''Buralar Komple Bostanlıktı'' Dedirten Bilgisayar Oyunları

Kayınçonun arsalar da iyi para ederdi dedirten açık dünya oyunları burada

''Buralar Komple Bostanlıktı'' Dedirten Bilgisayar Oyunları

Kimi oyunlar var ki oynarken kendinizi içinde kaybeder, saatlerin nasıl geçtiğini anlamazsınız. Bu tür oyunlarda geniş açık dünya üzerinde keşfedilecek sayısız yer, görülecek sayısız manzara bizi beklerken kimi zaman bir tepenin başına çöreklenip çömelerek tek elimizle ince belli çay bardağını ağzından tutup çayı hüpleterek içmek, diğer elimizle de tesbih çekerek manzaraya dalmak isteriz. Tabi bu sırada milli geleneğimiz olan manzara yorumlama işine girerek "bak şuralar dutluktu, bostanlıktı gençliğimizde" demekten geri de kalmayız.

İşte bu yazımızda da bu tür geniş haritalara yer veren ve manzara yorumlama gibi kültürel değerlerimizi korumamıza yardımcı olan yakın dönemde karşımıza çıkmış en iyi açık dünya oyunları ile sizi tanıştıracağız. Çek ordan abime demlisinden bi' çay!

Middle Earth: Shadow of Mordor

Listemizin en eski oyunu olan Middle Earth: Shadow of Mordor 2014 yılının sonlarına doğru çıkış yapmıştı. Bize Orta Dünya'da geçen ve Yüzüklerin Efendisi ile The Hobbit filmlerinden farklı alternatif bir senaryo sunan oyunda oldukça özel yeteneklere sahip bir kahramanı yönetiyorduk ve Mordor'un göbeğine dalarak heyecan dolu bir maceraya atılıyorduk.

Middle Earth: Shadow of Mordor'un başarılı hikayesi yüksek kalitede grafikler ve geniş bir açık dünya ile birleştirilmişti. Mordor'un bir kül yığını yerine çayırlık çimenlik olduğu dönemleri de Middle Earth: Shadow of Mordor'da görebiliyorduk. İşte bu nedenle Mordor'un son halini görüp oyunda "işte buralar hep bostanlıktı gençliğimizde" diyebilirsiniz.

Middle Earth: Shadow of Mordor Uzun Oynanış Videosu
OYUN

Middle Earth: Shadow of Mordor Uzun Oynanış Videosu

Monolith Productions geliştirilen ve Warner Bros tarafından dağıtılacak olan Tolkien'in Lord of the Rings eserlerinin fantastik dünyasında geçen açık dünya tabanlı Middle Earth: Shadow of Mordor oyunu için uzunca bir oynanış videosu yayınlandı.

Just Cause 3

Eğer aradığınız şey manzaraysa Just Cause 3 bu anlamda bütün beklentilerinizi karşılayabilecek bir oyun. Avalanche Studios'un kendi geliştirdiği oyun motorunu kullanan oyunda yakın bir coğrafyaya konuk oluyoruz. Akdeniz'de yer alan adalarda geçen bir hikayeye sahip Just Cause 3'ü oynarken kahramanımızla denizin üzerinde uçabiliyor, yamaçlarda süzülebiliyor, paraşütle gezinti yaparken bağların bahçelerin arasına dalabiliyoruz.

Çıktığında ufak teknik sorunlarla karşımıza çıkmış olsa da Just Cause 3 bir hayli geniş bir açık dünyayı ve bolca aksiyonu birleştiriyor.

Just Cause 3 Oynarken Sadece Kendinizi Patlatamıyorsunuz
OYUN

Just Cause 3 Oynarken Sadece Kendinizi Patlatamıyorsunuz

1000 km²'den büyük bir alana kurulmuş açık dünyada Rico Rodriguez adlı karakterle ortalığı kasıp kavuracağız.

Dying Light: The Following

Techland ilk Dying Light ile bize oldukça yüksek kaliteli bir içerik sunmuştu. Bu yeni nesil açık dünya tabanlı zombi katletme oyununda kurgusal Harran'ın sokaklarında gündüz palalarımızla zombi peşinde koştururken gece elimizde el feneri ile bu zombilerin mutasyona uğramış abilerinden topuklarımız kaba etlerimize vura vura kaçmaya çalışıyorduk.

