Bütçe Takibi İçin Android Uygulamaları

Teknolojinin gelişmesiyle beraber ekonomi de her geçen gün büyüyor ve karmaşıklaşıyor. Her gün küçük büyük bir çok alışveriş gerçekleştiriyoruz. Eskiden harcadığımız paraların takibini yapmak ve bütçemizi düzenli tutmak hem daha zor hem de kolaydı. Zordu,

Bütçe Takibi İçin Android Uygulamaları

Teknolojinin gelişmesiyle beraber ekonomi de her geçen gün büyüyor ve karmaşıklaşıyor. Her gün küçük büyük bir çok alışveriş gerçekleştiriyoruz. Eskiden harcadığımız paraların takibini yapmak ve bütçemizi düzenli tutmak hem daha zor hem de kolaydı. Zordu, çünkü bir çok fatura ve fişi biriktirmek, harcamalarınızı not defterlerine geçirmek hem fazladan bir sürü iş hem de vakit kaybı anlamına geliyordu. Kolaydı, çünkü harcamalar bugünkü kadar karmaşık değildi.

Günümüzde her gün hem nakit hem kredi kartıyla bir çok alışveriş yapıyoruz. Online market alışverişinden tutun da dışarıda yediğimiz yemeğe; kıyafet alışverişinden elektronik alet alışverişine kadar bir çok yere para harcıyoruz. Dolayısıyla bunların takibini tutmak da gitgide zorlaşıyor. Ama artık bunun için de kullanabileceğiniz bir çok mobil uygulama var.

Yaptığınız bütün gelir ve giderleri kaydedebileceğiniz, yeri geldiğinde fiş ve faturaları fotoğraflayıp saklayabileceğiniz bu uygulamalar, harcadığınız paranın hesabını tutarak para tasarrufu yaptırmasının yanında,  zaman ve enerji tasarrufuna da yardımcı olacak. O yüzden uygulama listemize göz atmanızı tavsiye ederim.

AndroMoney

Gelir, gider ve harcama takibi yapmanıza yardımcı olacak uygulamalardan bir tanesi AndroMoney. Kişisel finansal asistanınız olacak bu uygulama kolay kullanılabilen, basit bir arayüze sahip olmasının yanında çok da kapsamlı.

Daha sonra parasal açıdan sıkıntı yaşamak istemiyorsanız AndroMoney'e göz atmalısınız. Birden fazla hesap ekleme özelliği ile iş ve özel harcamalarınızı ayırabilir, bulut depolama desteği ile hiçbir zaman veri kaybına uğramazsınız.

Ayrıca diğer kullandığınız cihazlarla senkronize olan uygulamaya istediğiniz her yerden ve her zaman ulaşabilirsiniz. Harcamalarınızı kategorilere ayırabilir, isterseniz parola koruması bile ekleyebilirsiniz.

Cep Bütçem

Türkiye'nin en büyük bankalarından biri olan Akbank tarafından geliştirilmiş olan Cep Bütçem uygulaması da listemizde yerini aldı. Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz uygulama ile gelir ve giderlerinizi kontrol altında tutabilirsiniz.

Gelir ve giderlerinizle ilgili aylık raporlar alabileceğiniz uygulama tamemen ücretsiz. Gün ve kategoerilere göre gekir ve harcamalarınızı girebilir, şablonlar oluşturabilir, kredi kartı ödemelerinizi taksitli görüntüleyebilirsiniz.

Ayrıca birikim miktarınızı hesaplayabilir, detaylı olarak raporlar alabilir, bunların çıktılarını HTML veya CSV formatında dışa aktarabilirsiniz.

CoinKeeper

Bütçe tutmak gibi sıkıcı ve zor bir işi eğlenceli hale getiren CoinKeeper uygulamasını kullanmak hem zevkli hem de çok kolay. Bir çok gelişmiş özelliğe sahip uygulama deneme versiyonu ve 15 gün sonra beğenirseniz satın alabilirsiniz.

Uygulamanın en önemli özelliği aylık gelirinizi girdikten sonra size otomatik olarak maaşınıza uygun bir bütçe oluşturması. Bu sayede aylık yemeğe, ev kirasına, kıyafete ve benzeri harcamalara ne kadar bütçe ayırabileceğinizi görebiliyorsunuz.

Daha sonra tek yapmanız gereken harcamalarınızı, uygulamadaki paraları sürükle bırak yöntemiyle gerekli ikonlara taşıyarak belirtmek. Uygulama da size renk kodlarıyla ne durumda olduğunuzu gösteriyor.

