Android İçin En İyi Puzzle Oyunları

Puzzle oyunları, mobil cihazlarda oynaması en ideal ve en rahat kategorilerden bir tanesi. Bunun sebebi de dokunmatik ekranda kısa dokunuşlar yaparak oyunu oynayabilmeniz ve nerede olursanız olun kısa süre dahi olsa oynama şansına sahip olabilmeniz. Ayrıc

Android İçin En İyi Puzzle Oyunları

Puzzle oyunları, mobil cihazlarda oynaması en ideal ve en rahat kategorilerden bir tanesi. Bunun sebebi de dokunmatik ekranda kısa dokunuşlar yaparak oyunu oynayabilmeniz ve nerede olursanız olun kısa süre dahi olsa oynama şansına sahip olabilmeniz. Ayrıca çok eğlenceli olmaları da bir diğer artısı.

Puzzle kelimesi, her ne kadar Türkçe'ye "bulmaca" olarak çevrilmiş olsa da bence tam anlamını karşılamıyor. Çünkü aslında tetris'ten 3'lü eşleme oyunlarına, fizik temelli oyunlardan cinayet çözme oyunlarına kadar pek çok çeşit oyun, puzzle kategorisine giriyor.

Android cihazlarınızda da şu anda oynayabileceğiniz pek çok değişik tarzda puzzle oyunu bulunmakta. Bizler de bugün sizin için en iyi 15 tanesini içlerinden seçip inceledik. Eğer siz de puzzle oyunları oynamayı seviyorsanız, listemize göz atmanızı tavsiye ederiz.

4 Pics 1 Word

Başta da söylediğimiz gibi puzzle kategorisine giren çok çeşitli tarzda oyun var. Bunlardan birisi de kelime oyunları diyebiliriz. 4 Pics 1 Word, kelime ve zeka oyunları arasında en başarılılarından bir tanesi.

Oyunda amacınız ekranda çıkan 4 farklı resimi inceleyerek ortak noktalarını bulmak ve buna göre kelimeyi tahmin etmeye çalışmak. Kelimeleri doğru bildikçe bir sonraki bölümün kilidini açtırabiliyorsunuz.

Bağımlılık yapıcı ve aynı zamanda ücretsiz olan bu oyunda eğer takılırsanız ipuçları satın alarak onları da kullanabilirsiniz.

2048 Number Puzzle Game

Artık hepimizin bildiği ve en az bir kere oynadığı 2048 oyunları içerisinde en başarılısını listemize almamak olmazdı. Bağımlılık yapan bu oyunun tarihi aslında çok yeni. Fakat kısa bir sürede herkesin beğenisini kazanmayı başardı.

2048 oyununda amacınız 16 kareden oluşan tabloda aynı rakamları birleştirerek yüksek değerlere ulaşmaya çalışmak. Bunun için de rakamları sağa, sola, aşağı ve yukarı kaydırmanız gerekiyor. Yani 2'leri bir araya getirerek 4, 4'leri bir araya getirerek 8, 8'leri bir araya getirerek 16 elde ediyorsunuz ve bu böyle sürüyor.

2048'e ulaştığınızda oyunu kazanmış oluyorsunuz fakat oyuna devam edebiliyorsunuz. Gerçekten bağımlılık yapıcı bir oyun olduğunu söylemek lazım.

Another Case Solved

Another Case Solved, adından da anlaşılacağı üzere sürükleyici bir cinayet çözme ve dedektiflik oyunu. Benim de aylardır severek oynadığım ve gerçekten bağımlılık yapıcı bir oyun olduğunu belirtmem gerekir.

Oyunda küçük bir dedektiflik bürosundan başlayarak işlerinizi büyütecek ve sonunda başarılı ve ünlü bir dedektif olacaksınız. Oyun, 4 farklı puzzle oyunundan oluşuyor, 3'lü eşleme, harita taraması, oda araştırması ve şüpheli sorgulama.

Oyunda kendi dedektifinizi kendiniz yaratıp kişiselleştirebilir, büronuza yeni eşyalar alarak güzelleştirebilir, başarımların kilidini açtırabilir ve boş zamanınızda gazeteden alacağınız davalarla ilgilenebilirsiniz.

Break Bricks

Eskiden bilgisayarlarımızda oynadığımız tuğla kırma oyunlarını hatırlarsınız. Altta bir çubuk ile topu yukarıya fırlatıyor ve yukarıdaki tuğlaların hepsini kırmaya çalıştığımız bu klasik oyunun artık mobil versiyonları da var.