Techland kısa bir süre önce de bu başarılı yapımın genişleme paketi olarak nitelendirilebilecek Dying Light: The Following'i yayınladı. Bir DLC olarak tasarlanan Dying Light: The Following aslında orijinal oyundan bile büyük bir haritayı ve uzun bir oyun süresini oyunculara sunuyor. Bu nedenle küçük bir DLC demek bu içeriğe hakaret etmek anlamına geliyor.

Dying Light: The Following'in en güzel yönü ise artık araç kullanabiliyor oluşumuz. Tarlalarda arazi aracınızla zombilerin üzerinden geçebiliyor, onlara çarptığınızda aracınızın üzerinden taklalar atarak etrafa uçuşmalarını seyredebiliyorsunuz.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Hideo Kojima'nın Konami'deki son şaheseri olan Metal Gear Solid V: The Phantom Pain seriye açık dünya kavramını katarak eski Metal Gear oyunlarına göre daha farklı ve daha eğlenceli bir oyun tecrübesi yaşamamıza imkan tanımıştı.

Hikaye anlamında da bir hayli iddialı olan oyunda geniş arazilerde kendi taktiklerimizi belirleyerek görevleri tamamlayabiliyor, hatta yanımıza evcil dostlarımızı alarak onların yardımından faydalanabiliyorduk. Geçtiğimiz senenin ödüllü oyunları arasında yer alan Metal Gear Solid V: The Phantom Pain yüksek grafik kalitesi ile dikkat çekiyor:

Metal Gear Solid V İçin Yeni Video Geldi!
OYUN

Metal Gear Solid V İçin Yeni Video Geldi!

Kojima Productions ve Konami'nin birlikte çıkaracağı son oyun olacak olan Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain için yeni bir video yayınlandı. Oyunun çıkışına artık 6 günlük bir süre kaldı.

Mad Max

Mad Max'te gezeceğiniz hemen hemen her yer radyoaktif bir harabeye dönmüş olduğundan eskiden bostanlık olan arazilerle sıkça karşılaşacaksınız. Kahramanımız Max'le radyoaktif felaket geçirmiş geniş dünyada aracımızla yolculuk edebiliyoruz ve ilginç yerler keşfedebiliyoruz. 

Mad Max'te birçok farklı karakterle tanışabilir, dilediğinize el verirken dilediğinize tükürüp kaçabilirsiniz. Küçük enişteniz Max'i oyunda ilerledikçe geliştirebilir, ortamlarda adınızı duyurabilirsiniz. Oyunun güzel grafikleri ve sürükleyici hikayesi onu denenmeye değer bir açık dünya oyunu yapıyor.

Mad Max'in Yeni Oynanış Videosu Geldi
OYUN

Mad Max'in Yeni Oynanış Videosu Geldi

Mad Max Fury Road filmi çkmadan önce yapımına başlanan Mad Max oyunu artık çıkışa yaklaşıyor. 1 Eylül'de çıkacak oyunu Gamescom fuarında oynama fırsatı bulan PS360HD kanalının kaydettiği videoda oyunun oynanış dinamiklerini rahatlıkla görebiliyorsunuz.

The Division

Listemizdeki en yeni oyun olan The Division aslında henüz resmi olarak çıkış yapmadı; fakat oyunun bir süre önce yayınlanan betası büyük ilgi gördü. Birkaç gün içinde çıkacak olan oyunda New York'un bir salgın hastalık nedeniyle yok olduğuna tanık oluyoruz. Eskiden cıvıl cıvıl olan New York sokakları The Division'da hayaletlerin top koşturduğu sokaklara dönüşüyor. Oyuncular bu online altyapıya sahip MMO şeklinde tasarlanmış oyunda kendi hayatta kalma mücadelelerini yaşıyorlar.

The Division'ın açık dünyasında keşfedilecek birçok gizemli yer, özel karantina bölgeleri ve diğer oyunculara karşı savaşma imkanı oyun severleri bekliyor.

Tom Clancy's The Division Yeni Oynanış Videosu
OYUN

Tom Clancy's The Division Yeni Oynanış Videosu

Ubisoft’un 8 Mart’ta PlayStation 4, Xbox One ve PC platformuna çıkış yapacak rpg aksiyon oyunu The Division’ın yeni oynanış videosu yayınlandı.

The Witcher 3

Eğer yaşadığınız şehirdeki çarpık kentleşmeden, doğa katliamından, yeşil alan azlığından şikayetçiyseniz The Witcher 3'ün yeşile ve doğaya duyduğunuz hastreti gidereceğini garanti edebiliriz. Oyunda bostanlık aramanıza gerek yok; Temeria'nın fantastik dünyasında ormanlar, bağlar ve bahçeler sizi bekliyor. Tabi arada karşınıza çıkabilecek boynuzlu iblislere dikkat etmenizde fayda var.

