iOS İçin En İyi Mesajlaşma Uygulamaları

Mobil cihazlarımız üzerinde en sık gerçekleştirdiğimiz aktiviteler arasında hiç şüphesiz ki mesajlaşmak geliyor. Bugün iOS veya Android uygulama marketlere girdiğimizde karşımıza çok sayıda mesajlaşma ve sohbet uygulaması çıkıyor. Bu kadar bol seçenek ol

iOS İçin En İyi Mesajlaşma Uygulamaları

Mobil cihazlarımız üzerinde en sık gerçekleştirdiğimiz aktiviteler arasında hiç şüphesiz ki mesajlaşmak geliyor. Bugün iOS veya Android uygulama marketlere girdiğimizde karşımıza çok sayıda mesajlaşma ve sohbet uygulaması çıkıyor.

Bu kadar bol seçenek olmasına rağmen en iyisini bulmak bazı kullancılar için zor olabiliyor. Bu durumda ilk yapılması gereken ilk şey ihtiyaçların ve beklentilerin doğru olarak belirlenmesi. İhtiyaçlar ve beklentiler farklı olduğu için her kullanıcının 'en iyi mesajlaşma uygulaması' farklılık gösteriyor.

Tamindir ekibi olarak, iOS cihazlar üzerindek ullanılabilecek en iyi mesajlaşma uygulamalarını tek tek inceledik. Sanıyoruz ki bu yazımız ihtiyaçlarını belirlemiş ve ne istediğini bilen kullanıcılar için iyi bir referans noktası olacaktır.

Facebook Messenger

Mesajlaşma servisini ana uygulamadan ayırarak başlı başına bir uygulama haline dönüştüren Facebook'un bu hamlesi pek çok kullanıcı tarafından negatif eleştiriyle karşıladı. Fakat Facebook Messenger'ın en iyi mesajlaşma uygulamaları arasında olduğunu da itiraf etmek gerekiyor.

Pratik bir kullanım deneyimi sunan Facebook Messenger ile Facebook arkadaş listenizde yer alan herkesle mesajlaşabiliyor ve dosya gönderimi yapabiliyorsunuz. Hatta uygulamayı terketmeden onlara telefon çağrısı yapmak da mümkün.

WhatsApp

Bilgisayarlar üzerinde kullanıma açılmasıyla birlikte kullanıcı kitlesini artıran WhatsApp, tahmin ettiğiniz gibi en iyi mesajlaşma ve sohbet uygulamaları arasında yer alıyor. WhatsApp sadece mesajlaşma ve sohbet etme amaçlarına hizmet etmiyor.

Kullanıcılar WhatsApp aracılığıyla arkadaşlarına resimler, videolar ve notlar gönderebiliyorlar. Hatta bulundukları konumu mesajlaştıkları kişilere harita üzerinde gösterme şansına bile sahipler. Böylesine hayatı kolaylaştıran detaylarla dolu bir uygulama olan WhatsApp'ın en iyi mesajlaşma uygulamaları arasında yer alması da sürpriz olmuyor.

Skype

Dünya çapında en fazla kullanıcısı bulunan iletişim servislerinden olan Skype, basit arayüzü ve kullanım kolaylığıyla dikkat çekiyor.

Video arama, sesli arama, sohbet ve mesajlaşma gibi farklı amaçlara hizmet eden Skype ile video konferanslar düzenlemek dahi mümkün kılınmış. Bu yönüyle özellikle profesyonellere hitap ettiğini söyleyebiliriz. Elbette kalabalık arkadaş grupları tarafından da kullanılması için hiçbir sakınca yok.

Eğer bir mesajlaşma uygulamasından beklediğiniz ilk şey kullanım kolaylığı ise Skype ilk tercihiniz olmalı.

LINE

Japonya merkezli temsilci LINE özellikle uzakdoğu pazarında bir hayli popüler.

Sevimli tasarımı ve ilginç çıkartmalarıyla 300 milyon kullanıcıya hizmet veren LINE'ın en dikkat çeken özelliklerinden biri de uygulama üzerinden gönderilen mesajların belli bir zaman diliminden sonra kendi kendine yok olması. Önemli bir güvenlik önlemi olarak niteleyebileceğimiz bu özellik birçok kullanıcı için LINE kullanma sebebi.

Mesajlarınızı dikkat çekici çıkartmalarla kişiselleştirmek ve daha eğlenceli bir sohbet deneyimi yaşamak istiyorsanız LINE Doğru tercih olacaktır.

Kik

En iyi mesajlaşma uygulamaları arasında yer alan Kik'in en önemli özelliği kullanıma başlamak için telefon numarası veya kayıt bilgileri gerektirmemesi. Sadece email adresimizi ve şifremizi uygulamaya girerek mesajlaşmaya başlayabiliyoruz.

Uygulama üzerinden iletişim kurabilmek için mesaj göndermek istediğimiz kişilerin kullanıcı adlarını bilmemiz gerekiyor. Dahili tarayıcı özelliği olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Bu sayede uygulamadan çıkmadan arkadaşlarınıza göndermek istediğiniz linkleri direkt olarak gönderebiliyorsunuz.

Listemizde yer alan diğer mesajlaşma uygulamaları kadar popüler olmasa bile Kik, bu alanda kullanılabilecek ideal seçeneklerden biri. Eğer varsayılan mesajlaşma servisi olarak Kik kullanan arkadaşlarınız varsa siz de bu uygulamayı tercih edebilirsiniz.

WeChat

Hatırı sayılır ölçüde bir kullanıcı kitlesine sahip olan WeChat, diğer mesajlaşma ve sohbet uygulamalarında gördüğümüz temel özelliklere ek olarak sunduğu ilginç özellikler ile dikkat çekiyor.

WeChat'i özel kılan detaylar arasında üstün güvenlik özellikleri ve arkadaş bulma özelliği yer alıyor. Dahili radar fonksiyonu sayesinde WeChat'i kullanarak yeni kişilerle tanışabilir ve keyifli sohbetler gerçekleştirebilirsiniz. Arkadaşlar arasında oynanabilecek bir takım keyifli oyuna da ev sahipliği yapan WeChat bir mesajlaşma uygulamasından çok daha fazlasını arayanlar için ideal bir seçenek.

Snapchat

Listede yer alanlar arasında en iyisi olmasa da Snapchat'in de bu konuda söyleyecek birkaç sözü var. Kendi kendine silinen mesajlar göndermeye imkan sağlıyor olmasıyla çıkış yapan Snapchat ilginç özellikleriyle ön plana çıkıyor. Basit ve sade arayüz tasarımı kullanım esnasında herhangi bir karışıklık yaşamamıza engel oluyor.

Mesajlaşma ve fotoğraf gönderme seçeneklerine ek olarak canlı video görüşmeleri yapmamıza olanak sağlayan uygulama bazı eksikleri olsa da arkadaş çevresindeki popülerliğine bağlı olarak tercih edilebilecek seçenekler arasında.

Clash of Clans Nedir ve Neden Bu Kadar Popüler?

YORUMLAR