Break Bricks ise bu uyarlamalar arasında en başarılılarından bir tanesi. Mobil cihazlar için daha zevkli hale getirilmiş, etkileyici grafiklerle süslenmiş oyunda aynı amacı gerçekleştirmeye çalışıyorsunuz.

Oyunun dokunmatik kontrolleri de gayet basit ve rahat. 150'den fazla bölümün olduğu oyunda aşamalı ve sonsuz olmak üzere iki farklı oyun modu da sizi bekliyor.

Candy Crush Saga

Yukarıda da söylediğimiz gibi 3'lü eşleme oyunları, puzzle oyunları kategorisinde en çok oynanan tarzda oyunlardan bir tanesi. Bu tarzdaki en iyi oyun ise artık tartışmasız Candy Crush Saga.

Milyonlarca insan tarafından sevilerek oynanan bu oyunda amacınız çok basit, aynı renkteki şekerleri yerlerini değiştirerek bir araya getirmek. En az 3 şekeri birleştirmeniz gereken oyunda ne kadar fazla şeker olursa o kadar yüksek puan alıyorsunuz.

Oyunda onlarca farklı bölüm var ve eğer takılırsanız güçlendiricileri kullanabiliyorsunuz. Kolay kontrolleri ile de sizi kendine bağlayan oyuna kısa sürede bağlanacağınıza eminim.

CSI Hidden Crimes

Yine bir diğer başarılı dedektiflik oyunlarından olan CSI: Hidden Crimes tamamen ücretsiz olarak indirebileceğiniz, Ubisoft firması tarafından tasarlanmış çok başarılı bir oyun.

Popüler CSI dizisinden esinlenilerek yaratılmış olan oyunda amacınız cinayetleri çözmek. Bunun için de suç mahallinden kanıtları toplamanız, şüphelileri sorgulamanız, topladığınız kanıtları incelemeniz gerekiyor.

Çok fazla aksiyon olmasa da çok heyecanlı ilerleyen bir oyun olduğunu söylemek mümkün. Obje bulma oyunlarını seviyorsanız, dikkat ve zeka gerektiren bu oyunu da seveceğinize eminim.

Cut the Rope 2

Cut the Rope, milyonlarca insan tarafından beğenilerek oynanan puzzle oyunlarından bir tanesi. Fizik temelli olan bu oyunda hatırlayacağınız gibi sevimli karakterimiz Om Nom'u şekerlemeler ile buluşturmaya çalışıyorduk.

Cut the Rope 2'de de aynı amaç üzerinden devam ediyoruz. Yine ormanlarda, şehirlerde, tünellerde ve pek çok farklı yerde Om Nom'a yardım ediyoruz.

Bu kez 5 farklı yeni karakter oyunda sizleri bekliyor. Gerçekten ustalık ve zeka gerektiren bu oyunda yeni yerler keşfedebilir, ve çok eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz.

Flow Free

Enteresan bir diğer puzzle oyunu olan Flow Free de yine milyonlarca insan tarafından beğenilerek oynanıyor. Beceri oyunu da diyebileceğimiz kategoride olan oyun gerçekten bağımlılık yapıcı ve eğlenceli.

Oyunda amacınız aynı renkteki noktaları birleştirmek fakat bunun için dikkatli olmanız gerekiyor çünkü belli sayıda kare var ve farklı renktekilerin çakışmaması gerekiyor.

Free ve Time Trial olmak üzere iki moda sahip olan oyunda Free Play modunda 600 adet akışı sağlayarak oyunu bitirebilir veya Time Trial modunda zamana karşı yarışabilirsiniz.

God of Light

Yine enteresan ve değişik bir puzzle oyunu olan God of Light, Android cihazlarınızda ücretsiz olarak oynayabileceğiniz bir oyun. Gerçekten etkileyici grafikleri ve müzikleri ile öne çıktığını söylemek mümkün.

Oyunda amacınız ışığı yansıtarak enerji kaynaklarını tekrar aktif hale getirmek. Fakat bu o kadar basit değil çünkü zaman zaman ışığı yansıtmanız, bölmeniz veya kombine etmeniz gerekiyor.

3 farklı oyun dünyası ve 75 adet bölüm olan oyunda pek çok farklı element var. Yine başarımları açtırabilir ve arkadaşlarınıza paylaşabilirsiniz.

