Sony Xperia XZ Premium Özellikleri, Fiyatı, Çıkış Tarihi

Sony Xperia XZ Premium'un fiyatı, çıkış tarihi ve özellikleri kesinleşti. İşte o detayların tamamı:

Sony Xperia XZ Premium Özellikleri, Fiyatı, Çıkış Tarihi

Sony, bugün yaptığı açıklama ile yeni amiral gemisi Xperia XZ Premium'un Amerika Birleşik Devletleri'nde hangi fiyatla ve ne zaman çıkacağını açıkladı. Böylece Sony Xperia XZ Premium'un fiyatı, çıkış tarihi ve özellikleri belli olmuş oldu. 

Şubat ayında yapılan Mobil Dünya Kongresi 2017 kapsamında Sony'nin düzenlediği etkinlikler sırasında duyurulan Xperia XZ Premium, yüksek donanım özelliklerinin yanı sıra kamerası ve performansıyla dikkatleri çekmişti. Halihazırda kullanılan teknolojilerin en üst katından yararlanan Sony, rakipleriyle gerçek anlamda yarışabilecek bir telefon ortaya koymayı başarmıştı. 

Sony Xperia XZ Premium Çıkış Tarihi

Sony yaptığı açıklama diğer ülkeler için özellikle tarihler vermezken, Amerika Birleşik Devletleri'nde telefonun 12 Haziran tarihi itibarıyla çıkacağını açıkladı. Ayrıca bu tarihten itibaren telefonun Amazon, Best Buy ve Fry gibi satıcılar üzerinden erişilebileceği de belirtildi. Buna dayanarak, üzerinden çok geçmeden telefonun Avrupa ve Türkiye'de de piyasaya çıkacağını söyleyebiliriz. 

Sony Xperia XZ Premium Fiyatı

En çok merak edilen konulardan bir tanesi de telefonun fiyatıydı. O da bugün yapılan açıklamada bir netlik kazandı. Sony, Xperia XZ Premium'un 799,99 dolar fiyat etiketiyle satılacağını açıkladı. Bu meblağ da günümüz dolar kuruyla 2,826TL'ye tekabül ediyor. Fakat ülkemizde vergi vb. ekstraların da eklenmesiyle telefonun çok daha yüksek fiyata satılacağınıı söylememize gerek yok...

Sony Xperia XZ Özellikleri

Parlak Krom ve Derindeniz Siyahı renkleri ve sadece birkaç dakika şarj süresiyle saatlerce kullanım sunan Quick Charger UCH12W’nun da aralarında bulunduğu destekleyici aksesuarla birlikte gelecek olan telefonun özellikleri şöyle açıklanmıştı:

  • 5.5 inç LCD, 4k çözünürlüklü Gorilla Glass 5 ekran
  • Qualcomm Snapdragon 835 64-bit işlemci
  • Adreno 540 grafik işlemcisi
  • 4 GB RAM
  • 64 GB dahili depolama alanı (microSD desteği var)
  • 19 megapiksel Exmor RS, hybrid AF, 960 fps slow mo, 4K videolu arka kamera
  • 13 megapiksel Exmor RS, f/2.0, 22mm geniş açılı lense sahip ön kamera
  • 3230 mAh batarya (Hızlı Şarj 3.0 destekliyor)
  • IP68 suya ve toza dayanıklılık sertifikası
  • Ek özellikler: Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.2, NFC, USB 3.1, GPS

Sony Xperia XZ Premium Hakkında Her Şey!
MOBİL

Sony Xperia XZ Premium Hakkında Her Şey!

Sony Xperia XZ Premium, hayatı başka hiçbir akıllı telefonun yapamadığı şekillerde yakalamak üzere, yeni Motion Eye kamera sistemini yaratmak için Sony ve Cyber-shot fotoğraf makinelerinde yerleşik görüntüleme bilgi birikimini içinde barındırıyor.

Sony Xperia XZs Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı

YORUMLAR