Expense Manager

Android marketlerinde bulabileceğiniz en iyi bütçe takip uygulamalarından biri olan Expense Manager da kesinlikle denenmesi gereken uygulamalardan bir tanesi.

Günlük, haftalık ve aylık olarak bütçenizi oluşturabileceğiniz uygulamaya gelir ve giderlerinizi kolayca girebilir, fiş ve faturaların görsellerini ekleyebilir, bu şekilde çok daha rahat takip edebilirsiniz.

Ayrıca günlük kurları takip edebilir, gelir gider tablonuzu grafiğe çevirebilir, dışa aktarabilir, bulut sistemiyle entegre bir şekilde kullanabilirsiniz.

Expensify

Bir diğer başarılı gelir gider takip uygulaması olan Expensify hem çok kullanışlı hem de bir çok gelişmiş özelliğe sahip. Üstelik bütün cihazlarınızda senkronize bir şekilde kullanabilirsiniz.

Paranızı çok daha etkili bir şekilde kullanıp tasarruf yapmanızı sağlayacak uygulamaya internet üzerinden de erişebilirsiniz. Gelir, giderlerinizi ekleyebilir, fatura ve fişlerin fotoğraflarını çekerek ekleyebilirsiniz.

Yine uygulama size bütçenizle ilgili detaylı raporlar sunarak finansal durumunuzu gözden geçirmenize yardımcı olur.

Home Budget

Gelir ve giderlerinizi takip etmenize yardımcı olacak, harcamalarınızı kontrol altında tutmanızı sağlayacan bir diğer uygulama olan Home Budget ile ev bütçenizi her daim düzenli bir şekilde tutabilirsiniz.

Hangi ihtiyaca ne kadar para harcadığınızı görebileceğiniz uygulamaya hem nakit hem de kredi kartıyla yaptığınız harcamalarınızı girebilirsiniz.

Yine bu uygulama da diğer cihazlarınızla senkronize şekilde çalışır. Bu sayede ev bütçenizi her zaman ve her yerden kontrol etme şansına sahip olabilirsiniz.

Money Lover

Money Lover da Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz bir diğer kişisel bütçe takip asistanınız olabilecek uygulamadır. Gelir, gider, harcama ve borç takibi yapabileceğiniz uygulama gerçekten kapsamlı özelliklere sahip.

Bütçe planı yapabileceğiniz uygulama ile biriktirdiğiniz paraları, çeşitli periyotlar için bütçenizi, yapılan işlenleri ve faturalarınızı girebilir ve görüntüleyebilirsiniz.

Ayrıca aylık size sunduğu istatistik ve raporlar ile bütçenizi daha rahat kontrol edebilirsiniz. Uygulamanın tamamen ücretsiz ve Türkçe olması ve bir de ana ekran widget'ına sahip olması da diğer artıları arasında.

MoneyWise

İsminin çağrıştırdığı şekilde paranızı akıllıca yönetmenizi sağlayacak bir diğer bütçe uygulaması da MoneyWise. Bu uygulama ile gelir ve giderlerinizi kaydedebilir, kategorilere ayırabilir ve kolayca takip edebilirsiniz.

Basit kullanıma sahip bir arayüzü olan uygulama ile iş ve özel harcamalarınızın takibini ayrı ayrı yapabilirsiniz. Internet bağlantısı gerektirmeyen uygulama ile birden çok hesap açabilmeniz de ayrıca mümkün.

Parola koruması ile sizi meraklı gözlerden koruyan uygulama ile çeşitli periyodlarda bütçeler oluşturabilir, bunları grafiğe dökebilir, yedekleyebilir ve çeşitli formatlarda dışa aktarabilirsiniz.

Toshl Finance

Kişisel bütçe takibi yapabileceğiniz en son uygulamamız olan Toshl Finance benim de kişisel favorim diyebilirim. Kullanımı çok kolay ve gerçekten şık ve modern bir arayüze sahip olan uygulama bir çok gazetede de yer almış.

Tamamen ücretsiz ve Türkçe olan uygulamada gelir gider takibinizi kolay ve hızlı bir şekilde yapabilir, faturalarınızı düzenleyebilir, fatura hatırlatıcı ekleyebilir, çeşitli periyodlarda bütçeler hazırlayabilir ve karşılaştırmalar yapabilirsiniz.

Yine PDF, Excel, Google Docs ve CSV olarak dışa aktarabilir, otomatik olarak diğer cihazlarınızla senkronize edebilir, parola koruması ekleyebilirsiniz. Bu kadar gelişmiş özelliğin yanında pro versiyona yükseltirseniz daha fazla seçenek de sizleri beklemekte.

YORUMLAR