Efsane Program Picasa'nın Yerine Kullanılabilecek 11 Alternatif Fotoğraf Servisi

Picasa benzeri programlar arayan kişiler için birbirinden başarılı uygulamaların yer aldığı bir liste hazırladık. İşte Picasa alternatifi uygulamaların listesi!

Google'ın ilk olarak yaklaşık14 yıl önce kullanıma sunduğu ücretsiz fotoğraf uygulaması Picasa'nın yavaş yavaş sonuna gelirken, sizleri mağdur etmemek için bu blog yazımızda Picasa benzeri programlar listesi hazırladık. Hazırladığımız listede en başarılı Picasa alternatifi hizmetlerini bulabilirsiniz.

En İyi Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları
MOBİL

En İyi Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları

Fotoğraf çekmek kimisi için bir tutku iken, kimisi için anıları saklamanın harika bir yoludur. Bu noktada amatör ya da profesyonel olup olmadığınız fark etmeksizin, en iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları ile çektiğiniz fotoğrafları çok daha iyi hale getirebilirsiniz.

Daha önce yayınladığımız Picasa kepenk kapatıyor haberimizde, Google'ın işleri yoluna koyamadığından ve Picasa servisini sonlandıracağından bahsetmiştik. 1 Mayıs 2016 tarihinde fişi çekilmesi beklenen Picasa servisi, artık kullanıcılar tarafından rahatlıkla ulaşılabilen bir uygulama olamayacak.

Picasa'nın yerine kullanabileceğiniz uygulamaları ise aşağıda listeledik. Picasa gibi program arıyorsanız, hazırladığımız listeye göz atabilir ve yeni bir program keşfedebilirsiniz.

Picasa Benzeri Programlar Listesi

  • Google Photos
  • Flickr
  • PictureLife
  • Dropbox
  • PhotoScape
  • XnView MP
  • Microsoft Fotoğraflar
  • Paint.Net
  • Epic Pen
  • GIMP
  • IrfanView

Yukarıda Picasa gibi programlar bulunuyor. Eğer Picasa alternatifi başarılı bir uygulama arıyorsanız listemizi inceleyebilirsiniz. Programların ayrıntılarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. Google Photos

Google'ın kullanıcılarına ücretsiz olarak hizmet veren fotoğraflar uygulaması mobil ve masaüstü olmak üzere tüm cihazlardan kullanılabiliyor. Çevrimiçi olmasından dolayı hızlı bir şekilde fotoğraflarınızı Google bulutlarına yükleyebiliyor ve istediğiniz süre boyunca saklayabiliyorsunuz.

Picasa'ya oranla fotoğraflarınızı ayrıntılı olarak düzenleyemiyorsunuz. Google Photos (Google Fotoğraflar) ile fotoğraflarınıza efekt verebilir ve onları küçültebilirsiniz ama ne yazık ki daha fazlasını yapamıyorsunuz. Google tarafından sunulan hizmet, dünya genelinde çok büyük bir popülerliğe sahip.

2. Flickr

Sadece fotoğraflara özel bir sosyal medya sitesi olarak nitelendirebileceğimiz Flickr, dünya üzerinden milyonlarca kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Flicr'a yüklediğiniz fotoğraflarınıza düzenleme araçları sayesinde ufak rötuşlar yapabilirsiniz. Flickr fotoğraf paylaşmak için oldukça tercih edilen bir platform.

3. PictureLife

Bu uygulama sayesinde de yine fotoğraflarınızı güvenli ve hızlı bir şekilde depolayabiliyorsunuz. PictureLife çok fazla olmasa da fotoğraf düzenleme konusunda kullanıcılarına kolay kullanıma sahip düzenleme araçları sunuyor.

Yalnız depolama alanınızı arttırmak için biraz para harcamak zorunda kalabilirsiniz çünkü bu servis standart kullanıcıları için sınırlı miktarda depolama alanı sunuyor.

