma hakkı veriyor. Fakat bu kullanım alanı 15 GB kapasiteye kadar ücretsizdir. Dilerseniz Google Drive'ı ücretli olarak da kullanabilir ve depoloma alanınızı 30 TB kapasiteye kadar da artırabilirsiniz.

WeTransfer

Dosya transfer işlemlerinde bulut depolama kullanılmaktadır. Birçok şirket bu hizmeti ücretli vermekte ya da tamamen ücretsiz verebilmektedir. WeTransfer'de bu platformlardan biridir. Kullanması tamamen ücretsiz olan dünyanın en büyük dosya aktarım platformlarından biri de We Transfer'dir. Platform; premium ve normal hesaplar için kullanılabilmektedir. Kullanması tamamen ücretsiz olan WeTransfer ile dosyalarınızı kolay ve hızlı bir şekilde başkaları ile paylaşabilirsiniz.

Mega

2013 yılında kurulan ve MegaUpload'un devamı niteliğide olan Mega son derece popüler bir dosya transfer sitesidir. 20 GB depolama alanını ücretsiz olarak sizlere sunar. Eğer daha fazlasına ihtiyacınız varsa size uygun bir ödeme planı satın alarak ekstra depolama alanı satın alabilirsiniz.

Kişisel ihtiyacınıza göre 400 GB, 2 TB, 8 TB veya 16 TB alan satın alabilirsiniz. Mega’yı kullanmak son derece basittir. Arayüzü çok iyi tasarlanmıştır ve ilk kez kullanıyor olsanız bile hiç yabancılık çekmezsiniz.

Dropbox

En popüler dosya transfer sitelerinden biri olan Dropbox her kullanıcıya 2 GB’a kadar alan sunuyor. Özellikle farklı cihazlar arasında dosya transferi yapacaksanız Dropbox çok iyi bir çözüm olacaktır.

Dropbox ile Dosya Paylaşımı Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Dropbox ile Dosya Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Günümüzde artık fotoğraf, video ses kaydı gibi pek çok şeyi sevdiklerimizle paylaşmak için bir platform arıyoruz. Günlük hayatta konuşup iletişim kurduğumuz çoğu platform dosya göndermeye ya izin vermiyor.

Hemen hemen her platformda bulunan Dropbox sayesinde dosya transfer işlemleri hiç olmadığı kadar kolaylaşıyor. Telefondan bilgisayara ya da tam tersi durumda dosya aktarımı yapmak istiyorsanız ilk tercihiniz Dropbox olabilir.

en-iyi-ucretsiz-dosya-transfer-siteleri02

OneDrive

Diğer büyük rakipleri gibi bulut depolama hizmeti sunan Microsoft, 2007 yılında hayatımıza OneDrive hizmetini sunmuştur. Microsoft’un sunduğu bir çevrimiçi dosya depolama ve paylaşma hizmeti olan OneDrive’a Microsoft Account hesapları ile kolay bir şekilde bağlanabilirsiniz. OneDrive hesaplarını kullanarak birçok kişiye dosya gönderebilirsiniz. İnternet erişimi olan her yerden bağlanılabilen OneDrive, günümüzde en çok tercih edilen dosya paylaşım hizmetlerinden biridir.

File Dropper

Dosya transfer etmenin oldukça kolaylaştırıldığı bir site olan File Dropper, ücretsiz olarak 5 GB’a kadar dosya yüklemenizi sağlayan bir platformdur. Her ne kadar düşük boyutta bir dosya boyutu dahi olsa gerektiğinde iş gören bir web sitesidir. Ayrıca alıcıya iletmek istediğiniz dosya, oluşturulan link kullanılmamış ise 30 gün boyunca dosyanızı link üzerinde saklıyor olacaktır.

MediaFire

2012 yılından beri hizmet veren bir bulut depolama hizmeti olan MediaFire, yalnızca bulut depolama hizmeti olarak kullanılmaz. Buraya yüklediğiniz dosyaları aynı zamanda kolayca başkaları ile paylaşabilirsiniz. Yani MediaFire için bir dosya yükleme, yedekleme, paylaşma ve indirme platformu demek daha doğru olacaktır. En çok kullanılan dosya paylaşım siteleri arasında yer alan MediaFire, ABD tabanlı bir şirkettir. 

Sendspace

Android cihazınıza kolay bir şekilde indirebileceğiniz Sendspace, ücretsiz bir şekilde dosya gönderimi yapmanıza olanak sağlar. Uygulama ücretsiz olmanın yanında isterseniz pro versiyona sahip olarak diğer platformlar gibi kullanılan depolama alanını ihtiyacınıza bağlı olarak ücret karşılığında yükseltebilirsiniz.

en-iyi-ucretsiz-dosya-transfer-siteleri01

Filemail

Filemail, diğer dosya depolama ve gönderme platformlarından çok daha fazla depolama alanına olanak sağlar. 50 GB’a Kadar ücretsiz bir şekilde dosya gönderimi sağlayan Filemail'de gönderilen ve alınan dosyaları kolayca takip edebilirsiniz. Böylece dosyalarınızın kim tarafından, ne zaman ve nerede indirildiğini kolay bir şekilde görebilirsiniz.

MailBigFile

Kullanım kolaylığı ile pek çok kişinin favorilerinden biri olan Mailbigfile, 2 GB’a kadar olan dosyaları ücretsiz gönderme imkanı tanıyor. Dilerseniz, programın ücretli sürümünü satın alabilirsiniz. Ücretli sürüme geçtiğinizde aktarımlar hızlanıyor ve ekstra depolama alanı sunuluyor.

Transfernow

Transfernow sitesi üzerinden kolay bir şekilde dosya transferi yapabileceğiniz bir başka web sitesidir. Site üzerinden dilediğiniz dosyayı yükleyerek kısa zaman içerisinde dosyanızı paylaşmak istediğiniz kişilere iletebilirsiniz. Ancak daha yüksek transfer limitleri için bir TransferNow hesabı oluşturmanız gerekmektedir.

Sendthisfile

SendThisFile, Inc. tarafından işletilen ve kullanıcıların Internet üzerinden güvenli bir şekilde büyük veri dosyaları gönderip almasını sağlamak için bulut bilişim ve 128 bit TLS şifreleme kullanan bir dosya aktarım hizmetidir.

En İyi Bulut Dosya Depolama Servisleri Neler?
YAZILIM

En İyi Bulut Dosya Depolama Servisleri Neler?

En iyi bulut depolama hizmetleri nelerdir? Eskiden bilgisayarlarımızda, disketlerde ve CD/DVD'lerde sakladığımız tüm dosyalarımızı zamanla harici hard disklere taşımaya daha sonra ise flash bellekler ile her yere taşımaya başladık.

Send Anywhere

Send Anywhere, dosyalar göndermenize ve almanıza olanak sağlayan bir hizmettir. Dosyalar seçildikten sonra yükleme oluşturulur. Alıcı cihaza girildiğinde, dosyalar anında gönderilir. Diğer yandan bir bağlantı oluşturabilir ve dosyalarınızı birden çok kişiyle paylaşabilirsiniz

Bu içeriğimizde en iyi ücretsiz dosya transfer sitelerini inceledik. İsterseniz dosya transfer sitelerinin uygulamalarını indirip cihazınıza kurabilirsiniz. Peki ya sizler bu web sitelerini nasıl buluyorsunuz? Sizce bu listede hangi web siteleri olmalıydı? Dosya paylaşım siteleri kullanıyor musunuz yoksa veri güvenliği için eski yöntemler mi tercih ediyorsunuz? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında görüşlerinizi bizler ile paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR