Siyah Beyaz Fotoğraf Nasıl Renklendirilir?

Siyah beyaz fotoğraf nasıl renklendirilir? Sizler için ücretsiz ve online bir şekilde siyah beyaz fotoğraf renklendirmeyi anlatıyoruz.

İlk fotoğraf bilinene göre 1826 ya da 1827 yılları arasında çekildi. O günden bugüne kameralar devasa boyuttan bir boncuk tanesine kadar düşmüş durumda. Hatta tıp alanında daha küçükleri de kullanılmıyor değil.

Ancak çok önceleri çekilen fotoğraf siyah beyaz olduğu için şimdiki zamana göre bir hayli kötü duruyor. Bu nedenle birçok kişi siyah beyaz fotoğrafları renklendirme yollarını aramakta. Peki, siyah beyaz fotoğraf nasıl renklendirilir? Sizler için adım adım anlatıyoruz.

Siyah Beyaz Fotoğraf Nasıl Renklendirilir?

  • Renklendirmek istediğiniz fotoğrafı seçin.
  • Colorize sitesine gidin.
  • Click or Drop Files kısmana tıklayın.
  • İlgili kısma siyah beyaz fotoğrafınızı yükleyin.
  • Start seçeneğine tıklayın.
  • Downloand (İndir) seçeneğine tıklayın.
  • Yeni sekmede siyah beyaz fotoğraf renklendirilmiş olarak karşınıza çıkacaktır.
  • Sağ tık yaparak fotoğrafı indirebilirsiniz.
  • İşlem tamamlanmış olacaktır.

Yukarıdaki işlemleri gerçekleştirdikten sonra siyah beyaz fotoğraflarınızı kısa süre içerisinde renklendirebilirsiniz. Aynı zamanda bu işlemi mobil cihazlar üzerinden de gerçekleştirebilir ve ailenizden kalan eski anıları renklendirerek geçmişi bir adım daha olsun farklı açıdan görebilirsiniz. 

Dünyadaki İlk Fotoğrafı Kim Çekti?

Dünya üzerindeki ilk fotoğraf bilinene göre tam 8 saat içinde çekilmiş ve tarihi adını yazdıran kişi Nicéphore Niepc'dir. Kendisi Fransalı olan Niepc tarihe adını kazımış ve dünyada yeni bir çağ başlatmıştır. Kim bilir fotoğraf teknolojisinin bugünlere geleceğini nereden bilebilirdi ki?

Yapay Zeka ile Görsellerin Konumunu Bulan Web Sitesi
YAZILIM

Yapay Zeka ile Görsellerin Konumunu Bulan Web Sitesi

Günümüzde yapay zeka hayatımıza girdiğinden beridir gelişmekte ve insanlığı ele geçirebilecek mi sorusunu akıllara getirmektedir.

Siyah Beyaz Fotoğraf Renklendirme Programları (Mobil ve PC)

  • Photoshop
  • Colorize Images

Photoshop

Hiç şüphesiz en iyi fotoğraf düzenleme uygulamalarından biri olan Photoshop ile siyah beyaz fotoğraflarınızı rahatlıkla düzenleyerek renkli fotoğraflara dönüştürebilirsiniz.

Colorize Images

Web sitesi üzerinde ücretsiz bir şekilde siyah beyaz fotoğraflarınızı renklendirebilirken aynı zamanda mobil uygulama üzerinden de bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Yapay Zeka Girdiğiniz Kelimelerle Resim Çiziyor
İNTERNET

Yapay Zeka Girdiğiniz Kelimelerle Resim Çiziyor

Yapay zekanın her şey gibi gün geçtikçe gelişmekte olduğunu artık herkes biliyor. Bu gelişmelerin kimileri insanları korkuturken kimileri ise insanları oldukça eğlendirmekte.

Bu içeriğimizde siyah beyaz fotoğraf renklendirme nasıl yapılır? Sizler için adım adım anlattık. Peki, sizler bu işlemi gerçekleştirirken hangi programları veya web sitelerini kullanıyorsunuz? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca siyah beyaz video renklendirme nasıl yapılır? Meraklıları yazımıza göz atabilir.

YORUMLAR