iPhone New York'ta Suç Oranını Arttırıyor

iPhone'un ikinci elde sahip olduğu değer nedeniyle cihaz hırsızlıklarında New York'ta büyük artış gerçekleştiği açıklandı. Apple ve New York Polis Departmanı çözüm arayışında.

iPhone New York'ta Suç Oranını Arttırıyor

iPhone’un New York’ta sahip olduğu popülerlik nedeniyle New York konsey üyesi Ray Kelly şirketi şehirdeki suç oranlarını arttırmakla suçladı ve iPhone’dan kaynaklanan hırsızlık olaylarının çok yüksek adetlere yükseldiğini açıkladı.

Apple ise bu durumla baş edebilmek için New York Polis Departmanı (NYPD) ile ortak bir çalışma gerçekleştirmenin peşine düştü. Bu bağlamda Apple polis departmanına cihazların mevcut konumunu bildirerek hırsızlık ve yeniden satış vakalarının nerelerde gerçekleştiğini bildirecek. Ayrıca polis departmanı hali hazırda seri numarası kaydı, cihaz sahiplerinin iletişim bilgilerinin toplanması ve hırsızlığın en çok gerçekleştiği konumlardan polis devriyeleri gibi oldukça agresif önlemleri hali hazırda almış durumda.

NYPD’den gelen resmi açıklama ise New York Post’un bildirdiğine göre şu şekilde oldu:

“Apple ürünlerini çalan bireyleri bulmanın yollarını arıyoruz ve ardından cihazları gerçek sahiplerine döndürmek istiyoruz. Bunun için hırsızlığın gerçekleştiği durumları bilmemiz gerekmekte.”

Bu yüksek hırsızlık oranının özellikle zor değer kaybeden cihazlar olmaları ve ikinci elde de yüksek fiyatlardan satılmaları nedeniyle iPhone’larda gerçekleştiği de açıklananlar arasında.

Yeni Xbox Nisan ayında duyurulacak

YORUMLAR