4. Dropbox

Depolama servisleri arasında en ön plana çıkan Dropbox, milyonlarca kullanıcı tarafından sorunsuz olarak yıllardır hizmet vermekte. Sadece fotoğraf değil istediğiniz her türlü dosyayı saklamaya yarayan Dropbox'u iyi bir hizmet almak istiyorsanız tercih edebilirsiniz.

Ücretsiz hesap bölümü sayesinde fotoğraflarınızı filtreleyebilir ve onları istediğiniz klasöre taşıyabilirsiniz. Unutmadan söyleyelim Dropbox'ta standart kullanıcıları için sınırlı miktarda fotoğraf yükleme limitine izin veriyor.

5. PhotoScape

Bu fotoğraf düzenleme uygulaması bence Picasa ile yarışır bir şekilde tasarlanmış. Fotoğraflar üzerinde yapmak istediğiniz tüm değişiklikleri hayal gücünüzün imkan verdiği oranda PhotoScape ile yapabiliyorsunuz.

Ücretsiz olmasının dışında sürekli güncelleniyor olması da bu uygulamalıyı çok indirilenler listesinde üst sıralara taşıyor. En azından Picasa alternatifi uygulamalar arıyorsanız PhotoScape'i denemenizde fayda var.

6. XnView MP

Basit tasarımı sayesinde fotoğraflarınızı kolaylıkla düzenleme imkanı sunan XnView MP, birçok format çeşidini sorunsuz olarak çalıştırabiliyor. Ayrıca çeşitli araçları sayesinde fotoğraflarınızı daha ilgi çeker hale getirmemeniz için hiçbir sebep yok.

7. Microsoft Fotoğraflar

Windows kullanıcılarının bayılacağı bu uygulama sayesinde, kendi işletim sisteminizin önerdiği bir fotoğraf uygulamasını kullanmış oluyorsunuz. Sizlere çok farklı bir deneyim sunacak olan Microsoft Fotoğraflar uygulaması, fotoğrafları birçok alanda düzenleme ve iyileştirme imkanı sunuyor.

8. Paint.Net

"Ne, Paint mi?" dediğinizi duyar gibiyim. Yok yok telaşlanmayın sizlere Picasa alternatifi olarak önerdiğimiz son uygulama Paint.Net. Yani klasik Windows uygulaması değil. Çok gelişmiş özelliklere sahip olan basit ve her seviyede kullanıcının fotoğraf düzenleyebileceği bir uygulama. Ücretsiz olmasına rağmen oldukça fazla fotoğraf düzenleme aracına sahip olan bu programı kesin denemelisiniz.

9. Epic Pen

Epic Pen bilgisayarınız üzerinden istediğiniz şekillerde çizim yapmanıza imkan sağlayan gelişmiş bir Windows programı. Çeşitli kalemler yardımıyla istediğiniz çizimleri yapabilir ve daha sonra onları kayıt altına alabilirsiniz.

10. GIMP

Photoshop'un rakibi olarak nitelendirilen GIMP programı ücretsiz olarak resim düzenlemenize ve kaydetmenize imkan sağlıyor. Fotoğraflarınız üzerinde oldukça geniş bir düzenleme imkanı sunan GIMP'i denemenizde fayda var.

11. IrfanView

Enteresan bir program olan IrfanView, fotoğraf görüntüleme ve düzenleme amacıyla kullanılıyor. GIF desteği ve kolay arayüzüyle birlikte dünya üzerinde yıllardır tercih edilen popüler resim düzenleme programını hemen şimdi indirin!

Yukarıda listelediğimiz alternatif servisler ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Ücretsiz olmasından dolayı oldukça fazla tercih edilen bu alternatif uygulamalar sayesinde fotoğraf saklama ve düzenleme işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Bizim unuttuğumuzu düşündüğünüz ve başarılı bulduğunuz diğer fotoğraf düzenleme uygulamalarını da yorum yaparak bizlere bildirebilirsiniz.

YORUMLAR