USB Belleklerde Nasıl Daha Fazla Yer Açılır?

Popüler veri depolama yöntemlerinden olan USB Belleklere nasıl daha fazla dosya sığdırılır?

USB Belleklerde Nasıl Daha Fazla Yer Açılır?

Günümüzün popüler depolama servisleri artık bulut teknolojileri. Hızlı ve her yerden ulaşılabilir olması nedeniyle tercih edilen bu yeni yöntemin yanı sıra, hala eski yöntemler de tercih ediliyor. Eski yöntemlerin başında gelen USB Bellekler bazı durumlarda hayat kurtarıcı olabiliyor.

Bir bilgisayardan diğer bilgisayara veri taşımanın en basit yöntemlerinden birisi olan USB Bellekler, artık popülerliğini yavaş yavaş kayıp ediyor. Bir zamanların en popüler veri depolama yöntemleri arasında gelen USB Bellekler artık iyice gözden düştüler. Yıllar ilerledikçe geliştirilen yeni yöntemlerin yanında ayakta durmaya çalışan namıdiğer "flaş bellekler" halen daha çoğu durumda hayat kurtarıcı olabiliyor. Küçük boyutları ve kendine göre yüksek hafızasıyla kullanılan USB Bellekler, önemli dosyalarınızı yedeklemenin en basit yöntemleri arasında yer alıyor. Sınırlı bir alana sahip olan bu bellekler bazı durumlarda da yetersiz alan sorunu yüzünden kullanıcılarını çileden çıkarabiliyor. Eğer böyle bir sorun yaşıyorsanız biraz sonra anlatacaklarımıza dikkat edin.

Sınırlı bir alana sahip belleğe daha fazla dosya sığdırmanın en kısa yolu belleğinizde sıkıştırma işlemi yapmanızdan geçiyor. Bunun için 3.parti yazılımlar kullanabileceğiniz gibi işletim sisteminizin araçlarını kullanarak da sıkıştırma işlemi yapabilirsiniz. Sıkıştırma işlemi sonucunda belleklerinize daha fazla dosyayı sığdırabilirsiniz. İşte başlıyoruz...

USB Bellek Sıkıştırması Nasıl Yapılır?

USB Belleklerinizde sıkıştırma işlemi yapmak için öncelikle belleğinizi biçimlendirmelisiniz. Bunun için belleğinizdeki dosyaları öncelikle bir yere taşımanız gerekiyor. Belleğinizi boşalttıktan sonra "Dosya Gezgini" içerisinde yer alan USB Belleğinize sağ tık yaparak "Biçimlendir" seçeneğine daha sonra da "NTFS" dosya sistemini seçtikten sonra "Hızlı Biçimlendir" düğmesine tıklamanız gerekiyor. Belleğiniz biçimlendirildikten sonra artık sıkıştıma işlemi yapabilirsiniz.

Biçimlendirme işlemi bittikten sonra bu sefer USB Bellek üzerinden önce "Özellikler" kısmına tıklamalı, daha sonra açılan iletişim kutusunda "Disk alanından kazanmak için bu diski sıkıştır" seçeneğini aktifleştirmeniz gerekiyor. Kutucuğu aktif ettikten sonra "Tamam" diyerek kayıt etmelisiniz. Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra artık USB Belleğinize daha fazla dosya atabilirsiniz.

Bu işlemleri sabit disklerinize uygulamak pek önerdiğimiz bir yöntem değil, ancak USB Bellek gibi küçük boyutlu depolama birimlerinizde kullanabileceğiniz basit ve etkili bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz.

Verilerinizi Depolamanız için Önerebileceğimiz En İyi 5 USB 3.0 Flash Bellek

Neden Dosyalarınızı Winrar Kullanarak Sıkıştırmalısınız?


YORUMLAR