Spotify Şarkı/Podcast Yükleme Nasıl Yapılır?

Milyonlarca aktif kullanıcısı olan Spotify'a müzik/podcast nasıl eklenir sizler için anlatıyoruz.

Milyonlarca  müzik ve podcast dinlemeyi seven kullanıcıların buluştuğu Spotify  birçok rakibi olmasına rağmen en popüler platformlar arasında yerini üst sıralarda tutuyor. Milyonların ziyaret ettiği platforma aynı zamanda bir o kadar kişi de müzik ve podcast yüklüyor.

YouTube gibi  belirli bir sayıya ulaştığı zaman müzik veya podcast yayınlayanların para kazanabileceği Spotify, oluşturduğunuz çalma listelerinden de para kazanma imkanı sunuyor. Peki, Spotify müzik/podcast yükleme nasıl yapılır gelin birlikte bakalım.

Spotify Müzik/Podcast  Yükleme Nasıl Yapılır? (Ücretsiz)

  • İlk olarak Indiefy web sitesine gidin.
  • Hesabınız yoksa kayıt olun.
  • Giriş yaptıktan sonra sanatçıların kısmına gelin.
  • Yeni sanatçı oluştur diyin veya  halihazırda var olan sanatçı profilinize gidin.
  • Dağıtımların kısmına  tıklayın.
  • Yeni dağıtım seçeneğini seçin.
  • Adımları sırası ile uygulayın.
  • İşlem tamamlanmış  olacaktır.

Yeni dağıtım bölümünde yayın türü, sanatç, başlık dili, parça hakkında bilgiler, kapak resmi ve mağaza gibi birçok detay bulundurmaktadır. En az bir sosyal medya hesabınızı paylaşmadan eserlerinizi Spotify'da yayınlayamazsınız. Oldukça basit arayüze sahip olan Indefy web sitesi ücretsiz bir şekilde Spotify'da şarkılarınızı ve podcastlerinizi yayınlamayı sağlar.

Indiefy  web adresi müzik veya podcastinizi  Spotify'da yayınlatmak için bir süre sizi bekletecek ve incelemeye alacaktır. Eğer uygun görülürse Spotify’da  doğrulanmış bir sanatçı olarak şarkılarınızı veya podcastlerinizi paylaşmış olacaksınız. Indiefy  web sitesi  sadece Spotify değil birçok müzik ve podcast paylaşabileceğiniz platforma da  size ait eserleri yüklemenizi  sağlar.

YouTube MP3 Dönüştürme Nasıl Yapılır? Youtube MP3 Dönüştürücü
NASIL YAPILIR

YouTube MP3 Dönüştürme Nasıl Yapılır? Youtube MP3 Dönüştürücü

Dünyanın en çok video izleme ve müzik dinleme platformu YouTube, milyonlarca kullanıcıya her geçen gün ulaşmaya devam ediyor.

Spotify Dinleme Başına Ne Kadar Kazandırıyor?

2006 yılından bu yana her geçen gün büyüyen  ve milyonlarca kullanıcıyı kendisine çeken platform ortalama dinleme başına 0,003 veya 0,005 Dolar kazandırmakta.  bu fiyatlandırma gözünüze düşük gelmiş olabilir ancak, 1 milyon dinlenmeye sahip olduğunuz zaman alacağınız ücret ortalama 3000 ila 3500 dolar arasındadır.

Popüler sanatçılar Spotify'da genel olarak milyonlar dinlendiğini belirtelim. Spotify gelen ücretlerin %70’ini  sanatçılara verirken geri kalan kısmını yani %30’unu kendisi almaktadır.

Şunu söylemek gerekir ki yukarıda verdiğiniz veriler geçmiş veriler ve ortalamalara dayanarak verilmiştir, bir diğer yandan Spotify algoritmasında öne çıkmak ve herkesin sizi tanıması uzun sürebilir.

Bu nedenle Spotify’da  değil birçok sosyal mecrada kendinizi göstermeniz ve kaliteli içerikler üretmeniz gerekmektedir. Her ne kadar internetten para kazanmak zor olsa dahi imkansız değildir Ancak, İnternet üzerinden para kazanmak oldukça kolay diye anlatılan  gönderilere  kanmamak gerekir.

Spotify Takipçi Çıkarma Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Spotify Takipçi Çıkarma Nasıl Yapılır?

Spotify, pek çoğumuzun hem mobilde hem de PC’de kullandığı çevrimiçi bir müzik dinleme platformudur. Yıllar içerisinde popülerliğini her geçen yıl artırmayı başaran Spotify, çalma listeleri oluşturmak ve dinlediğiniz şarkıları takipçilerinize duyurmak için oldukça başarılı bir platform.

Bu içeriğimizde Spotify müzik veya podcast nasıl eklenir Spotify dinleme başına ne kadar kazandırıyor öğrenmiş olduk Sizler bu ücretlendirme hakkında neler düşünüyorsunuz aşağıda bulunan yorumlar kısmında buluşalım.  Ayrıca Spotify dinleme geçmişi nasıl silinir adlı yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz.

YORUMLAR