Sanal (Kripto) Para Cüzdanı Nasıl Oluşturulur?

Popüler olduğu günden beri gündemden düşmeyen sanal (kripto) para kavramı teknoloji dünyasının halen en hararetli konularından biri. "Sanal Para Nasıl Kazanılır?" türünde aramaların zirve yaptığı şu sıralarda meraklıların en çok araştırdığı şeylerden biri

Ünlü Yatırımcı Bitcoin 250 Bin Dolar Olacak

Popüler olduğu günden beri gündemden düşmeyen sanal (kripto) para kavramı teknoloji dünyasının halen en hararetli konularından bir tanesi. "Sanal Para Nasıl Kazanılır?" türünde aramaların zirve yaptığı şu sıralarda meraklıların en çok araştırdığı şeylerden birisi de "sanal para cüzdanı". Kripto paraların muhafaza edildiği sanal cüzdanların (Wallet) nasıl elde edildiğini ve nasıl kullanıldığını bu yazımızda anlaşılır kılmaya çalışacağız.

Kripto (Sanal) Para Cüzdanı (Wallet Address) Nedir, Nasıl Kullanılır?

Kripto paralarımızın muhafaza edildiği cüzdanlar global manada "wallet address" şeklinde ifade ediliyor. Madencilik yapılırken kazanımın aktarılması adına komut satırı içine yapıştırılan bu adres karmaşık harf ve rakamlardan oluşuyor. Daha açık bir ifade ile reel bankacılıkta kullanılan IBAN numarası ne ise sanal para dünyasında Wallet Address de o. Ücretsiz bir şekilde oluşturulabilen bu adresler sanal para birimine göre değişiklik gösteriyor. Çoğumuzun bildiği popüler kripto para olan Bitcoin olduğu gibi onlarca sayıda altcoin olarak adlandırılan yan birimler de mevcut. Neyseki bilinen tüm coinler için tek hesapta adres oluşturmamıza yarayan "Free Wallet" adlı bir yardımcımız var!

Free Wallet İle Cüzdan Adresi (Wallet Address) Nasıl Alınır?

https://app.freewallet.org/auth/registration adresine giderek standart üyelik işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Sade basit bir üyelik formu bulunmakta. Sizden çok fazla bir şey istemiyor ve zamanınızı almıyor. Form doldurmayı sevmiyorsanız Facebook veya Google hesaplarınızla otomatik üyelik oluşturma imkanı da sunulmuş.

E-Posta adresimize bir onay postası düşecek. Tıklayarak onay veriyoruz.

Oluşturduğumuz hesabımızla başarılı bir şekilde giriş yaptıktan sonra sol tarafta pek çok altcoin çeşidi göreceksiniz.

Bu coinlerin herhangi birine tıklayıp, ardından Receive sekmesine tıklayarak cüzdan adresimizi ve QR kodumuzu görebiliriz.

Böylece tek bir hesapla Bitcoin ve tüm altcoinlere ait bir cüzdan adresini zahmetsizce edinmiş olduk.

Bitcoin Nedir? Nasıl Kullanılır? İşte, Bitcoin Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey
NASIL YAPILIR

Bitcoin Nedir? Nasıl Kullanılır? İşte, Bitcoin Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey

Öyle bir para birimi düşünün ki, her hangi bir resmi kuruluş veya merkez bankasıyla ilgisi olmasın ama buna rağmen her yerde kullanılabilsin. Rüya gibi değil mi? Bu para birimine "Bitcoin" adı veriliyor.

Minergate İle Kripto (Sanal) Para Madenciliği Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Minergate İle Kripto (Sanal) Para Madenciliği Nasıl Yapılır?

Hakkında her gün onlarca haberin çıktığı Bitcoin ve kripto (sanal) para teknolojisi, teknoloji dünyasının sıcak gündemi arasındaki yerini koruyor.

Bitcoin Virüsü (Bitcoin Miner Virüsü) Nedir ve Nasıl Temizlenir?
NASIL YAPILIR

Bitcoin Virüsü (Bitcoin Miner Virüsü) Nedir ve Nasıl Temizlenir?

Bitcoin madenciliği (Bitcoin mining) yapmakla ilgilenmiyor olabilirsiniz ancak kötü niyetli kişiler bilgisayarınıza Bitcoin virüsü bulaştırarak sizi sisteme dahil edebilir.

YORUMLAR