Öğrenci Belgenizi e-Devlet'ten Nasıl Alırsınız?

Asli suret niteliği taşıyan öğrenci belgenizi E-Devlet kapısından kolaylıkla alabilirsiniz.

Öğrenci Belgenizi e-Devlet'ten Nasıl Alırsınız?

Birçok bürokrasik işlemin olmazsa olmazı öğrenci belgesini almak için sıra beklemenize zaman kaybetmenize gerek yok. "Asli suret" niteliği taşıyan öğrenci belgenizi E-Devlet kapısından kolaylıkla alabilirsiniz.Üniversite öğrencisi olduğunuzun yasal olarak ispatı niteliğinde olan "Öğrenci Belgesi" pek çok iş ve işlemde istenen belgelerin başında geliyor. Bu belgenin temini konusunda üniversiteden üniversiteye farklılıklar olduğunu görmekteyiz. Bazı üniversiteler öğrencilerine sunduğu otomasyon üzerinden bu belgeyi online olarak verebilirken, pekçok üniversitede halen bu belgeyi alabilmek için Öğrenci İşleri biriminde sıra beklenmek zorunda kalınabiliyor.

Öğrenci belgesi nasıl sorgulanır?

E-Devlet kapısında Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) sayfasına eklenen Öğrenci Belgesi Sorgulama hizmetiyle öğrenci belgenizi saniyeler içinde alabilmektesiniz. Belge üzerinde doğrulama yapmayı sağlayan barkodlar bulunduğu için yasal olarak ıslak imzalı dökümanlarla eşdeğer sayılıyor.

Belgenizi alabilmek için tek ihtiyacınız olan şey e-devlet şifreniz. E-Devlet şifreniz yoksa PTT şubelerinden kimlik karşılığı edinebilirsiniz. PTT'ye gitmeden e-devlete giriş yapmak istiyorsanız aşağıdaki bankaların herhangi birinin internet şubesine erişebiliyor olmanız yeterli.

Giriş yaptıktan sonra https://www.turkiye.gov.tr/yok-ogrenci-belgesi-sorgulama bu adrese gidip öğrenci belgenizi saniyeler için edinebilirsiniz.

E-Devlet Kapısından Tartışılacak Karar! İnternet Bankacılığı İle Giriş Kafalarda Soru İşareti Bırakıyor!

YORUMLAR