WhatsApp Web Microsoft Edge Tarayıcıda Nasıl Kullanılır?

WhatsApp Web Microsoft Edge tarayıcıda nasıl kullanılır? sorusunun yanıtı bu rehber yazımızda.

WhatsApp Web Microsoft Edge Tarayıcıda Nasıl Kullanılır?

Akıllı telefon kullanıcılarının olmazsa olmaz uygulamaları arasında olan WhatsApp, mobilin yanı sıra web tarayıcılarda da kullanılabilen bir mesajlaşma servisi. Ücretsiz, hızlı ve sorunsuz olmasıyla büyük beğeni toplayan ücretsiz anlık mesajlaşma ve arama servisinin web sürümü birkaç basit adımla Microsoft’un en yeni internet tarayıcısı Edge üzerinde de çalışıyor. Bu rehber yazımızda WhatsApp Web’i Edge tarayıcıda kullanmanın yolunu gösteriyoruz.

Mesajlaşmak için telefona bakma zorunluluğunu ortadan kaldıran WhatsApp Web uygulaması bildiğiniz üzere Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari ve Opera’da çalışmakta, Windows 10’un varsayılan tarayıcısı Microsoft Edge desteği sunmamakta. Her ne kadar Microsoft çalışanları şu anda bu destek için çalışmaları başlattıklarını söylese de bu resmiyet kazanmadığından WhatsApp Web’i Edge tarayıcıda çalıştırmak mümkün olmuyor; girdiğinizde aşağıdaki uyarı ekranı ile karşılaşıyorsunuz.

Bu noktada Microsoft’un anlaşmasını beklemek dışında yapacağınız bir şey var. Aşağıdaki adımları sırayla takip ederek WhatsApp Web’i yepyeni modern ve de en önemlisi Google Chrome’a kafa tutacak kadar hızlı bir web tarayıcı olan Edge’de kullanmaya başlayabilirsiniz:

Microsoft Edge’de WhatsApp Web sayfasını açıyorsunuz. Uyarı ekranı karşınıza çıkıyor. F12 tuşuna basarak "Geliştirici Araçları" sayfasını açıyorsunuz.

Önyükünme sekmesine tıklıyorsunuz.

Burada mod bölümünde bulunan Kullanıcı aracısı dizesini "Google Chrome" olarak ayarlıyorsunuz.

Geliştirici Araçları penceresini kapattıktan sonra WhatsApp Web sayfası yenileniyor. Artık Edge’de WhatsApp konuşmalarınızı sürdürmeye hazırsınız.

WhatsApp Web Nasıl Kullanılır

YORUMLAR