Geçtiğimiz senin en iyi oyunları arasında olan ve bolca ödül kazanan The Witcher 3 farklı şehirler, etkileşime girilecek birçok öğe ve uçsuz bucaksız bir açık dünyayı oyunculara sunuyor. Hani oyun dünyasında 10-20 senede bir oyun çıkar ve ismini seneler sonra bile hatırlarsınız ya, işte The Witcher 3 tam o tarzda bir oyun.

The Witcher 3: Wild Hunt E3 2014'te Büyüledi
OYUN

The Witcher 3: Wild Hunt E3 2014'te Büyüledi

RPG oyunlarını seven oyuncuların merakla beklediği The Witcher 3: Wild Hunt için oyunun geliştiricisi CD Projekt E3 2014'e özel bir sinematik video yayınladı.

Fallout 4

Fallout 4 tam anlamıyla yazımızın başlığının hakkını veren bir açık dünya oyunu. Fallout 4'te 200 sene bir hücrede dondurulduktan sonra nükleer bomba patlaması sonucu hayaletler parkına dönen mahallemize geri dönüyoruz, eskiden domates biber yetiştirdiğimiz bahçemizdeki bitkilerin kuruyup çürüdüğüne tanık oluyoruz. Peki biz ne yapıyoruz? Umudu elden bırakmayıp yeniden bahçemizi ekip biçiyoruz ve emekliliğimizin keyfini çıkarıyoruz. Bir dost taviyesi; 3. kulağınızın çıkmasını istemiyorsanız yetiştirdiğiniz sebze ve meyveleri yemeden önce iyice yıkamayı ihmal etmeyin.

Skyrim'de uyguladığı açık dünya mantığını Fallout 4'te de uygulayan Bethesda inanılmaz derecede doğal görünen bir harabe şehir yaratmayı başarmış. Bu açık dünyada gezilecek, keşfedilecek yerler, rastgele karşınıza çıkacak olaylar ve farklı düşmanlar oyuncuları bekliyor:

Fallout 4 Açık Dünya Yapısı ve Oynanışı
OYUN

Fallout 4 Açık Dünya Yapısı ve Oynanışı

Bethesda Studios'un son şaheseri Fallout 4'ü beklerken yeni bir oynanış videosu geldi. Bu videoda oyundaki açık dünyayı, eski dostları ve yeni düşmanları görüyoruz.

Grand Theft Auto 5

Bilgisayarlarımızda oynadığımız en eğlenceli açık dünya oyunlarını bize sunan GTA serisinin son üyesi GTA 5 listemizdeki en gerçekçi açık dünya yapısına sahip olan oyun. Günümüzde geçen bir hikayeye sahip GTA 5, 2015'te çıkış yapan bilgisayar versiyonuyla gözleri kamaştırmış, içerik kalitesini güzel grafiklerle birleştirmişti.

GTA 5'te Los Santos'un şehir hayatının keyifini çıkarıp pavyonlarda barlarda para yedikten sonra okyanus kenarına giderek ay ışığında manzara seyredebilir, sıkılınca Blaine Country'e yolculuk yapıp doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

GTA 5'in çok uçuk boyutlarda bir haritası olmasa da mevcut harita üzerinde bir hayli özen gösterildiğini söyleyebiliriz.

Teletabiler GTA 5'i İstila Etti
OYUN

Teletabiler GTA 5'i İstila Etti

GTA 5'te birçok ilginç şey yapabiliyoruz. Uçakları kaçırıp havada jetlerle kapışabiliyoruz, tankları çalarak şehirde araçları eze eze yol alabiliyoruz, silahlarımızla helikopter avlayabiliyor, motorumuzla dağ yamaçlarından süzülerek kuşları elimizle besleyebiliyoruz.

Oynarken Başkasına Yakalandığınızda Monitör Yaktırtan Hınzır Oyunlar

Elinizi Ayağınızı Boşaltan, Eldivenle Bile Sevemeyeceğiniz Bilgisayar Oyunları

Böbrek Sattıran, Yuvalara Ateş Salan Bilgisayar Oyunları

Bilgisayarlarımızın Kabusu, Evlerden Irak Olası Sıkıntılı Oyunlar

Filmleri veya Dizileri Çekilse Tadından Yenmeyecek Bilgisayar Oyunları

YORUMLAR