Hitman Go

Hitman Go, başarılı oyunun strateji tarzında olan yeni oyunu diyebiliriz. Sıra tabanlı bir şekilde oynanan bu oyunda pek çok zorlayıcı puzzle'ı çözerek yeteneklerinizi test edebilirsiniz.

Ajan 47'yi yönettiğimiz bu oyunda kullanabileceğimiz dikkat dağıtma, gizlenme, keskin nişancılık gibi pek çok element bulunuyor. Ayrıca yine pek çok değişik düşman tipi de oyunda sizleri bekliyor.

Her bölümde ise yapmanız gereken amaç değişiyor. Bazı bölümlerde bütün düşmanları öldürmeniz, bazı bölümlerde hiçbirine görünmemeniz gerekebiliyor. Takıldığınıza ise ipuçlarını kullanabiliyorsunuz.

Mouse

Mouse, bir diğer eğlenceli ve bağımlılık yapıcı puzzle oyunu diyebilirim. Orijinal oyun tarzı ile çok basit gibi görünse de aslında bir noktadan sonra gerçekten zorlaşmaya başlıyor.

Oyunda amacınız farenin kutudan kaçmasına yardım etmek. Fakat bunun için önündeki engelleri kaldırmanız gerekiyor. Engelleri de kaydırarak önünden çekiyorsunuz. Böylece çıkışa ulaşmasını sağlıyorsunuz.

Eskiden bilgisayarlarımızda da oynadığımız retro tarzda bir oyun olan Mouse, basit kontrolleri ile de dikkat çekiyor. Boş zamanlarınızda eğlenerek oynayabilirsiniz.

Slice It!

Slice It içerisinde pek çok bölüm bulunduran ve size saatlerce süren bir eğlence sunan, bağımlılık yapıcı bir puzzle oyunu. Aynı zamanda zeka egzersizi de yapmanızı sağladığını söylemeden geçmeyelim.

Oyunda amacınız ekranda çıkan geometrik şekilleri, birbirine olabildiğince yakın büyüklüklerde parçalara ayırmak. Her bölümde ayırmanız gereken parça sayısı farklı ve kısıtlı sayıda kesme hakkınız var.

200'den fazla bölüm bulunan oyun, anlatınca basit gibi görünse de gittikçe zorlaşan bir yapıya sahip ve sizi gerçekten düşündürüyor.

Strata

Strata, basit olmasına rağmen enteresan ve kendine özgü oyun yapısıyla öne çıkan ve Android cihazlarınızda oynayabileceğiniz bir puzzle oyunu.

Oyunda amacınız şeritleri stratejik olarak yerleştirerek ekranda size gösterilen desene ulaşmak. Oyunda bir hamle yapmadan iki kere düşünmeli ve öyle oynamalısınız. Zihninizi çalıştıracak bir puzzle olduğunu söylemek mümkün.

Yüzlerce farklı bulmaca oyunu olan oyun her yaştan oyuncuya hitap ediyor. Ayrıca oyun içindeki etkileyici şarkılar da dikkat çekiyor.

TETRIS

Tetris oyununu artık bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. Klasik bir atari oyunu olan Tetris de artık mobil cihazlarınızda oynayabileceğiniz pek çok versiyona sahip. Electronic Arts tarafından tasarlanan bu oyun ise en iyilerinden birisi.

Android cihazlarınızda ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz Tetris oyununda amacınız tepeden inen farklı şekilleri birbiriyle uyumlu şekilde yere yerleştirerek tavana ulaşmadan patlamalarını sağlamak.

Farklı oyun modları ile zenginleştirilmiş olan oyunun grafikleri de gayet başarılı. Siz de Tetris oyununu seviyorsanız EA versiyonunu denemelisiniz.

Where's My Water?

Disney tarafından geliştirilen ve çok eğlenceli bir diğer puzzle oyunu olan Where's My Water da milyonlarca kişi tarafından beğenilerek oynanan oyunlardan bir tanesi.

Oyunda amacınız banyo yapmak isteyen karakterimiz timsaha suyu ulaştırmak. Bunun için çeşitli engelleri aşmanız ve toprağı kazarak suyu ulaştırmanız gerekiyor. Tabi her hamlenizi düşünerek yapmalısınız.

Oyunda 4 farklı ana bölüm var bu bölümlerde 500'den fazla puzzle sizleri bekliyor. Bu arada toplayabildiğiniz kadar ördek toplayarak daha çok puan kazanmalısınız.

YORUMLAR