iPhone X Nasıl Yeniden Başlatılır?

Home butonsuz Apple iPhone X'da yeniden başlatma nasıl yapılır? Yanıtı blog yazımızda.

iPhone X’da Home butonunun kaldırılması beraberinde bir sorunu getirdi. Cihazda donma, takılma, yavaşlama vb. sorun yaşanması durumunda yeniden başlatmaya zorlama nasıl yapılacak? Bu blog yazımızda iPhone X’da yeniden başlatmaya zorlama (force reboot) işleminin nasıl yapıldığından bahsedeceğiz.

Apple, bildiğiniz üzere iPhone’un 10. yıl dönümüne özel hazırladığı telefon olan iPhone X’da köklü tasarımsal değişikliklere gitti. Yapısı değiştirilse de ilk iPhone’dan beri var olan, birçok işlemi yapmaya izin veren, olmazsa olmazlardan Home butonu Apple’ın deyimiyle Ana Ekran düğmesi, iPhone X’da yer almıyor. Bu yüzden cihazı ilk elinize aldığınızda bir süre parmağınız Home butonunun olduğu noktaya gidecek; hatta basacaksınız. Şu ana kadar Home butonuyla yaptığınız tüm işlemleri basit kaydırma hareketleriyle yapacaksınız.

Günlük kullanımda kimsenin sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum ancak iş, cihazda sorun yaşanması durumunda çözmeye geldiğinde değişiyor. Bir akıllı telefondaki en güçlü işlemciyi bünyesinde barındıran iPhone X’da yavaşlama, donma, tepki vermeme vb. bir sorunla karşılaşma ihtimaliniz düşük. Ancak bazen yeni yayınlanan bir iOS sürümünden kaynaklı son model iPhone’da çeşitli sorunlar çıkabiliyor. Bunlardan en can sıkanı; hiç şüphesiz ki cihazın hiçbir şekilde yanıt vermemesi. Bu sorunu çözmenin en kolay ve hızlı yolunun cihazı yeniden başlatmaya zorlamak olduğunu bilmeyeniniz yoktur. Peki Home butonunun olmadığı bir telefonda bunu nasıl yapacaksınız?

iPhone X Yeniden Başlatma:

iPhone X’unuzu yeniden başlatmaya zorlamak (force reboot) için yapmanız gereken; yan düğmeyle ses kısma butonuna ekranda Apple logosu görünene dek basılı tutmak. Yalnız bu işlemi yaparken dikkatli olmanız gerekiyor. Parmağınızı yanlış zamanda çekerseniz cihaz yeniden başlamak yerine kurtarma moduna geçecektir.

Bu arada güç düğmesi ve ses kısma butonunu kullanmadan da iPhone’unuzu yeniden başlatabilirsiniz. Ayarlar – Genel menüsü altında en aşağıda Sistemi Kapat seçeneğiyle veya AssistiveTouch düğmesinden Cihaz – Daha Fazla – Yeniden Başlat yolunu izleyerek telefonunuzu hiçbir düğmeyi kullanmadan kapatıp yeniden başlatabilirsiniz.

iPhone X Face ID (Yüz Tanıma) Özelliği Nasıl Kullanılır?
MOBİL

iPhone X Face ID (Yüz Tanıma) Özelliği Nasıl Kullanılır?

iPhone X’in can alıcı özelliği Face ID (yüz tanıma), Touch ID'nin yerini alan yepyeni bir biyometrik kimlik doğrulama sistemi.

iPhone X'da Ekran Görüntüsü Alma Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

iPhone X'da Ekran Görüntüsü Alma Nasıl Yapılır?

{mediaId=456873} Apple iPhone X’da home butonunun yer almaması beraberinde bir soruyu getirdi: “iPhone X’da ekran görüntüsü alma nasıl yapılacak?” iPhone X'u satın alan kullanıcılar için ekran görüntüsü (screenshot) alma yöntemi blog yazımızda.

iPhone X'i Farklı Kılan 7 Özellik
MOBİL

iPhone X'i Farklı Kılan 7 Özellik

{mediaId=456577} Apple’ın 10. yıla özel telefonu iPhone X’i farklı kılan, Android amiral gemisi telefonlardan ayıran özellikleri var mı? iPhone X, gerçekten Apple’ın lansmanda anlata anlata bitiremediği yepyeni teknolojilerle mi donatıldı? iPhone X’in öne çıkan özelliklerine bu blog yazımızda değiniyoruz.

YORUMLAR